• zwangerschap, voeding en sport

Zwangerschap & Voeding special deel 2: Tijdens de Zwangerschap

2016-11-25T13:21:52+01:00februari 4th, 2013|Zwangerschap en Voeding|0 Reacties

Laatste update: door

Zwangerschap & Voeding special deel 2: Tijdens de Zwangerschap

Klik hieronder om deel 1 te lezen:
Zwangerschap Voeding special deel 1: Vóór de Zwangerschap

In het eerste deel van deze special heb je alles kunnen lezen over de voorbereidingen die je moet treffen als je zwanger wilt worden. We gaan nu een stap verder, en gaan ervan uit dat je nu al zwanger bent. We vervolgen deze special met een deel over de voeding tijdens je zwangerschap.

Eten en drinken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is de ongeboren baby volledig afhankelijk van de moeder. Deze moet, door op een verantwoorde manier te eten, zorgen voor alle nodige voedingsstoffen om een optimale start voor de toekomstige wereldburger mogelijk te maken.

Als je je op een goede manier voorbereid hebt op de zwangerschap, zoals beschreven in het eerste deel van deze special, heeft tijdens en na de zwangerschap veel minder kans op een voedingstekort, met als gevolg een tekort aan de voor de baby zo noodzakelijke voedingsstoffen voor een optimale ontwikkeling.

Nu je zwanger bent, krijg je heel vaak het ongevraagde ‘advies’ dat je nu voor twee moet eten. Dit welgemeende advies moet je niet letterlijk nemen, tenminste niet in kwantiteit. Het is erg belangrijk om te weten dat de kwaliteit van het eten en drinken vele malen belangrijker is dan de hoeveelheid.

Een goede voeding tijdens de zwangerschap heeft verschillende voordelen. Niet alleen is het goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van de baby, en goed voor je eigen gezondheid, maar het draagt ook zeker bij tot een zeer snel en goed herstel na de zwangerschap.

Maar de basis voor nu is de gezondheid en de ontwikkeling van de baby, want het is al meerdere keren bewezen dat een onevenwichtige voeding tijdens de zwangerschap, kan leiden tot prematuriteit en een verminderde weerstand tegen infecties.

Ok, dat is nu dus duidelijk: gezond eten