Psoriasis

Laatste Update: 29 oktober 2016

Verschillende Soorten Psoriasis met Foto

Ik ga je in dit artikel een aantal foto's laten zien van de verschillende vormen van psoriasis. De volgende vormen zal ik je aan de hand van beeld materiaal laten zien, zodat je een duidelijker beeld krijg van de chronische aandoening.

 1. Psoriasis Vulgaris
 2. Psoriasis Guttata
 3. Inverse Psoriasis
 4. Psoriasis Pustulosa

Psoriasis Vulgaris

Foto van de aandoening psoriasis vulgaris
1. Vulgaris

Psoriasis vulgaris
2. Vulgaris

Foto psoriasis Vulgaris
3. Vulgaris

Psoriasis Guttata

Psoriasis Guttata
1. Guttata

Psoriasis Guttata
2. Guttata

Psoriasis Guttata
3. Guttata


Inverse Psoriasis

Inverse Psoriasis
1.Psoriasis

Inverse Psoriasis
2. Psoriasis

Psoriasis Pustulosa

Psoriasis Pustulosa
1. Pustulosa

Je heb je een beter beeld hoe je verschillende vormen van psoriasis eruit zien. Op de psoriasis blog plaats in wekelijks nieuwe interessante artikelen over psoriasis. Zo plaats ik tips over huidverzorging, voeding en leg in de verschillende alternatieve behandelmethoden uit.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. vandaag naar huisarts geweest omdat ik sinds 2 maanden korstje en jeuk op mijn hoofdhuid heb. Na 't wassen meer haaruitval. Ik heb BETAMETHASON gekregen wat ik de komende tijd dun op de huid moet masseren. Dit om de puistjes en schilfers te laten verdwijnen. Daarna volgt een behandeling tegen psoriasis

 2. Hallo Jack,
  Sinds kort een maand of drie heb ik psoriasis gekregen verschillende plekjes op mijn lichaam ,maar mijn hoofd zit hele maal vol met schilfers en nu vallen mijn haren ook al uit.
  Ik zelf denk dat ik het gekregen heb door heel veel stres ik ben nu 62 jaar maar mijn hoofd vind ik het ergst .
  groetjes Anne-lous keller

 3. Hallo mensen.
  ik heb ook psoriasis sinds 1 jaar. Het begon met 1 lichtrood onopvallend onschuldig vlekje. Ik heb nu vlekjes op mn hoofd, in beide wenkbrauwen, op de armen en benen, op de rug en borst, op en tussen de billen en sinds vandaag zie ik ze langzaam maar zeker op mn handen en vingers verschijnen. Ik ben 24jaar en heb tot 1jaar geleden nooit last gehad van huid irritaties of iets dergelijks. Ik merk dat ik veeeel gestrester, agressiever, geagiteerd(?) ben. Ik vind het erg moeilijk om mee te leven en ben er boos, verdrietig en machteloos om. Ik wil wel eens helemaal uitflippen wanneer ik me weer eens met doorzichtigheids folie moet inpakken nadat ik me heb ingesmeerd met Dermovate zalf, omdat het anders amper helpt. Je hebt het over voeding, en ik eet best slecht, ik vind het moeilijker dan voorheen. Lijkt wel of ik aftakel. Ik weet niet meer zo goed wat ik moet doen... stress is er genoeg want werk of een inkomen is er niet, en een inschrijfadres is al 2 jaar een probleem. Ik zit in die visieuze circel, niet alleen met de huid aandoening maar ook met dit leven. Ik zie dit even als een uitlaat klep

  1. Beste Remi,
   Erg naar voor je dat je psoriasis hebt ontwikkeld,ik ben zelf 45 jaar oud en ik heb er sinds pakweg n jaar last van..ook bij mij begon t met n onschuldig lijkend plekje.Maar hierover wil ik jou graag n tip geven,ik heb t middel Kartalin ontdekt,en de plekjes genezen hiervan.Je dient t wel 2 x daags aan te brengen en t geeft vlekjes op je kleding of bekleding,dus n oude handdoek tijdens je nachtrust is geen overbodige luxe dan!Ook ruikt t niet bepaald lekker(maar t is wel te doen) vooral met t idee in je hoofd dat t je van de psoriasis af kan helpen. Je dient ongeveer drie maanden te blijven smeren,om t echt weg te laten gaan. Maar als ik jou verhaal zo lees,en uiteraard ook de verhalen van andere mensen die van deze rot ziekte last hebben,wilde ik je deze tip zeker niet onthouden. Ik hoop dat t jou ook kan helpen. Die in de bilnaad(psoriasis inversa genoemd) is wat lastiger te behandelen...wellicht kan dat ook met deze zelfde zalf hoor,maar ik ben vooralsnog eerst nog bezig met n zalfje wat ik vd huisarts kreeg,als ik dan later echt n goede verbetering van de huid daar heb,wil ik die rusische zalf daar ook maar eens gaan uitproberen. De website is: http://www.kartalin.nl hier kun je ook meteen alle ervaringen van andere mensen lezen,en evt ook de zalf bestellen. Wens jou heel veel sterkte met de aanpak van je problemen. Kop op hoor,er is overal n soort van oplossing voor! Vraag ook gerust om hulp,onze maatschapij biedt die hulp echt wel aan in allerlei vormen,maar je moet er wel even het initiatief voor nemen.Sterkte!

 4. Hallo remi.
  Wel eens licht therapie gedaan.of daar met arts over gesproken..zelf heb ik al jaren psoriasis van kind af aan..toen ik 23 was heb ik licht therapie gedaan..het enige waar ik het nu nog heb is op de ellenbogen..welicht iets om over te denken

 5. Hallo allemaal, heeft er iemand ervaring met psoriasis aan de voetzolen? Mijn vriendin heeft daar sinds 1jaar erg veel last, de heeft al 30 series puva achter de rug en smeert cortizone houdende zalf maar nu is het zelf zo erg dat ze niet meer kan stappen, ik moet wel zeggen dat ze erg veel rookt, kon ze daar maar vanaf blijven, ze wordt er zelfs depressief van, welke dermatoloog zou haar kunnen helpen?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

9 Shares
Tweet
Pin9
Share