Afvallen

Laatste Update: 17 mei 2021

Bovenbenen afvallen - De 7 beste tips voor slankere bovenbenen

Dikke bovenbenen...

Welke vrouw kent het niet.

Ook al heb je slanke bovenbenen, toch zijn de meeste vrouwen niet helemaal tevreden over dit lichaamsdeel.

De zogenaamde 'thigh gap' is voor de meeste vrouwen een droom die maar nooit in vervulling lijkt te gaan.

Terwijl andere klagen over hun buikje, zit jij echter met je bovenbenen en wilt niets liever dan slanke dijen waar je ook in een bikini mee gezien wilt worden.

Klinkt dit je bekend in de oren?

Dan zit je hier goed. Hoewel het niet mogelijk is om specifiek vet kwijt te raken op bepaalde plekken, is het wel mogelijk om je bovenbenen slanker te maken. Vaak is dit namelijk een van de laatste lichaamsdelen die het vet loslaat wanneer je op een dieet zit.

Maar wees gerust, in dit artikel bied ik je 7 tips om effectief en op eenvoudige wijze het vet van je bovenbenen te verwijderen – zonder cosmetische ingreep!

Maar eerst even de videotip:

Vet op de bovenbenen maar lastig om vanaf te komen

Pas bij ongeveer 18% lichaamsvet worden de dijen of bovenbenen van een vrouw pas slanker. Maar voordat je bovenbenen slanker en strakker worden, moet je eerst uitzoeken wat voor een soort bovenbenen je hebt.

Anders kan het zomaar zijn dat je per ongeluk je bovenbenen juist dikker maakt.

Heb je juist dikke bovenbenen, gespierde bovenbenen of misschien heb je helemaal geen idee van wat voor soort bovenbenen je eigenlijk hebt?

Om te bepalen wat voor soort bovenbenen je nou werkelijk hebt, kun je de test doen. De test zal je vertellen wat je moet doen om slankere bovenbenen te krijgen, of dat nou het verliezen van vet is of juist het afslanken van gespierde bovenbenen.

Vet is namelijk niet het enige wat je bovenbenen dikker kan maken. Natuurlijk kan het wel zijn dat er een laagje vet over zit, maar als eronder dikke spieren zitten, dan zul je nooit hele slanke dijbenen krijgen alleen door vet te verbranden.

Vandaar dat het echt belangrijk is om de volgende test uit te voeren om te kijken waar je je op moet richten.

Dat gezegd hebbende, er is helemaal niks mis met mooi gespierde benen. Sterker nog, als je er door middel van onderstaande test achterkomt dat je benen gespierd zijn, zou ik daar juist niets aan doen.

Maar mocht je toch liever slankere bovenbenen hebben, is daar natuurlijk ook een manier voor.

Laten we beginnen met de test...

De slanke bovenbenen-test

We gaan eerst bepalen of je grote spieren in je bovenbenen hebt of juist een hoop vet in de bovenbenen. Dan kunnen we bepalen wat je moet doen om ze af te slanken.

Afvallen

De test:

 1. Begin met het strekken van je been.
 2. Span de spieren in je bovenbeen aan terwijl je het been gestrekt houdt.
 3. Knijp nu in je been. Probeer in de bovenste laag vet en huid van het bovenbeen te knijpen.
 4. Als het moeilijk is om in die bovenste laag te knijpen omdat je een te grote laag vast hebt, dan komt dit door vet. Dus dan worden je dikke bovenbenen veroorzaakt door vet.
 5. Als het moeilijk is om in die bovenste laag te knijpen omdat je te weinig te pakken kunt krijgen, dan wordt dit veroorzaakt door spieren. Je bovenbenen lijken dus dik door te grote spieren in de bovenbenen.

7 tips voor slankere bovenbenen

Vaak wordt ons verteld dat we zoveel mogelijk aandacht moeten besteden aan spieroefeningen.

Hoewel krachttraining zeker effectief is, richten zich de meeste oefeningen te veel op grotere spiergroepen, terwijl andere spieren vergeten worden.

Dit zijn voornamelijk de kleine spieren die ervoor zorgen dat de grotere spiergroepen lang en slank lijken doordat ze deze naar binnen trekken.

Reguliere krachttraining versterkt echter alleen de grotere spiergroepen waardoor deze er soms opgeblazen kunnen uitzien.

