• gezondheidsvoordelen van havermout + recepten

De gezondheidsvoordelen van havermout + heerlijke recepten!

2017-08-15T13:50:38+01:00juli 9th, 2017|Gezonde Recepten|6 Reacties

Laatste update: door

Ik werd als kind voor het eerst geïntroduceerd met havermout. Mijn moeder vertelde me altijd over de gezondheidsvoordelen ervan, terwijl wij onze gezoete ontbijtgranen, die boordevol suiker zaten, aten. Jaren later, toen ik ging meer ging sporten, had ik iets nodig dat "steviger" en minder "suikerachtig" was en toen ik ‘s ochtends havermout begon te eten, maakte dat letterlijk een verschil van dag en nacht voor mijn en de energieniveaus die ik had. Ik voelde me gewoon geweldig! Havermout is een warme maaltijd, dus eigenlijk is het ook veel uitnodigender dan die koude ontbijtgranen in de ochtend.

Jaren later realiseerde ik me pas waarom havermout zo geweldig voor je is. Sommige voordelen zou ik anders waarschijnlijk ook nooit hebben gekend. Het beste van alles is dat je waarschijnlijk wel havermout in de kast hebt staan.

De geschiedenis van havermout

Haver werd voor het eerst in 1000 v.Chr. in Midden-Europa geteeld. De oude Grieken en Romeinen beschreven haver als "barbaars" voedsel en voerden het dan ook alleen aan hun dieren. Later waren het de Germaanse (haver-etende) stammen die de Romeinen versloegen, wat resulteerde in de val van het West-Romeinse Rijk.

Haver werd voor het eerst rond 1600 door Europese ontdekkers, zoals kapitein Bar