• De 8 beste tips tegen een bijnieruitputting

De 8 beste tips tegen een bijnieruitputting

2017-04-07T10:55:54+01:00januari 24th, 2016|Gezondheidsklachten|0 Reacties

Laatste update: door

De 8 beste tips tegen een bijnieruitputtingbijnieruitputting

Als je overwerkt, overspannen, of gewoon voortdurend uitgeput bent, is het belangrijk om te weten dat constante spanning en stress het natuurlijke vermogen van je lichaam om te herstellen zou kunnen schaden. Zo een constante energie crash is ook wel bekend als bijnieruitputting en steeds meer Nederlanders hebben hier last van, met alle gevolgen van dien: van problemen die variëren van een onregelmatige menstruatiecyclus tot een lage bloedsuikerspiegel.

In onze huidige tijd is de kans groot dat vrijwel iedereen wel eens lijdt aan bijnieruitputting, omdat onze maatschappij het al bijna van ons verlangt dat we het steeds druk hebben. Bijna 70% van alle volwassenen geeft aan wel eens last te hebben van een uitgebrand gevoel. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk om te onthouden dat een langdurige bijnieruitputting een veel groter probleem is dat zeker aangepakt moet worden.

De bijnieren scheiden cortisol en adrenaline uit, hormonen die ons een boost geven tijdens momenten van intense angst of fysieke belasting. Maar als stress een normale staat van zijn is geworden, kan deze onophoudelijke productie van cortisol en adrenaline je bijnieren uitputten en je energiereserves opvreten.

Veel mensen realiseren zich niet dat stress een enorme imp