Psoriasis Behandeling

Laatste Update: 17 februari 2021

Garra Rufa Vissen behandeling tegen Psoriasis

Medicijnen, creme's en lotion zijn de meest voorkomende en gebruikte behandel middelen tegen psoriasis(1). De Garra Rufa behandeling is een stuk minder populair, maar komt wel steeds meer in de schijnwerpers te staan. Het is een relatief nieuwe en alternatieve manier van behandeling, echter de resultaten die men boekt zijn om naar huis te schrijven(2). In dit artikel zal ik uitleggen van de Garra Rufa behandeling is!

Wat is de Garra Rufa vis?

Allereerst zal ik wat achtergrond informatie geven over de Garra Rufa vis. De Garra Rufa vis is een kleine met een gemiddelde lengte van 3 tot 4 centimeter lang. In de natuur kunnen de vissen zelfs doorgroeien tot een lengt van 12 centimeter. Deze vis komt vooral in de natuur voor in de gebieden van Irak, Iran, en Turkije. De vissen kunnen niet overal overleven en de optimale temperatuur voor de vissen ligt tussen de 25 en 40 graden. Deze vis heeft geen tanden, en kan 7 jaar oud worden.

Je kunt de GR vis ook kopen bij een dieren speciaalzaak. De afgelopen jaren is de prijs voor 1 vis met 200% gestegen, dit komt door de opkomende trend van de "genezende" werking van de GR vis. Tegenwoordig kun je de vissen kopen voor ongeveer €4,- per stuk. Wanneer je met met een aantal jaren geleden vergelijkt (minder dan €2,-) kun je de marktwerking in actie zien.

Garra Rufa vis tegen psoriasis

Dithranol enzym tegen psoriasis
Dithranol

Sommige mensen hebben baad bij deze behandeling, en sommige mensen niet. Dit is nu eenmaal het verhaal van alle huidige psoriasis behandeling. Er zijn vele studies gewijd aan deze vis en allemaal wijzen ze hetzelfde uit. De GR vis eten alsware alle dode huidcellen op en schilfers op. Mensen met huidaandoening zoals eczeem , psoriasis en overmatige eeltvorming hebben vele huidschilfers en dode huidcellen(3).

Niet alleen het "wegsnoepen" van de dode huidcellen is het effect, de vissen scheiden ook een enzym af die een positieve en verzorgende werking heeft op de  huid.Dit enzym heet Dithranol en wordt vaak gebruikt in cosmetische creme's. Bij het gebruik van Dithranol in creme's kan het een brandende tinteling opleveren. Dit komt omdat dit enzym binnen 30 minuten zich door de beschadigde huid penetreert! Dithranol heeft meer dan 15 uur nodig om door de huid te penetreren.

DE vissen scheiden tijdens het "wegsabbelen" van de dode huidcellen deze enzymen af en doordat de huid reeds beschadigd is, kan het enzym snel in het lichaam terecht komen. Dit enzym staat bekend om zijn controlerende werking van psoriasis.

Conclusie

Het is een behandeling die niet voor iedereen beschikbaar is. Meestal worden alleen de handen of voeten behandeling. Het hele lichaam behandeling kan gevaarlijk zijn en daarnaast heeft niet iedereen een positief effect. Het is een dure behandeling en niet iedere zorgverzekeringsmaatschappij dekt alle kosten.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en kan meerdere malen per maand worden gevolgd.

Bronnen:

  1. https://cdn.mdedge.com/files/s3fs-public/Document/March-2018/CT1010S3010.PDF
  2. https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/2686152
  3. http://apgr.wssp.edu.pl/wp-content/uploads/2020/06/APGR-23-2-5.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share