Dit kan helemaal prima zijn voor mannen, maar voor vrouwen is dit meestal minder wenselijk. Naast het volgen van onderstaande tips is het dus een aanrader om ook op de kleine spiergroepen te letten en weg te blijven bij de apparaten die je spieren dikker laten uitzien.

En nu naar de tips...

 1. Voorkom hurkoefeningen en oefeningen die daarop lijken

Oefeningen zoals hurkoefeningen, tillen met gestrekte benen, oefeningen voor je kuiten, etc. helpen absoluut niet om slankere bovenbenen te krijgen, dus doe ze dan ook niet.

Ook oefeningen als traplopen of trapoefeningen moet je links laten liggen.

Hoewel er vaak van gezegd wordt dat ze helpen met het krijgen van slankere bovenbenen, is dit niet meer dan een verkooptruc.

Ze richten zich op de grotere spieren in de bovenbenen en kunnen deze zo zelfs dikker maken in plaats van slanker. Trainen met gewichten zorgt ervoor dat de vezels in de spieren langer worden.

Pas als je een idee hebt van hoe gespierd je bovenbenen zijn en het vet uit je bovenbenen hebt verbrand, kun je deze oefeningen weer gaan doen.

 1. Cardio voor slankere bovenbenen

Cardio oefeningen zijn het belangrijkst voor het afslanken van de bovenbenen. Cardio oefeningen kunnen helpen om zonder extra spieren te kweken, toch vet te verbranden in de bovenbenen.

Dit kun je alleen bereiken als je de spieren in de bovenbenen niet probeert te trainen en niet meer gebruikt dan echt nodig is.

Als je binnen traint (bijvoorbeeld in een sportschool of op apparatuur thuis), probeer dan een gemiddelde intensiteit te behalen in hoe hard je sport.

Maar doe dit dan wel met lage weerstanden op bijvoorbeeld de fiets, of lage hellingen in het geval van een loopband. Een hartslagmeter kan hierbij handig zijn.

Als je liever buiten traint, probeer dan om net als bij de loopband de hellingen laag te houden. Dus loop liever niet op een stuk met heuvels en hellingen.

 1. Endurance cardio, vetverbranding zonder spieren te kweken

Bij endurance cardio-oefeningen kun je denken aan bijvoorbeeld lange afstanden rennen of joggen. Deze soort van cardio richt zich op de kleinere spiervezels en richt zich juist niet op de vezels die zorgen voor grote en dikke spieren.

Je verbrandt dus vet terwijl je spieren in je bovenbenen sterker worden zonder dikker te worden.

Voorkom sprinten en kleine intense sessies van cardio oefeningen, ze verbranden misschien wel vet, maar maken je spieren niet slanker maar juist dikker.

Denk bijvoorbeeld maar aan de benen van professionele sprinters. Zij hebben dikke en gespierde bovenbenen, terwijl marathonlopers  en hardlopers juist hele dunne benen en bovenbenen hebben.

Lange afstanden lopen is een zijn uitstekende manieren om je bovenbenen slanker te maken.

 1. Hardlopen voor slanke bovenbenen en beter gevormde benen

Hardlopen is niet alleen goed voor mensen die dikke bovenbenen hebben door vet, juist mensen met dikke bovenbenen door dikke spieren kunnen hiermee de grootte van hun spieren verkleinen en het vet rond die spieren verminderen.

Door hard te lopen op vlakke stukken (vergeet niet dat we hellingen proberen te vermijden!), worden je bovenbenen en kuiten helemaal hervormd.

Als je moeite hebt met rennen, niet kunt rennen, of nergens vlakke ondergronden kunt vinden, dan is een crosstrainer een goed alternatief. Let wel op dat je op de crosstrainer werkt met weinig of helemaal geen weerstand.

Een crosstrainer is een goed alternatief door de houding waarin je erop zit, hierdoor train je de billen, buitenkant van je bovenbenen en achterkant van je bovenbenen maar juist niet de voorkant van je bovenbenen zodat je geen dikke spieren krijgt.

 1. Weerstandstraining

Als je al wat vet uit je bovenbenen kwijt bent en je hebt meer spiermassa nodig om die prachtig gevormde benen te krijgen, dan pas kun je gaan denken aan weerstandstraining.

