Blaasontsteking

Laatste Update: 7 april 2017

De 10 beste natuurlijke remedies voor blaasinfecties

Een infectie aan de urinewegen, beter bekend als een blaasinfectie, is zeker geen zeldzame aandoening onder vrouwen. Ze wordt veroorzaakt door de Escherichia Coli bacterie. De symptomen zijn onder meer pijn bij het plassen, vaak moeten gaan plassen of toch in elk geval het gevoel hebben dat je moet gaan plassen.

Bij oudere vrouwen, zwangere vrouwen en kinderen zijn deze symptomen er soms zelfs niet waardoor blaasontstekingen bij deze groepen vrouwen vaak niet tijdig opgemerkt worden.

Artsen zullen in de regel antibiotica voorschrijven voor de behandeling van de infectie en soms is dat ook nodig, zeker als je schade aan de nieren wilt voorkomen. Maar ook de natuur kan ons goede remedies leveren. Hieronder sommen we de tien beste voor jou op!

1. D-Mannose

D-mannose wordt teruggevonden in blauwe bessen, appels, veenbessen en zelfs in berkenbomen. Het is eigenlijk een eenvoudige suiker waaraan de e.coli-bacterie zich hecht. Ons lichaam kan de suiker niet verteren en dus verlaat de bacterie samen met de suiker ons lichaam als we gaan plassen Het is veilig bevonden voor kinderen en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, indien je er niet mee overdrijft.

2. Veenbessen-extract

Omdat we D-mannose ook  in veenbessen aantreffen werkt het extract van veenbessen dus ook erg goed om blaasinfecties te verhelpen. Bijkomend voordeel is dat veenbessenextract zal helpen om e.coli van de blaaswand en urineleiders los te weken.

3. Probiotica

Probiotica zijn goed voor je, dat kon je al vaker op de site lezen. Ze helpen je darmen in goede gezondheid te houden maar helpen je lichaam ook met de strijd tegen ziektes en bacteriën. Je vind ze terug in bepaalde yoghurt- en melkproducten en in de vorm van supplementen.

4. Natuurlijke Vitamine C

Vitamine C helpt ons immuunsysteem doordat het de waardes van interferon verhoogt. Deze proteïne zorgt voor een blokkering van ziekmakende microbes.

Jammer genoeg is het vandaag erg moeilijk geworden om vitamine C supplementen te vinden die natuurlijke vitamine C bevatten, De synthetische versies kunnen celwanden verzwakken en nierstenen veroorzaken. Je kiest dus beter voor een groot glas vers sinaasappelsap elke dag of ander fruit dat veel vitamine C bevat.

5. Appelciderazijn

Een tip uit grootmoeders doos. Appelciderazijn helpt je van je blaasinfectie af doordat het de bacteriën die zich vasthechten aan de urineleiders helpt losmaken.

6. Gefermenteerde levertraan

In tegenstelling tot industrieel verwerkte levertraan is de gefermenteerde versie ervan erg rijk aan de vitamines A en D. Vitamine D hebben ze nodig voor de aanmaak van bacterie bestrijdende peptides. Deze hinderen bacteriën, schimmels en virussen die organen willen aanvallen, Sommige van deze peptides, de zogenaamde cathelicidines, werken specifiek in de blaas. Vitamine A helpt cellen weerbaarder te maken tegen bacteriële infecties.

7. Homeopathische Remedies

Populaire homeopathische remedies voor blaasinfecties zijn cantharis, berberis, sarsaparilla, staphysagria, en pulsatilla. Je homeopathische genezer of apotheker kan je hier vast meer uitleg over geven.

En nog een paar tips...

8. Neem douches in plaats van een bad

9. Draag loszittend katoenen ondergoed

10. Drink heel erg veel water

Tenslotte

Nog een tip die niet echt een remedie is maar wel helpt om de pijnsymptomen te verzachten. Zuiveringszout kan helpen om de zuurtegraad van je urine te verlagen en op die manier het brandende gevoel weg te nemen bij het plassen. Maar sommige gezondheidsspecialisten denken dat het consumeren van zuiveringszout de ziekmakende microben juist de kans zal geven zich nog beter te ontwikkelen en raden dit dan ook af.

Zo, nu heb je alvast een hele lijst aan middeltjes die je de volgende keer dat je een blaasinfectie hebt kan uitproberen voordat dat je bij een dokter moet langsgaan. Probeer ze eens uit en laat me weten wat je ervan denkt.

Maar denk eraan, loop nooit te lang met een blaasinfectie rond. Als de natuurlijke remedies niet helpen laat je je door je huisarts behandelen!

 

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

2 Shares
Tweet
Pin2
Share