Rosacea behandeling

Laatste Update: 27 februari 2017

Zelfgemaakte maskers tegen rosacea

Zelfgemaakte maskers tegen RosaceaRosacea is op dit moment één van de meest verkeerd gediagnosticeerde en onbegrepen aandoeningen die er zijn. Maar erger nog is het feit dat er een duidelijk gebrek aan onderzoek naar dit gezondheidsprobleem wordt gedaan. Het lijkt erop alsof rosacea door de medische wetenschap niet wordt beschouwd als een ‘levensbedreigende’ ziekte en dus is niemand echt geïnteresseerd in het bestuderen van de oorzaken en behandelingen voor deze aandoening. Maar wij geloven dat rosacea wel degelijk een potentieel levensbedreigende aandoening is, simpelweg omdat het een sterke waarschuwing is over wat er werkelijk met jou aan de hand is!

Jij bent niet de enige

Als je last hebt van rosacea, nou, dan ben je niet de enige. Het is een veel voorkomende huidaandoening die roodheid in het gezicht veroorzaakt. Het kan vaak kleine, rode bultjes op de huid veroorzaken, die zeker ongewenst zijn. Hoewel het iedereen kan treffen, wordt het meestal gezien bij mensen met een lichte huid.

Rosacea is het meest zichtbaar tijdens ‘uitbraken’ die weken, en soms zelfs maanden, kunnen duren. Het kan niet worden genezen, maar er zijn wel behandelingen die de tekenen van rosacea op de huid kunnen verminderen. Dat is de reden waarom het erg belangrijk is om met je arts of je dermatoloog te overleggen voordat je één van de onderstaande, natuurlijke methoden en gezichtsmaskers gaat uitproberen om je klachten te verlichten. Het is bekend dat de rosacea, indien onbehandeld, met de tijd erger zal worden.

Natuurlijk is een bezoek aan je arts de eerste stap in de strijd tegen de roodheid. Toch zouden de volgende stappen het bekijken van je voeding en je leefgewoonten moeten zijn. Wat er gebeurt met je gezicht is vaak een afspiegeling van wat er gaande is in je darmen, dus zorg ervoor dat je vooral gezond, volkoren voedsel eet. Geweldige toevoegingen aan je dieet zouden bepaalde vitaminen en probiotica kunnen zijn, die je kunnen helpen om je systeem te reinigen. Heet voedsel/dranken, gekruid eten, alcohol, stress, extreme temperaturen en nog meer zaken kunnen deze huidaandoening verergeren, dus probeer dit te beperken.

Je huid probeert je iets te vertellen...

Het is een feit dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is en dat het altijd een weerspiegeling is van je algemene gezondheid.

Als iemand bloedarmoede heeft (wat een intern probleem is) zal de huid grauw of geel worden (waarschuwing!). Als iemand last heeft van eczeem of psoriasis (wat beide interne problemen zijn en geen externe, zoals sommigen nog steeds geloven) zal er een uitslag ontstaan op de huid. Zelfs acne is vooral een intern probleem, want als degene die last heeft van acne op zijn dieet let en voedingssupplementen zoals appelazijn gebruikt, verbetert de interne gezondheid en dus ook die van hun acne.

Een ander voorbeeld: Laten we ook eens naar het herpes simplex virus kijken. Dit is een intern probleem (het virus bevindt zich in het lichaam en niet daar buiten) maar toch krijg je laesies en een uitslag op de huid.

Ik zou hierover nog wel even kunnen doorgaan, maar ik denk dat je wel een aardig beeld hebt gekregen. Waar het op neerkomt is dit: Als je zorgdraagt voor je interne gezondheid zal je externe gezondheid ook verbeteren. In veel gevallen maakt het probleem dan helemaal niets uit.

Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat de meeste huidexperts en dermatologen zullen lachen en zullen zeggen dat al deze ‘interne gezondheid prietpraat’ complete onzin is, maar blijf verder lezen en dan zal ik het verder uitleggen...

Gezondheidsproblemen die worden ervaren door rosacea patiënten...

