• gezonde gewoontes

52 gezonde gewoonten: Elke week 1

2016-11-25T13:33:00+01:00februari 6th, 2013|Gezonde Gewoontes|0 Reacties

Laatste update: door

52 gezonde gewoonten: Elke week 1

52 goede gewoonten

Je hoort men wel eens zeggen dat je niet teveel hooi op je vork moeten nemen of dat je beter kleine baby stapjes kan maken in plaats van één grote stap. Afgelopen week heb ik een boek gelezen om de kindle (het was een Engels boekje) genaamd "52 small changes" en in dat boekje hebt ik dit concept beter leren begrijpen. Ik ben al meer dan 3 jaar bezig om mensen te helpen met een betere levensstijl. Het onderdeel routines is hierbij een erg belangrijk onderdeel. In dit artikel zal ik je hierover wat meer uitleggen en wat dieper op het concept ingaan.

Waarom kleine veranderingen?

De meest simpele reden die ik kan verzinnen waarom je beter kleine veranderingen kunt doen in plaats van grote is omdat de kans dat je het volhoudt veel en veel groter is. Daarnaast merk je de kleine veranderingen nauwelijks iets en zullen deze je op korte termijn je eigen huidige levensstijl niet in de weg liggen. Hoe groter de verandering, hoe lastiger om deze is je levensstijl te implementeren.

Een belangrijke factor die niet geheel onbelangrijk is, is dat de mensen waar je mee samenwoont of waar je mee omgaat het niet gewend zijn dat je ineens andere routines hebt. Dus het is ook niet zo gek dat andere mensen hier niet direct vanaf dag 1 rekening mee houden.

Waarom 52 veranderingen?

Je zult misschien denken dat kleine veranderingen niet echt veel invloed hebben op je gezondheid. Wanneer je slechts 1 kleine verandering implementeert zal dit inderdaad niet substantieel zijn. Echter wanneer je er een ROUTINE van maakt om elke maandag een mini routine te implementeren zal je dus aan het einde van het jaar 52 mini gezonde routines hebben.

Denk je dat dit enige invloed heeft op je gezondheid?

Met welke veranderingen moet/kan ik beginnen?

Ok, nu weet je toch al een belangrijk onderdeel van het routinematige denken. Maar de laatste vraag die je wellicht heb is de vraag "Met welke veranderingen moet ik nu eigenlijk beginnen?" en de vervolg vraag "Wanneer moet ik starten?".

Voordat ik antwoord op de vragen kan geven is het belangrijk dat je erg zelf van b