• darmklachten verhelpen

Darmklachten Verhelpen Stap Voor Stap

2016-11-28T12:01:03+01:00maart 10th, 2013|PDS behandelingen|11 Reacties

Laatste update: door

Darmklachten Verhelpen Stap Voor Stap

Onze darmen zijn van cruciaal belang voor onze spijsvertering. Dat is het proces waar voedingsstoffen uit ons eten wordt gehaald en de productie van afval wordt voltooid, hierdoor is het mogelijk dat ontlasting kan worden afgevoerd uit het lichaam.

Onze darmen zijn gevoelig voor bepaalde ziekten, vooral als je niet genoeg vezels eet. Omdat onze darmen zo belangrijk zijn voor onze algemene gezondheid kijken we vandaag wat jij precies kunt doen om je darmen te versterken en darmklachten te stoppen.

Wat ze precies kunnen doen

Het eten wat we binnen krijgen wordt eerst gekauwd in je mond, hier begint onze spijsvertering eigenlijk al want ons speeksel helpt bij het afbraakproces. Het voedsel gaat door je maag heen en het beweegt zich eerst door je dunne darm en vervolgens door onze dikke darm. Je lichaam absorbeert voedingsstoffen als het eten langzaam maar zeker door het spijsverteringskanaal loopt.

spijsverteringskanaal uitgelegd

Wanneer het materiaal is ontdaan van eventuele verdere voedingswaarde dan wordt het ontlasting en wordt doorgegeven van de dikke darm in naar onze rectum en verlaat ons lichaam via de anus. Vezelrijk voedsel zoals havermout en andere granen, groenten, en fruit vergemakkelijken dit proces.