• superfoods

Waarom eten we superfoods? Deel 4: Conclusie

2016-11-17T10:38:08+01:00oktober 15th, 2012|Superfoods|0 Reacties

Laatste update: door

Waarom eten we superfoods? Deel 4: Conclusie

Klik hieronder om deel 3 te lezen:
Waarom eten we superfoods? Deel 3: Superfood recepten

Natuurlijk zijn superfoods belangrijk, als je ziet hoeveel gezonde bouwstoffen er in superfoods zitten dan snap je al snel dat mensen die superfoods eten zich gezonder voelen dan mensen die geen superfoods eten.Eet groen, geel, rood, paars, blauw en oranje voedsel.

Wat moet je eten?

Eet boerenkool, snijbiet, en kiwi (groen); ananas, bananen en maïs (geel), appels, aardbeien, frambozen, rode bonen, bieten en tomaten (rood); pruimen, bramen, bosbessen, rozijnen, en aubergine (paars), en wortelen, sinaasappelen, zoete aardappelen, en meloen (oranje).

Dit zijn slechts een paar van de tientallen felgekleurde voedingsmiddelen die je kunt eten bij een super dieet.

Negeer bepaalde producten niet

Dit betekend echter niet dat je zoveel superfoods kunt eten als je wilt of dat je alleen superfoods moet eten. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om bepaalde producten links te laten liggen omdat het geen superfoods zijn.

Let op de calorieën

Daarbij komt ook nog eens dat sommige superfoods veel calorieën hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan noten. Gezond en lekker, maar ook boordevol calorieën. Soms denken mensen dat ze alles kunnen eten als het een superfood is, dat is natuurlijk niet waar.

Maak het op een andere manier klaar

Zelfs als je een bepaald levensmiddel niet lekker vind, probeer het dan op een andere manier dan normaal klaar te maken. Als je een beetje boerenkool in de blender bij een fruit smoothie gooit krijg je wel de voordelen van de voedingswaarde, zonder dat je veel van de smaak merkt.

Voeg een paar noten aan een salade toe of bij de havermout die je s ’morgens eet. Let er ook goed op hoe je het superfood klaar maakt. Als de voorbereidingvol zit met suiker of olie dan is de voedingswaarde aanzienlijk verminderd.

Conclusie superfoods
De reden dat superfoods zo belangrijk zijn is vanwege hun hoge voedingswaarde en het feit dat ze geen lege calorieën bevatten. Er bestaat natuurlijk geen ‘perfect’ product. Door het combineren van een verscheidenheid van voedingsstoffen in het dagelijkse dieet heeft je lichaam meer kans om te krijgen wat het nodig heeft.

Superfoods zijn zeker belangrijk en dagelijks aanvullen in het dieet is een goede tip, maar ga niet te ver met Superfoods.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!