Als je last hebt van rosacea dan zul je een slechte immuniteit hebben, dus als er dan een verkoudheid of griepvirus heerst... dan ben je meestal één van de eersten die het zal krijgen! Je zult waarschijnlijk meerdere gevoeligheden voor eten hebben en last hebben van lage energie niveaus. Je kunt zelfs andere levensbedreigende gezondheidsproblemen ervaren zoals een hoge bloeddruk en verhoogde cholesterol- en triglyceriden niveaus. Veel rosacea patiënten hebben ook overgewicht en vinden het erg moeilijk om die ongewenste pondjes kwijt te raken.

Natuurlijke maskers voor rosacea...

Als je last hebt van rosacea, dan bestaat er een grote kans dat je al een deel van de traditionele therapieën hebt geprobeerd, zoals orale antibiotica en crèmes, die verkrijgbaar zijn op recept. Hoewel deze in eerste instantie kunnen helpen, doen ze niets aan de onderliggende oorzaak en op de lange termijn kunnen ze daarom ook daadwerkelijk meer kwaad dan goed doen.

Dus daarom geloven we dat het het beste is om deze helemaal te vermijden. Je kunt ook al bepaalde natuurlijke behandelingen en remedies voor je rosacea hebben bekeken. Wat je zou kunnen zijn tegengekomen zijn veel topische behandelingen en zeer weinig interne behandelingen.

Zelfgemaakte maskers

Het feit is dat je een combinatie van beide moet toepassen voor genezing en om de rosacea te verlichten en daarom geven we je een aantal van de beste gezichtsmaskers tegen rosacea.

Rosacea masker 1: honingmasker met havermout en appelciderazijn

Een honingmasker meten dat werd ruw onderbroken door mij? is erg effectief. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en zijn goedkoop. Gewoon een keer proberen!

Dit is wat je nodig hebt

De meeste van deze ingrediënten kun je gewoon kopen bij je plaatselijke supermarkt en de ingrediënten die je daar niet kunt vinden, koop je in de natuurvoedingswinkel. Voordat we aan de slag gaan met het maken van het masker, wil ik je nog snel even vertellen wat, bij de behandeling van rosacea, de voordelen van de volgende voedingsmiddelen zijn.

 • Appelciderazijn: appelciderazijn is GEWELDIG tegen rosacea en dit is waarom: het heeft het geweldige vermogen om de pH van je huid, als deze te zuur of te alkalisch is, te neutraliseren waardoor het huidaandoeningen zoals rosacea kan stabiliseren.
 • Natuurlijke yoghurt (naturel): het is bekend dat één van de oorzaken van deze huidaandoening de opbouw van ongewenst gist is, d.w.z. een lichte infectie. De acidophilus die wordt gevonden in yoghurt kan helpen bij het bestrijden van te hoge gistniveaus, wat resulteert in een vermindering van de totale symptomen.
 • Honing: honing is een geweldige antibacterieel die, in het geval van rosacea, een drastisch positief effect op je huid kan hebben. Het vermoeden bestaat dat een mogelijke oorzaak van rosacea een microscopisch kleine mijt, ook wel bekend als de demodex folliculorum, zou kunnen zijn. Honing kan helpen om deze bacteriën op een natuurlijke manier te doden en is dus minder intens voor de huid dan een steroïde behandeling.
 • Havermout: havermout kan optreden als een anti-inflammatoir om de roodheid, veroorzaakt door je rosacea, te verminderen. Als het verkrijgbaar is dan werkt colloïdale havermout het beste, maar het is best lastig om dit te vinden.

Nu we de werking van elk van de ingrediënten, die deel uit gaan maken van ons gezichtsmasker kennen, is het tijd om aan de slag te gaan!

Het maken van je eigen natuurlijke rosacea gezichtsmasker

Ik zal alles benoemen in makkelijk te volgen stappen en het duurt slechts vijf minuten om het recept voor te bereiden.

