• Concentratie verbeteren

Concentratie oefeningen deel 1: Wat is concentratie?

2016-11-22T10:59:11+01:00december 15th, 2012|Mentale Gezondheid|0 Reacties

Laatste update: door

Concentratie oefeningen deel 1: Wat is concentratie?

Voor iedereen is dit herkenbaar: er zijn van die dagen dat je aan het dagdromen bent, regelmatig afgeleid wordt door social media tijdens je werk of heen en weer klikt tussen je werk en sites als Youtube of een nieuwssite. Je hebt problemen met je concentratie, of met het focussen van je aandacht om precies te zijn. Wat is concentratie, wat zijn de oorzaken en wat kun je er aan doen? Lees deze driedelige special om antwoord te krijgen op al deze vragen.

Wat is concentratie precies?

Als we de Van Dale er op naslaan, komen we tot een hele eenvoudige definitie van concentratie:Concentratie: De vereniging, of samentrekking in één punt.In dit geval spreken van concentratie van aandacht. Aandacht voor één taak waarop je je volledig kunt focussen. Als we zeggen: Geconcentreerd aan het werk zijn, bedoelen we eigenlijk: Met geconcentreerde aandacht op je taak/taken aan het werk zijn.

We kunnen dus stellen dat we met het woord ‘concentratie’ eigenlijk ‘het samenballen/focussen/concentreren van aandacht’ bedoelen.

Okee, wat is aandacht dan?

Als we de Van Dale er weer even bijpakken komen we op de volgende definitie: Het opzettelijk aan- of over iets denken, het vertoeven met de gedachte bi