Weerstandstraining is dus alleen een goed idee als je wel al slanke bovenbenen hebt, maar nog niet de vorm en de stevigheid. Deze kan je dan krijgen door middel van weerstandstraining.

Dat gezegd hebbende, je wilt dat de spieren in je bovenbenen wel sterker en mooier gevormd worden, maar niet groter, dus gebruik nooit meer dan 70% van je maximale vermogen en probeer de gewichten aan de lichte kant te houden.

Als jouw spieren de neiging hebben om snel groot te worden, dan kan je er ook voor kiezen om deze oefeningen helemaal achterwege te laten. Bij de meeste mensen die dat hebben, zijn de spieren toch al mooi gevormd en zijn deze oefeningen dus helemaal niet nodig.

 1. Geduld

Wanneer je je dikke bovenbenen moe bent, is misschien het belangrijkste je geduld en geduldig toewerken naar je doel. Wees realistisch in waar je nu bent en waar je naartoe wilt en hoeveel tijd dat zou kunnen gaan kosten.

Je kunt nu eenmaal niet alleen op een bepaalde plek afvallen, vet verlies je over je hele lichaam, en helaas is de binnenkant van je bovenbenen één van de laatste plekken waar je vet zult verliezen.

Dus heb je wat meer lichaamsvet te verbranden voordat je die schitterende benen bereikt? Geef jezelf dan wat meer tijd, het doel is haalbaar maar het duurt gewoonweg wat langer voor je het bereikt hebt.

Afvallen

 1. Een gericht trainingsprogramma

Ondanks alles wat je doet kan het soms toch nog moeilijk zijn om je bovenbenen gericht slanker te maken. Dan is het tijd dat je hulp van buitenaf inroept.

Indien je fitnesscentra in je buurt hebt liggen, is de kans groot dat tenminste een van deze centra ook poweryoga of pilates aanbieden.

Pilates is een van de beste manieren om je bovenbenen (en de rest van je lichaam!) slanker te maken.

Dit komt doordat Pilates juist de spieren langer maakt en ze tegelijkertijd versterkt, in plaats van ze dikker te maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan ballerina's. Zij hebben vaak een slanke lichaamsvorm en Pilates was juist uitgevonden voor dansers.

Door twee tot drie keer per week Pilates te doen, zullen je bovenbenen geleidelijk aan een slankere vorm krijgen. Maar ook hier geldt dat het laagje vet ook verbrand moet worden.

Het is dus belangrijk dat je alle vormen van beweging ondersteunt door een gezond voedingspatroon – liefst met minder koolhydraten om effectiever vet te verbranden.

Tot slot...

Jammer genoeg zijn je bovenbenen de moeilijkste plek om aan te pakken, omdat het vet hier pas het laatst verdwijnt. Maar dat wil niet zeggen dat je maar gewoonweg bij de pakken moet gan neerzitten.

Door het juiste advies te volgen, zoals de bovenstaande tips die ik je in dit artikel heb gegeven, kun je langzaam ervoor zorgen dat je bovenbenen een nieuwe vorm krijgen. Slanker en sterker.

Maar onthoud: dit zal tijd in beslag nemen – ook afvallen wil niet zeggen dat je benen gelijk slanker worden.

Zolang je echter het advies volgt, zullen de resultaten volgen!

Wil jij samen met beenvet ook graag wat buikvet verliezen? En op simpele wijze kilo's vet per maand kwijtraken? Bekijk dan hier gratis de Bye Bye Buikvet Videotip!

Bronnen:

http://www.prevention.com/fitness/strength-training/exercise-tips-slim-hips-and-thighs

http://healthyliving.azcentral.com/lose-thigh-fat-instead-getting-muscular-legs-9226.html

http://getfit.jillianmichaels.com/easy-ways-rid-thigh-fat-2212.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. ja hoor! Zolang het maar redelijk intensief en langdurend is.
   Let wel goed op je hartslag, want dat is bepalend voor de effectiviteit van de cardio-traning.

 1. Goed artikel! en het klopt ook! want ik struggle al zolang met mn dikke boven benen en ben nu voor het eerst gaan joggen/hardlopen 2 a 3 keer in de week (nu maandje bezig). En pas nu sinds jaren zijn mn bovenbenen dunner geworden, dus hardlopen werkt echt! Want voorheen deed ik altijd cardio en kracht trainingen en dit hielp nihil voor mn benen.
  Helaas is mn kont ook wel minder geworden terwijl dat wilde ik eigenlijk wel behouden mjaaa je kunt niet alles hebben.