Stap 1: Het eerste wat we gaan doen, is een mok half vullen met kokend water en we doen hierin een thee zakje met groene thee en zetten dit weg voor later in het recept, zodat dit dan heeft kunnen trekken. We zullen dit later gebruiken.

Stap 2: De volgende stap is om een kommetje te pakken en de volgende hoeveelheden van de resterende ingrediënten daarin te mengen:

 • Havermout: 3 theelepels
 • Natuurlijke yoghurt: 3 theelepels
 • Honing: 1,5 theelepel
 • Appelciderazijn: 2 theelepels

Stap 3: Pak de mok met groene thee er maar bij. Het moet inmiddels wel zijn afgekoeld, maar als dat niet het geval is, laat je het nog 5 minuten staan totdat het lauw is. Zodra het koud genoeg is, doen we 5 theelepels van de thee in het andere kommetje en roer je alles ongeveer 2 minuten goed door elkaar.

Stap 4: Als het mengsel een melkachtige witte kleur heeft, kun je het op je gezicht aanbrengen. Je kunt letterlijk gebruikmaken van je vingers en je hoeft het mengsel niet in te wrijven; alleen zachtjes op je gezicht aanbrengen en je vooral te richten op de gebieden die het meest getroffen zijn door rosacea.

Als je hele gezicht bedekt is, laat je het masker ongeveer 15 minuten intrekken vóórdat je het afspoelt met lauw water. Wat je ook doet, GEBRUIK GEEN ZEEP!

Wat kun je verwachten?

In eerste instantie zul je geen dramatische verandering in je symptomen zien. Je moet proberen om dit masker twee keer per week aan te brengen, ongeveer een maand lang, voordat je een aantal positieve resultaten zult zien. Als je geen grote verandering merkt, verhoog dan de hoeveelheid appelciderazijn en gebruik dan 4 theelepels.

Rosacea masker 2: kurkuma-masker

Kurkumamaskers worden al eeuwenlang in Azië gebruikt. Ze zijn erg bekend in de Chinese en Indiase tradities en zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde. In Zuid-Azië zijn deze maskers ook een integraal onderdeel van de bruiloft voorbereidingen van de bruid, omdat ze zeggen dat ze zo op haar grote dag zal stralen.

Zelfgemaakte maskers tegen Rosacea

Kurkuma bevat een fotochemische stof genaamd curcumine waarvan het lichaam zowel van binnen als van buiten kan profiteren.

Een kurkumamasker werkt bij acné en eczeem. Het vermindert de ontsteking en de roodheid en het bevordert het herstel van de huid. Door de antioxiderende eigenschappen wordt kurkuma ook gebruikt voor huidverjonging. Het helpt om lijntjes en rimpels te verminderen, waardoor het gezicht een jeugdigere uitstraling krijgt. Het is ook effectief tegen rosacea - een chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door roodheid en puistjes. Het vermindert de roodheid en behandelt deze ziekte.

Dit gezichtsmasker op basis van kurkuma is eenvoudig te maken en het werkt als een vochtinbrenger, een exfoliator en het vermindert de roodheid in het gezicht. Het verheldert de huid en geeft het een fris uiterlijk.

Hier is het recept voor een zelfgemaakt kurkuma gezichtsmasker:

Er zijn vele variaties voor het recept, maar hieronder vind je het basisrecept. Sommige mensen voegen ook nog kikkererwtenbloem toe om de pasta dikker te maken of een beetje citroensap omdat dit de huid lichter zal maken.

Ingrediënten

Optionele ingrediënten: je kunt aan het bovenstaande mengsel ook nog 1 theelepel citroensap toevoegen (helpt de huid lichter te maken en het is goed voor de vette huid) en/of een paar druppels tea tree olie, als je last hebt van acné.

Doe de kurkuma in een kleine kom. Voeg de honing toe (honing kan ook worden gebruikt om andere zelfgemaakte gezichtsmaskers mee te bereiden). Voeg vervolgens de melk of de yoghurt toe. Je kunt de hoeveelheid melk aanpassen om het mengsel minder dik te maken, maar zorg ervoor dat het wel een stevige pasta is, die op je gezicht blijft plakken. Kurkuma is een kleurstof en het kan vlekken geven dus probeer om het niet van je gezicht af te laten druipen.

