• Hoe je ongezonde gewoontes kunt doorbreken

De meest ongezonde gewoontes

2014-01-24T11:41:51+01:00januari 24th, 2014|Gezonde Gewoontes|0 Reacties

Laatste update: door

De meest ongezonde gewoontes

ongezonde gewoontes zoals etenHoewel we er misschien niet meteen bij stil staan houden de meeste mensen er wel een paar ongezonde gewoontes op na. Vandaar dat we stil staan bij een paar van de meest ongezonde gewoontes die veel mensen hebben en uitleggen waarom deze zo slecht zijn.

De meeste mensen zullen minstens één van deze ongezonde gewoontes bij zichzelf herkennen.

Snacken – ook als je geen honger hebt

Wanneer we het contact verliezen met onze natuurlijke honger- en verzadigdheid signalen dat kan het leiden tot chronisch teveel eten. Deze ongezonde extra kilo’s die mensen dan vaak aankomen kunnen zorgen voor diabetes, hart- en vaatziekten, en andere ernstige aandoeningen. Vaak eten mensen meer dan ze doorhebben, ze staan er niet bij stil hoeveel calorieën ze in hun lichaam stoppen.

Als mensen ook veel junkfood eten dan krijgen ze niet alleen teveel calorieën binnen, maar ook veel ongezonde voedingsstoffen.

Waarom het belangrijk is te veranderen

Met een beetje doorzettingsvermogen kan iedereen slechte eetgewoonten bijstellen en ervoor zorgen dat ze op een gezonder, normaler gewicht komen. Door extra te letten op hongersignalen en over te stappen op gezon