  Kortom het werkt!

  1. Er zijn altijd oefeneningen voor je billen waarbij je je benen niet traint! Neem een voorbeeld aan donkey kicks! Google er maar eens op!

 2. Dit had ik nodig! Zijn er ook manieren om je spieren te verminderen in je bovenbenen? Ik wil wel graag blijven bewegen!
  Liefs

 3. Ik heb artrose dus veel pijn in Mn lijf en sporten doet zeer. Kan ik op een kleine minitramp ook oefeningen doen voor benen en billen?

  1. Dat lijkt me helemaal geen slecht idee, maar doe het wel heel rustig aan....rustig opbouwen en goed naar je lichaam luisteren!

 4. ik kom tijde test op iets anders uit, ; ik kan namelijk makkelijk in een stuk van mijn bovenbeen knijpen. Zijn het dan spieren ik sport aardig veel, of is het vet?

 5. Goedemiddag,
  Ik ben aan het steppen met een kickbike step en doe dat een keer in de week .
  Ook wandel (stevig doorstappen) ik twee keer in de week is dit voldoende?

 6. Hoe zit het met de kuiten ? Die van mij zijn altijd dik geweest net of ik een voetballer ben. Terwijl ik niet veel sport, wil dolgraag dunne benen en vooral de kuiten'

 7. Ik heb in feb. 2016 mijn leven omgegooid. Veel gaan sporten ( eerst veel cardio, daarna cardio/kracht) en anders eten. Ben daarmee in 6 maanden 16 kg afgevallen. Sinds 6 weken doe ik aan mountainbiken en fiets nu tochten van 50 kg. Ik heb echter de laatste week het idee dat mijn dijen dikker worden en daardoor meer wrijven en schudden bij lopen. Ik ben niet aangekomen en alleen maar meer gaan sporten. Ik snap er niets van maar baal als een stekker! Wat doe ik verkeerd?

  1. Je zei dat je veel doet aan krachtsport. Wellicht krijg je meer spiermassa in je dijen?
   Overleg even met een sportarts voor een controle van je vetmassa.

  1. Touwtje springen werkt ook aan je bovenbenen. Maar zorg wel voor afwisseling.

 8. Als ik wel mijn billen voller wil trainen en/of niet slanker wil maken maar wel mijn benen, hoe moet ik dat dan aanpakken?

  1. Iedere sport waar bij je je benen intensief gebruikt, is goed om slankere bovenbenen te krijgen, Sanne

  1. Iedere regelmatige beweging helpt voor slankere benen, maar breng wel variatie aan. Dus niet alléén touwtjespringen, maar ook (snel)wandelen en joggen.

 9. Is 5 keer in de week van gemiddeld 40 min. hardlopen in de week te veel? Ik heb het idee dat mijn benen weer wat zijn toegenomen in omvang, terwijl ik weken geleden al ben gestopt met krachtoefeningen voor mijn benen. Aan het eten kan het niet liggen ik eet nauwelijks koolhydraten, veel groenten en vezels, elke dag fruit en bijna tot geen zuivel.

  1. 5 keer per week hardlopen is in mijn optiek een beetje te veel voor een amateur-sporter. Je spieren hebben tijd nodig om te herstellen!
   Beter is om max 3 keer per week te hardlopen.

   Let ook op je voeding: Probeer te vermijden dat je té eenzijdig eet. Ook zuivel en koolhydraten zijn noodzakelijk voor je lijf!

 10. Ben aan het opbouwen qua hardlopen (2 x per week). zit nu op zo'n 20 minuutjes per keer. Maar ik vind het zoooo saai..Zit te overwegen om te gaan trainen op een crosstrainer. Hoe lang moet ik dit dan doen om effect te zien? En wat is dan de beste hartslag? Tussen de 125 en 150 slagen??

  1. Met een crosstrainer kun je prima dezelfde resultaten bereiken, Petra. Maar je mist wel de gezonde buitenlucht en het lekkere zonnetje!
   Regels voor hartslag zijn dezelfde die je ook gehanteerd hebt voor het hardlopen.