Voorbereiding van je gezicht

Was je gezicht met lauw water en verwijder alle make-up. Als je haar lang is, maak het dan vast. Draag een oud T-shirt voor het geval je knoeit.

Het aanbrengen van het kurkuma gezichtsmasker

Breng het masker gelijkmatig over je hele gezicht aan. Een plek die je niet wilt missen is onder de ogen, omdat kurkuma anti-inflammatoire eigenschappen heeft en je kan helpen bij het verminderen van donkere kringen, die ontstaan als gevolg van vasoconstrictie (vernauwing van de vaten).

Als je nog wat van het masker over hebt, kun je dit een paar dagen bewaren in de koelkast en de volgende keer gebruiken.

Laat het masker op je gezicht opdrogen. Dit zal ongeveer 20 minuten duren en dan kun je het met koud water afwassen. Dep je gezicht voorzichtig droog met een doek.

Gebruik het masker na enkele dagen nogmaals. Je kunt dit om de paar weken, afhankelijk van je behoeften en teint, gebruiken.

Waarom is dit masker zo geweldig?

Kurkuma is een goede antioxidant en het is ook een anti-inflammatoir en anti-bacterieel middel. Honing is ook een anti-bacterieel middel en het hydrateert de huid goed. Melk bevat melkzuur, dat alfa hydroxyzuur bevat en de huid laat vernieuwen. Samen vormen deze drie ingrediënten een wondermiddel voor je huid.

Rosacea masker 3: honingmasker met rijstmeel

Alweer een masker op basis van honing, maar nu aangevuld met andere ingrediënten. Het feit dat er regelmatig honing in een gezichtsmasker wordt gebruikt is geen verrassing: Honing zit vol vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Het heeft een verzachtende eigenschap, is rustgevend en is een natuurlijke vochtinbrenger.

Dit is wat je nodig hebt

 • Rijstmeel: is zeer geschikt als een peeling omdat het een licht zanderige textuur heeft, niet te verwarren met onze aangepaste, cosmetische kwaliteit. De rijstpoeder die wordt gebruikt in onze minerale cosmetica is zijdeachtig en niet korrelig. Onbewerkte rijstpoeder heeft een andere textuur en hydraterende eigenschappen die je kunt dit voelen als je het tussen je vingers wrijft. Dit zal helpen bij acné en bij het verwijderen van dode huidcellen, mee-eters, witte pukkeltjes en is gewoon een zachte exfoliant voor het gezicht.
 • Geitenmelk: geitenmelk heeft dezelfde pH-waarde als de menselijke huid, wat betekent dat het je gezicht niet zal uitdrogen. Het is ook een natuurlijke anti-inflammatoir, een natuurlijke peeling (door het alfa-hydroxyzuur) en heeft het vermogen om de bacteriën, die de acné veroorzaken, te doden. Het zal de huid voorzien van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen A, B, C en D. Geitenmelk van Meyenberg is verkrijgbaar in poedervorm en kan worden aangemaakt met gedestilleerd water voor gebruik. Dit zal trouwens beter zijn dan verse geitenmelk of geitenmelk uit blik. De gedehydrateerde versie heeft een houdbaarheid van 4 jaar.
 • Rauwe honing: het zit vol vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Het heeft een verzachtende eigenschap, is rustgevend en is een natuurlijke vochtinbrenger. Dit helpt om de ruwheid te verminderen en kan irritaties kalmeren. Het werkt als een natuurlijke reiniging, heeft antibacteriële eigenschappen en omdat bacteriën niet in staat zijn om te overleven in honing, zal het nooit bederven. Dit perfecte verzachtende middel laat een beschermend laagje achter op de huid.
 • Jojoba-olie: het helpt bij het verminderen van acné, bij de genezing van huidirritaties en het kan helpen bij het minimaliseren van littekens. Het werkt kalmerend voor mensen met rosacea, seborroïsche dermatitis en psoriasis. Het is uitstekend voor de bestrijding van verwijde poriën, het stopt de overproductie van talg en zorgt voor het herstel van de natuurlijke pH-balans van je huid. Jojoba-olie is een krachtige anti-oxidant en is rijk aan vitamine E, vitamine C en bevat mineralen zoals chroom, koper en zink. Het bootst het eigen talg na en fungeert als vervanging voor het verlies van natuurlijke oliën en collageen, waardoor het ook uitstekend geschikt is voor de bestrijding van rimpels. Het helpt bij het versoepelen van de huid en bij het verminderen van fijne lijntjes. Dit bestanddeel wordt ook gebruikt in onze minerale make-up foundation formules, voor het voorkomen van te veel talgproductie. En natuurlijk ook vanwege de andere gunstige eigenschappen.

