Gezondheid Algemeen

Laatste Update: 11 november 2016

Plannen van je gezondheid?

0
(0)

Heeft planning iets met gezondheid te maken? Het heeft 2 letters gemeen, maar voor de rest lijken ze compleet anders. Toch hebben ze meer met elkaar te maken dan dat je in eerste instantie zou denken. Ik kwam terecht op dit onderwerp omdat ik van nature niet echt een hele goede planner ben. Ik ben eigenlijk meer (zoals ze dan noemen) een "free spirit".

Ik plan vooral dingen in mijn hoofd, maar als er dan weer iets tussen komt kan ik heel gemakkelijk weer iets aan de kant zetten. Niet altijd even handig kan ik je vertellen. Niet zo heel lang geleden heb ik een receptenboek geschreven waar ik erg veel positieve reactie op heb gehad (mijn dank hiervoor). Ik was dit al maanden van plan, het zat in mijn achterhoofd, maar nooit is het er van gekomen. Ik schreef altijd wel wat op papier en elke nieuwe recept wat ik zelf bereid heb, schrijf ik wel op, maar het duurde een hele lange tijd voordat ik het bij elkaar ging bundelen. De recepten waren al maanden klaar, maar op een of andere manier wist ik niet de tijd te vinden om alles te bundelen.

Ik had geen deadline

Ik had niet echt een deadline om het af te maken, maar toch zat het me dwars dat ik er niet mee bezig was, laat staan compleet gebundeld! Ik merkte dat ik wanneer ik in bed lag, dat ik er over na aan het denken was, ik was aan het "malen" zoals ze dat noemen. Afgezien van het feit dat ik er niet wakker van lag, vond ik dit gevoel toch vervelend.

Waarom niet?

Ik begon me af te vragen waarom ik het nog niet gebundeld had? De conclusie is eigenlijk heel simpel. Ik had geen deadline en bijbehorende planning hiervoor. Waarom zou ik het dan af maken? Alle papiertje bij elkaar vinden en overtypen in word is nu niet direct mijn leukste activiteit. Toch wou ik het af hebben.

Wat heb ik toen gedaan? Heel erg simpel zelfs.

Een deadline had ik niet, daarom heb ik zelf een deadline gemaakt. Ik heb op de blog verkondigt dat er binnen 7 dagen een 101 recepten boek te bestellen was met recepten die ik alle zelf getest heb. Ik kan me niet iets beters verzinnen, waardoor ik toch maar eens aan de slag ben gegaan.

Ik heb mezelf voor het blok gezet dat, zodoende heb ik het wel een planning moeten maken. Wat is het moraal van dit verhaal? Wanneer je een opdracht, deadline, huiswerk of een doel hebt is het van belang dat je een planning gaat maken om je hier aan te houden. Zonder goede planning is de kans groot dat je begint te malen in bed, stress ontwikkeld of dat andere zich aan je beginnen te ergeren. Alle drie te dingen zijn geen goede aanvulling voor gezonde routines.

Ook voor een gezonde levensstijl moet je plannen. Je kan niet van de ene op de andere dag "eventjes" gezonder gaan leven. Je moet een duidelijk beeld hebben hoe je dit wilt aanpakken, wat je wilt veranderen en wanneer je weer een nieuwe gezonde routine wilt implementeren.

Planning hoort bij gezondheid

Bij een gezonde levensstijl hoort nu eenmaal een goede strakke planning. Komende maandag lanceer ik een 12 maanden trainingsprogramma (het programma is zelf al helemaal af) waar de puntjes nog op de i gezet moeten worden.

Ik heb een maand geleden beloofd aan de groep coaching klanten dat het programma op 2 juli af is. Op deze manier heb ik me er zelf toegezegd om hard aan de slag te gaan.
[MOWPOP id="128"]

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 

Pagina  [tcb_pagination_current_page]  van  [tcb_pagination_total_pages]


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang tijdelijk gratis mijn boek Bye Bye Buikvet direct in je inbox!

0 Shares
Tweet
Pin
Share