 11. Als je bij die test wél gewoon je huid kan vastpakken, zijn ze dan te dik door vet of te dik door spier?..

  1. Normaal gesproken zitten de spieren niet vast aan de huid, in tegenstelling tot vet. Dus wat je vastpakt zal waarschijnlijk vet zijn...

  1. Iedere sport zal je lichaam veranderen (minder vet, meer spieren). Maar het is aan het lichaam op welke plekken je vet gaat verliezen. Door gerichte oefeningen te doen, kun je wél zelf bepalen waar spieren zich gaan ontwikkelen.
   Met volleybal train je relatief veel je beenspieren, dus zullen je dijen idd meer spiermassa krijgen.
   Zorg voor variatie in je bewegingen (dus verschillende vormen van sporten) om je hele lichaam te trainen. Dit geeft een betere balans in spiermassa.

 12. Hoeveel km moet je best hardlopen?
  Ik doe ballet en mijn bovenbenen zijn dik, maar ik wil dit echt veranderen.

  1. Ik kan je niet zeggen hoeveel km je moet lopen voor een bepaald resultaat.
   Begin rustig aan, en bouw het op tot het aantal kilometers waar jij je goed bij voelt.

 13. Ik was eerst echt superdik ik was 55kg en 1,59 ik had overal vet ik ben begonnen met hadrlopen enzv ik deed geen dieet maar zo is het ook prima nu ben ik 1,60 en weeg ik 40 kg ik ben dus 15kg afgevallen ik ben supertrots ik deed het in5 maanden owja en ik ben 13 jaar oud

 14. hoi ik hou van hardlopen maar ik las net bij iemand dat het haar kont een beetje de dupe er van was hahaha hoe moet je dat dan doen?

 15. Hoi, is wandelen ook goed voor je heupen? Ik ben model en moet ongeveer 0,5 / 1,0 cm bij Mn heupen verliezen. Of heb je daaf ook nog een artikel over?

  1. Wandelen zou in jouw geval prima zijn, Pien. Maar dan wel stevig doorwandelen, en minimaal een half uur of langer per dag.

 16. Ik doe karate en kan dan ook gaan hardlopen, maar wat voeding betreft: ik kan fruit eten enzo, maar het probleem is als mijn moeder een lekkere taart (of een andere ongezonde voeding) koopt, dan hou ik het niet vol om het op te eten. En daardoor eet ik zelden een fruit. Mijn arts zei ook dat ik veel meer water moet drinken, maar dat kan ik dus ook niet volhouden. Wat moet ik doen om meer water te kunnen drinken en niet meer "verslaafd" zijn aan ongezonde voeding? (Ik ben 15 jaar oud dus daardoor heb ik ook veel puisten)

 17. Hallo,
  Ook efkes vragen. Op maandag en vrijdag ga ik (in mijn lunchpauze) naar de fitness en fiets 20 min, roei 10 min en de ene keer 20 min op de loopband, crosstrainer of step. Op dinsdag één uur Yoga. Wat denk je hier van?
  Thuis heb ik nog een step en een pilatesring. Als ik dit de andere dagen zou doen, zou dit effect hebben op de bovenbillen?
  Groetjes

  1. Je bent goed bezig, Els! En dit kan zeker bijdragen aan het verliezen van vet.
   Let er wel op dat je de gebruikte spiergroepen steeds een dag rust gunt om te herstellen. Pas je schema hier dus op aan.

 18. Ik lees met veel interesse alle reacties. Ik ben nu 1,5 jaar aan het hardlopen. Ik loop 3 keer per week 9 km maar mijn bovenbenen blijven slap. Vooral de binnenkant is gewoon erg slap en vet. Hoe zou dit toch kunnen? Mijn spieren zijn hard maar het vet zit er nog steeds. Zo balen! Ben 1.67 m en weeg 62 kilo. Voor het hardlopen woog ik 59 kilo. Heel frustrerend!

 19. Ik wil heel graag afvallen. Ik sport veel maar eet best ongezond zoals chips en lekkere koeken, maar als ik het niet eet denkt mijn moeder dat ik af wil vallen en wordt ze boos, want ze zegt dan dat ik heus niet dik ben, maar dat ben ik wel (eigelijk zijn alleen mijn bovenbenen zijn een homp vet)hoe kan ik ongezien gezonder eten??