Het recept voor het gezichtsmasker:

 • 6 eetlepels natuurlijk rijstmeel (organisch als je het kunt vinden) de cosmetische rijstpoeder zal niet het exfoliërende voordeel geven, maar kan nog steeds zeer rustgevend voor de huid zijn.
 • 5 eetlepels biologische geitenmelk
 • 1 eetlepel biologische rauwe honing
 • 1/2 - 1 theelepel biologische koudgeperste jojoba-olie (optioneel). Dit zorgt voor meer hydratatie en zal de huid zacht maken

Meng deze ingrediënten door elkaar en verwarm ze in de magnetron 10-30 seconden op de hoogste stand. De tijd is afhankelijk van het vermogen van de magnetron. Roer de ingrediënten nogmaals goed door en doe wat op je onderarm om te testen of het niet te warm is.

Je masker moet een pasta-achtige consistentie hebben, vergelijkbaar met havermout. Als je je masker een beetje dunner wilt maken, voeg dan nog wat van de geitenmelk toe. Als je het liever dikker hebt, gebruik dan minder melk. Probeer dit uit, er zijn geen regels, experimenteer gewoon!

Reinig je gezicht en dep het droog terwijl je mengsel aan het afkoelen is. Breng nu met je vingertoppen het masker aan. Voor de beste resultaten kun je het toepassen na een stomende douche, omdat de poriën dan wijd open staan en het masker goed zal worden opgenomen. Je kunt het ook aanbrengen terwijl je een warm bad neemt.

Met behulp van zachte cirkelvormige bewegingen, breng je het masker aan totdat je gezicht volledig bedekt is. Doe het masker niet op de tere huid rondom de ogen. Zodra het masker is aangebracht, laat je het 20-30 minuten intrekken. Spoel je gezicht nu af met lauw water, terwijl je het weer licht masseert om eventuele dode huidcellen ook af te spoelen. Je kunt dit masker 2-3 keer per week gebruiken.

Waarschuwing voor als je rosacea hebt: masseer je gezicht alleen tijdens het aanbrengen. Gebruik het masker bij erge rosacea één keer per week en spoel het af zonder de verdere scrub massage. Bij lichte acné en rosacea kan dit tweemaal per week worden gebruikt.

Rosacea masker 4: Gezichtsmasker op basis van Probiotica

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een gezichtsmasker met probiotica. Als probiotica topisch wordt aangebracht, kan het de huid kalmeren, ontsteking en roodheid verminderen, de verschijning van rimpels en fijne lijntjes verbeteren en zelfs huidaandoeningen genezen. Je kunt het gezichtsmasker ook gebruiken om je huid te scrubben.

Wie wist er dat een klein beetje probiotica, wat ook goed is voor je lichaam van binnen, je huid kan verbeteren als het topisch wordt toegepast? Al een paar jaar slik ik, voor de maaltijd, verschillende probiotica per dag omdat ik denk dat het mijn algehele gezondheid kan verbeteren. Probiotica bevatten goede bacteriën, die helpen om de balans van bacteriën in je darmen op peil te houden zodat je niet te veel slechte bacteriën in je darmen overhoudt. Het is bekend dat het gebruik van probiotische supplementen ook je huid enorm kan verbeteren, door het verminderen van roodheid en irritatie en omdat het een ontsteking kan kalmeren. Maar deze nieuwe manier om probiotica te gebruiken, is ook geweldig voor je huid. Wie wil er nou geen probiotica gebruiken voor dubbel voordeel?

