Vitamines en Mineralen

Laatste Update: 14 november 2016

Vitamines, Mineralen & Aminozuren (deel 2)

Klik hier om deel 1 te lezen:
Vitamines, Mineralen & Aminozuren (deel 1)

Vitaminen verwijzen naar de gezonde stoffen die we vinden in het voedsel dat we eten als onze vaste voeding. Deze stoffen zijn nodig voor ons lichaam op te bouwen en het handhaven van een gezond systeem. We verkrijgen ze van nature uit ons voedsel.

Vitamines kunnen worden ingedeeld onder twee hoofden, een zijn dus de in vet oplosbaar en de ander zijn oplosbaar in water.

Supplementen

Vitamine opname is iets waar iedereen die supplementen inneemt speciale aandacht aan moet besteden. Niet alleen zal het van invloed zijn op het nut van de vitamines die worden verbruikt, het zal ook leiden tot ofwel geen voordelen of vele voordelen.

Ja, zelf wanneer je extra supplementen neemt, betekend niet dat deze daadwerkelijk door het lichaam worden gebruikt.

Vloeibare vitamine

Vloeibare vitaminen schijnen de beste  producten te zijn, omdat mensen die ze in de vorm van tabletten innemen ze sneller uitscheiden. Dit is goede marketing, het kom over als een hype, maar is gedeeltelijk waar.

Tablet vitamine

Veel tablet vitaminen zijn erg goedkoop, het is massa productie en wordt verkocht in de supermarkten over de hele wereld. Ze zijn ook gemaakt met de goedkoopste hulpstoffen wat resulteert in de vorm van tabletten.

In het geval van dit soort supplementen, zal een groot percentage gewoon verspild worden als je naar het toilet gaat. Omdat het meest wordt vernietigd door het zuur in je maag!

Nutraceuticals

Aan de andere kant bestaan er zeer geavanceerde supplementen. Ook wel bekend als nutraceuticals. Deze zullen gebruik maken van dure maar natuurlijke krachtige ingrediënten en hulpstoffen. Sommige van deze supplementen hebben zeer geavanceerde systemen. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen in de bloedstroom beter worden opgenomen voor de meest effectieve consumptie.

Gevaren van te veel supplementen

Met het gemak van vitamine supplementen om de dagelijkse hoeveelheid vitaminen aan te vullen en onevenwichtige voeding te compenseren in ons drukke leven, hebben we niet in de gaten dat ze meer kwaad dat goed kunnen doen.

Teveel is niet goed

Natuurlijk weet je dat  teveel van alles schade aanricht, ongeacht hoe goed het is het zal slecht worden als je teveel verbruikt. Het probleem is dat mensen geloven dat als er een beetje van iets goeds is, dat overmatig gebruikt nog beter voor je is. Sommige mensen beginnen met teveel verschillende vitamines tegelijk in te nemen en dat veroorzaakt overdosering.

Overdosis

Het klopt dat teveel van alles, vooral vitaminen, kunnen leiden tot het ervaren van een overdosis. Dit is zeer slecht en dat wil je niet ervaren. Natuurlijk is het bij het innemen van natuurlijke vitaminen, uit voeding  bijna onmogelijk om een overdosis te veroorzaken, maar met een supplement is dit vrij gemakkelijk te doen.

Supplementen zijn alleen bedoeld als supplementen.

Ze worden geacht een aanvulling te zijn op de vitaminen die je mist in je dieet. Natuurlijk heeft je lichaam veel verschillende vitaminen nodig om gezond te blijven maar slechts in kleine en aangepaste mate.

Wanneer een persoon teveel van een bepaalde vitamine verbruikt, kan dit tot een aantal bijwerkingen leiden. Braken en diarree zijn de meest voorkomende symptomen van een vitamine overdosis dit samen met misselijkheid. Het goede is dat een persoon gemakkelijk de symptomen van een overdosis vitaminen kan herkennen. Als iemand te lang misbruik heeft gemaakt van vitaminen  kan dat leiden tot schade aan verschillende organen in het lichaam zoals de lever, nieren, hart enz.

Klik hier om deel 3 te lezen!
Vitamines, Mineralen & Aminozuren (deel 3)

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share