• 4 supplementen die echt werken

4 supplementen die echt werken

2015-11-30T17:11:18+01:00november 30th, 2015|Supplementen|1 Reactie

Laatste update: door

4 supplementen die echt werkensupplementen

Mensen geloven vaak of dat supplementen net zo goed werken als medicijnen op recept (die je dus van de dokter krijgt voorgeschreven en ophaalt bij de apotheek) of dat ze helemaal niet werken.

Vooralsnog lijken de mensen die geloven dat ze niet werken het meeste gelijk te hebben. De meeste supplementen lijken niet te werken.

Er is of van bewezen dat ze niet werken of in ieder geval niet bewezen dat ze wel werken. Maar er zijn een paar uitzonderingen die de regel bevestigen.

Niet alleen werken ze goed, maar zelfs even goed of beter dan conventionele medicijnen. Hieronder hebben we er vier daarvan op een rij gezet:

  1. Berberine

Heb je ooit van Berberine gehoord? Nee? Dat is niet zo gek, Berberine is een vrij onbekende stof, hoewel het misschien wel een van de krachtigste is.

Berberine wordt uit bepaalde planten gewonnen en werkt bloedsuikerspiegel verlagend.

Er wordt aangenomen dat dit op meerdere manieren gedaan wordt, onder andere door het verminderen van de glucoseproductie en de verbetering van de insulinegevoeligheid (de kracht van de reactie op insuline).

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de bloedsuikerspiegel verlagende effecten van Berberine. Het blijkt dat Berberine een vergelijkbaar effect had als de gangbare medicijnen voor diabetes.

In een studie met 116 diabetes patiënten daalde de bloedsuikerspiegel met 20%. Ook bleek er een effect te zijn op de HbA1c marker die verantwoordelijk is voor hoge bloedsuikerspiegels op de lange termijn.

Het HbA1c niveau daalde met 12%.

Maar Berberine heeft nog meer gezondheidsvoordelen. Het heeft namelijk ook een verlagend effect op cholesterol en LDL cholesterol.

Daarnaast heeft Berberine een verlagend effect op bloedtriglyceriden en verlaagd het de