Hoe kan probiotica topisch werken?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, waar veel goede flora in en op wonen. Deze organismen beschermen ons, houden ontstekingen onder controle en beschermen de huid tegen ziekteverwekkers. Als we ons gezicht wassen met zeep en chemicaliën zullen al deze nuttige bacteriën worden weggevaagd. Eén manier om dat te voorkomen, is door probiotica topisch te gebruiken.

Een probiotisch masker kan helpen bij acné of rosacea

Wanneer je last hebt van acné of huidaandoeningen, zoals rosacea, probeert het lichaam de slechte micro-organismen aan te vallen, omdat het denkt dat er een vreemde indringer is, die ontstekingen wil veroorzaken. Onderzoek heeft aangetoond dat topisch gebruik van probiotica helpt om deze condities te verbeteren. Wat er gebeurt is dat de probiotica, die op de huid wordt toegepast, de huidcellen versterkt waardoor de parasieten en slechte bacteriën het moeilijker krijgen om door te dringen en daarom kan het dus eigenlijk dienen als een bescherming van de huid. Bovendien is ook gebleken dat probiotica effectief is in het doden van slechte bacteriën.

Hoe zal dit zelfgemaakte probiotische gezichtsmasker voelen?

Toen ik voor het eerst nadacht over het aanbrengen van een probioticum op mijn gezicht, vroeg ik me af hoe het zou voelen en met wat ik het kon mengen, omdat probiotica een ruwe poederachtige consistentie heeft. Ik wilde niet dat mijn poriën zouden verstoppen want ik besteed hier altijd erg veel aandacht aan. Dit is de reden waarom ik besloot om jojoba-olie te gebruiken, omdat dat de poriën niet zal verstoppen!

Nou, het masker was erg makkelijk om te maken. Ik opende de capsules met probiotica en mengde het met de olie en paste het direct toe op mijn huid. Het voelde een beetje zanderig, maar het ging wel snel. Ik laat het meestal 15 minuten intrekken en daarna masseer ik mijn huid terwijl ik het afspoel. Het is geweldig omdat het mijn huid exfoliëert en alle dode huid verwijdert en een mooie frisse huid te voorschijn laat komen!

Andere mogelijkheden om de voordelen van een probioticum masker te ervaren

Je kunt ook een masker met gefermenteerde producten maken zoals gewone Griekse yoghurt of kefir. Yoghurt zit vol lactobacillus bacteriën en kefir vol gist en bacteriën. De meeste mensen gebruiken liever yoghurt omdat het dikker is dan kefir, dat bijna vloeibaar is. Beide werken verkoelend en rustgevend en voorzien je van heilzame probiotica. Een optie is om een masker te maken met yoghurt, Manuka honing en kurkuma!

Wat je nodig hebt voor het masker:

 • 2-3 capsules probiotica
 • 1/2 theelepel jojoba-olie (of andere olie zoals kokos, druivenpitten of vlas). Zorg ervoor dat het wel biologisch is!

Eenvoudige aanwijzingen:

 • Doe de olie in een bakje.
 • Open de capsules en meng de inhoud met de olie om er een pasta van te maken.
 • Breng met masserende bewegingen aan op de huid.
 • Laat het minstens 15 minuten intrekken. (Eén keer heb ik het de hele dag laten intrekken.)
 • Spoel het af en hydrateer je huid (met kokosolie!) En bewonder je mooie vernieuwde teint!

Andere gezichtsmasker tegen Rosacea

Naast de voorgaande effectieve maskers, zijn er nog een aantal combinaties van ingrediënten die je kunt proberen. Waarschijnlijk heb je ze niet eens nodig, want de eerste maskers zijn sowieso al effectief. Maar je kunt het nooit weten!