  1. Hey Sanne bij mij iq dat hetzelfde. Ik wil ook dunnere dijen. Je kunt langzaamaan afvallen. Dat ze het verschil niet merkt.
   Groetjes uit 2021

 20. Ik wil ook graag afvallen. Ik sport wel veel maar eet best ongezond zoals chips en lekkere koeken maar als ik het niet eet denkt mijn moeder dat ik op dieet ben en dan wordt ze boos en zegt ze dat ik niet dik ben om mij gerust te stellen, maar dat ben ik wel ( alleen mijn bovenbenen zijn een homp vet) hoe kan ik ongezien gezonder eten????

  1. Als je logisch redeneert, dan ontwikkel je alleen maar meer spieren in je benen door het trampolinespringen. Afvallen in gewicht is dus niet aan de orde hier. Wel ben je je overtollige vet kwijt, wat natuurlijk heel positief is.

 21. Kan ik ook door gebruik op een hometrainer mijn bovenbenen slanker maken en Hoe Veel km moet ik er dan eigenlijk per week op fietsen om een resultaat te bereiken ? Groet Piet

 22. Ik doe 2 a 3keer per week wielrennen, zou mijn bovenbenen graag wat slanker hebben. Welke manier kan ik het beste met deze sport toepassen?

 23. Hallo ik had een vraagje ik sport nu 3x in de week zit op voetbal heb een brede bovenbeen ... wil daar graag van af hoe kan ik dit doen? Speel in de 4e divisie kan k dit met me arts bespreken?? Voor eventueel hulp of kan jij me helpen aub??

 24. Ik ren om de 1 a 2 dagen, doe dagelijks squats. Ik ben veel afgevallen, met name in gezicht, borsten en billen. In buik en benen een beetje maar. Ik wil graag doorgaan, maar wil niet meer afvallen in mijn gezicht en borsten. Heb je tips voor me?

  1. Is idd een oplossing, maar naar mijn mening minder effectief. Niet alleen door de beperking van de bewegingen, maar ook door het feit dat je niet lekker buiten bent en zonlicht opvangt. Maar als er geen andere optie is, is de WII een alternatief.

 25. Ik doe aan korfbal en ben 13 jaar(wordt december 14) en weeg ongeveer 60 tot 61 kg. Mijn bovenbenen vind ik erg dik. Ik fiets elke dag ongeveer 30 tot 35 minuten heen en terug naar school. Ik heb weinig tijd over om te hardlopen of zo iets maar hebben Julie tips om toch te kunnen hardlopen of een andere oefening waardoor mijn spieren/ vet dunner of minder wordt?

  1. Ongeachte je leeftijd: je zult toch tijd vrij moeten maken om dit te realiseren, Floor.
   Er bestaan geen 'magische' oplossingen!

 26. “Dikke bovenbenen zijn niet sierlijk en zorgen er bovendien voor dat je je niet lekker voelt in je eigen lijf.”

  Dit is een stukje uit dit verhaal wat bij mij in het verkeerde keelgat schiet. Er zijn genoeg dames in Nederland die wel vinden dat dikke/forse bovenbenen mooi vinden, of die hebben dat en zitten wel lekker in hun lijf. Het is niet waar dat je je meteen slecht voelt of moet voelen als je dikke bovenbenen hebt... dat ligt persoonlijk of dat is hoe de media wilt dat je je gaat voelen! Deze reactie vind ik overbodig en mag wat mij betreft wel weggehaald worden.. Want het is een complete aanname en om het te lezen word je ook niet echt vrolijk! (Ik heb zelf ook forse bovenbenen en kies er zelf voor om er wat aan de doen, maar dat betekend niet dat ik deze reactie oke is..)

  Voor de rest goed verhaal! Bedankt voor de tips!

  1. Je hebt gelijk, Elise. Mijn welgemeende excuses hiervoor. Ik heb de tekst inmiddels aangepast.

 27. Ik ben 13 jaar oud en ik doe aan hockey. Ik beweeg buitenaf het hockeyen ook veel. Ik heb alleen een probleem.. ik ben veel ste klein voor mijn leeftijd en ik heb veel ste veel spieren in mijn bovenbenen. Ik weeg namelijk ook nog eens te veel. Zo’n 47 Kilo. Ik probeer van alles om de spieren te verminderen. Zou het beter zijn als ik in plaats van elke dag 30 minuutjes hardloop, om de dag 30/40 minuten zou hardlopen?

