Sinaasappelhuid

Laatste Update: 12 mei 2022

De druivenpit als beautyproduct tegen sinaasappelhuid

Wanneer je een vrouw bent, heb je waarschijnlijk je hele badkamer vol staan met verschillende beautyproducten. Creme's voor de huid, benen, lekkere geurtjes, scheermesjes etc. Van alles en nog wat kan je er treffen. Vaak hebben de mannen een eigen "plankje" en dan staan er 3 dingen op om even een goede vergelijking te maken. Achter de dagelijkse benodigdheden zoals make-up, parfum en deo staat er achter de grotere flessen vast en zeker ook een aantal producten tegen cellulitis.

Herken je dit, dan heb ik waarschijnlijk goed nieuws voor je. Druivenpit olie is een natuurlijke cellulitis "killers" zonder dat dit op de verpakking staat...

Uit vele onderzoeken is al lange tijd naar voren gekomen dat het extra van een druivenpit goede effect heeft voor de huid en de onderliggende vetcellen (1). Het stimuleert ook het micro-vasculaire systeem in de huid (2). Druivenpitten bevatten namelijk hetzelfde antioxidant dat ook in zwarte bessen en groene thee voorkomt. De naam van deze antioxidant is procyanidine.

procyanidine

Procyanidine

Niet alleen pitten bevatten deze antioxidant, ook rode wijn bevat kleine hoeveelheden van deze stof. Op 1 liter wijn kan men ongeveer 1 gram procyanidine aantreffen. Naast het effect op de huid, kan het ook nog eens de bloeddruk doen verlagen. 2 glazen wijn bevat voldoende antioxidant om de vaatwanden te beschermen en sterker te maken. Het voornaamste effect van de bestanddelen in de pit is dat de vetcellen in de huid niet oxideren door UV-straling (3). Dit betekend dus ook dat je huid ook beter beschermd wordt tegen huidveroudering. We kennen allemaal wel de bekende antioxidanten (vitamine C en E), maar deze vorm is volgens onderzoekers vele malen sterker (10 keer zo sterk). Ook staat het al jaren bekend om de anti-rimpel creme en het anti-age effect.

Alles met mate is mijn motto... Zo ook met druivenpit olie. Het is niet de bedoeling om dit ineens massaal te gaan smeren. Ondanks dat er geen enkel gezondheidsrisico aan verbonden zit, is het beter om ook dit met mate te gebruiken.

Producten
Zelf in de grotere supermarkten kan je tegenwoordig producten kopen die druivenpit olie bevatten. Daarnaast kan je deze ook vinden in praktisch alle natuurwinkels in Nederland. Ook online kan je deze over aantreffen. Wanneer je naar Google gaat, typ in: Druivenpit olie. Dan zal je de verschillende webshops tegenkomen.

Cellulitis kan je alle allerlei manieren aanpakken. Wanneer niet op de manier zodat niet iedereen het doorheeft? Dit is net zo makkelijk en je voelt je ook minder bekeken en het voelt ook nog heerlijk aan op de huid zelf.
Druivenpit olie producten

Bronnen:

  1. http://eprints.uad.ac.id/27490/1/8.Sani%20ega_81-90.pdf
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1467-2494.2006.00318.x
  3. https://www.old.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cellulite.html

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share