Komkommermasker

Komkommer is effectief bij de behandeling van de huid die last heeft van rosacea, want het is zeer rijk aan vocht en vitamine E. Maar bovenal werkt het als een goede natuurlijke ontstekingsremmer, die helpt om de roodheid van de aandoening te minimaliseren en om de huid te herstellen. Om een zelfgemaakt komkommermasker te maken, schil je een halve komkommer, rasp je deze vervolgens fijn en voeg je, indien gewenst, een eetlepel olijfolie toe. Zodra het mengsel klaar is, verdeel je het over je gezicht en laat je het gedurende 15 minuten intrekken. Verwijder het met warm water en zonder zeep.

Masker van havermout en groene thee

Dit is één van de beste zelfgemaakte maskers voor de huid, die last heeft van rosacea. Haver heeft een kalmerende werking en beschermt de huid ook tegen irritatie, roodheid en jeuk. Er is aangetoond dat groene thee ideaal is om de symptomen van rosacea te neutraliseren en daarom zijn deze bestanddelen tezamen een uitstekende keuze. Zet groene thee en laat het goed afkoelen. Voeg ongeveer drie eetlepels havermout toe. Meng goed door elkaar en pas het toe op de huid.

Masker met kamille en aloë vera

Om ontsteking van de huid tegen te gaan, uitbraken te minimaliseren en infecties veroorzaakt door rosacea te voorkomen, kun je dit zelfgemaakte masker op basis van kamille en aloë vera gebruiken. Het is ook ideaal voor het herstellen van de droge huid. Zet wat kamillethee en laat het goed afkoelen, vermeng de thee vervolgens met het blad van een aloë plant of naar gelang je voorkeur met aloë vera gel. Meng de ingrediënten goed door elkaar en wanneer je een gladde pasta krijgt, verdeel je het over het gezicht en laat je het 15 minuten intrekken. Je zult meteen de resultaten merken!

Tomaatmasker

Tomaat fungeert als een krachtige versteviger en bevat vitamine C en A, die kunnen helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van de huid, die last heeft van rosacea. Bereid met behulp van een blender verse tomatensap, zeef het het mengel en breng het aan op het gezicht. Laat het tomaatmasker 10 of 15 minuten intrekken en verwijder het dan met warm water.

Masker met lavendelolie

Lavendelolie heeft anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen en helpt bij het reinigen en het verzorgen van de huid. De geraniol, die aanwezig is in lavendel, kan bij sommige mensen irritatie veroorzaken. Breng een kleine hoeveelheid lavendelolie aan op een klein gebied van het gezicht om te zien of je allergisch bent. Als je niet allergisch bent, volg dan de onderstaande stappen.

 • Doorweek een katoenen lapje met lavendelolie
 • Masseer de olie zachtjes in op de door rosacea getroffen gebieden
 • Laat het gedurende 30-40 minuten in de huid intrekken en spoel je gezicht dan af met schoon water
 • Herhaal dit dagelijks om een frisse en goed uitziende huid te krijgen.

Masker met paardenkastanje

Het extract uit de zaden is effectief bij de behandeling van vasculaire problemen. Het helpt ook bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Gebleken is dat dit extract ook nuttig is bij het behandelen van de ontsteking veroorzaakt door rosacea, omdat het de bloedvaten kan vernauwen.

 • Je kunt topische crèmes met paardenkastanje gebruiken voor de behandeling van rosacea
 • Breng de crème aan op het getroffen gebied en laat het tenminste 30 minuten intrekken
 • Was de crème met behulp van water af
 • Gebruik deze remedie twee keer per dag om sneller resultaten te krijgen.

Tot slot…

Maar zoals in het begin gezegd, moet je rosacea in eerste instantie bestrijden van binnenuit. Een gezonde huid begint aan de binnenkant!

Over verdere natuurlijke behandelingen van binnenuit, kun je nog veel meer informatie op de site vinden.

En nogmaals: Overleg eerst even met je behandelend arts, voordat je één van de voorgaande gezichtsmaskers tegen rosacea gaat proberen!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

20 Shares
Tweet
Pin20
Share