 28. Beste

  Ik ben begonnen met lopen in de fitness. Ik start met een halfuur? Is dit te kort voor dunnen benen te krijgen? Ik doe dit 2keer in de week.
  Grtjs

  1. Om te beginnen is een half uur prima, maar niet echt voldoende voor een goed effect. Probeer het langzaam op te bouwen naar minmaal een uur. Maar overdrijf dit niet. Ook is dit allemaal afhankelijk van wat je precies doet. Overleg anders even met iemand van de sportschool.

 29. Goedemorgen, ik wilde weten of je via een trillapparaat ook kunt afvallen. Ik heb artrose in de knieën dus kan heel weinig
  Ik heb genetisch hele zware bovenbenen, heupen en billen.

  1. Ze zeggen inderdaad dat het effectief kan zijn, maar heb daar persoonlijk geen ervaring mee.

   Iemand van de lezers die hier ervaring mee heeft? Ben er ook erg benieuwd naar!

 30. Ik wil graag afvallen van mijn bovenbenen. De informatie is super, bedankt hiervoor. Ik heb nog een vraag: wanneer kan ik mijn bovenbenen vorm geven zodat het er niet slap uitziet? Moet ik daarvoor eerst vet verliezen van mijn bovenbenen en dan pas werken aan de vorm of kan ik dat tegelijk?

  1. Dat kan tegelijk, Merve.
   Maar verwacht niet dat dit heel snel gaat. De bovenbenen kunnen erg lastig zijn. Maar goed, uiteindelijk is langzaam maar zeker een betere strategie.

 31. Ik doe soulbody, de combinatie van pilates yoga en ballet. Hierbij moeten we wel onze kuiten trainen, en ik ben juist bang dat de kuitspieren hierdoor groter worden. Hoe zit dat? De kuitoefeningen horen bij ballet.

 32. Ben 60 jaar. Mijn hele leven geworsteld met overgewicht en diëten. Opnieuw aan de lijn! Ben 12 kilo te zwaar.
  Mijn armen, benen bevatten sporen van die diëten. Ze zijn niet strak en nog steeds teveel vet. Bobbelig gezicht dus bedekken.
  Sport en beweeg nauwelijks.
  Waarmee kan ik wijselijk starten om toch een strakke bovenramen en bovenbenen te krijgen?

  1. Ik ken té weinig van jouw specifieke geval, maar over het algemeen is gezond eten (NIET diëten) in combinatie met sporten en bewegen, de beste oplossing. Ik kan me voorstellen dat sporten voor jou moeilijk is, maar begin klein. Stapje voor stapje.
   Hoe eet jij nu? Nog steeds diëten? Of gewoon gezond eten.

   Het probleem waar je waarschijnlijk wel tegenaan gaat lopen is je overmaat aan huidweefsel. Het vet kun je wegtrainen, maar de huid zal niet genoeg krimpen om écht strakke benen en armen te krijgen.

   1. Hoi, ik ben niet zo actief en zou graag willen beginnen met lopen. Hoelang zou ik moeten lopen op snel verandering te zien?

    1. Hoi Jade,

     Je zou kunnen beginnen met 2 per week en het opbouwen naar 3 keer per week. Als je daarnaast gezond eet zul je zien dat je al vrij snel resultaat zult zien. Succes!

     Groetjes Hendrik Jan

 33. Ik ben 51 kg. Maar ik heb nog steeds boven been vet. Ik doe echt alles voor om die vet benen weg te krijgen. Maar helaas zie ik geen verandering. Wat kan of moet doen
  Help

 34. Ik sport erg veel(zo’n 4 keer per week)kan ik dan ook nog gaan hardlopen? Of worden mijn benen dan alleen maar dikker?

  1. Hoi Anouk,

   Als je 4 keer in de week sport, gericht op cardio dan is het geen probleem om daarnaast te gaan hardlopen. Van langere afstanden hardlopen zullen je benen niet dikker worden.

   Groeten, Robert Jan

 35. Helpt het ook om vet te verliezen aan je bovenbenen als je iedere dag 30 min wandelt, vlak en een tempo van gemiddeld 6/6,2?

  1. Een roeitrainer is goed voor cardio en krachttraining. Voor een echte cardio workout is het aan te bevelen om de roeitrainer op een lichte tot medium stand te zetten en een wat langere trainingssessie aan te houden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

5 Shares
Tweet
Pin5
Share