• Recept van de dag: Peerstukjes in (zelfgemaakte) amandelmelk

Peerstukjes in (zelfgemaakte) amandelmelk

2018-10-22T08:58:35+00:00december 4th, 2018|Recept van de dag|0 Reacties

Een andere optie als je even minder zin hebt om te kauwen is om (zelfgemaakte) amandelmelk te gebruiken zoals de yoghurt in het voorgaande recept. Daarbij kun je peerstukjes toevoegen voor extra vitaminen en mineralen. De amandelmelk is een goede bron van vitamine E en gezonde vetten en de peer is een goede bron van vitamine A, dat goed is voor de ogen.

Wat heb je nodig?

  • Amandelmelk
  • Peerstukjes

Hoe maak je dit recept klaar?

Amandelmelk is heel makkelijk te maken. Het beste is als je de amandelen de avond voordat je dit ontbijt maakt alvast laat weken. Er moet ongeveer drie keer zoveel water in de blender als dat er amandelen ingaat. De volgende morgen de blender aanzetten en je krijgt een heerlijke amandelbrij. De amandelmelk krijg je door de brij door een filterzak te persen boven een grote kom. Gooi de amandelpulp niet weg, deze kun je nog weer voor andere gerechten gebruiken, bijvoorbeeld als amandelpasta.

Doe de amandelmelk in een kom. Was de peer en snijd deze in stukjes, verwijder hierbij ook het klokhuis, doe de peerstukjes in de amandelmelk.

Waarom is dit recept gezond?

  • Amandelmelk is gezond door de vitamine E dat goed is voor de huid.
  • Peer is gezond door het kalium wat goed is voor de vochtbalans in je lichaam.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Reactie achterlaten

Over de Auteur:

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.
Zoek Op Klacht: