Cellulitis

Laatste Update: 14 september 2020

Water drinken helpt tegen Cellulitis

Heb je wel eens gedacht “kan de oplossing echt zo simpel zijn?”. In veel gevallen is dit niet het geval, maar een aantal specifieke oplossingen zijn echt zo simpel. Water drinken doen we allemaal, maar eigenlijk drinken we veelal te weinig. Door alle andere mogelijke alternatieven (frisdrank, alcohol, sapjes, koffie thee etc.) hebben we teveel keuze gekregen en daarom is de kans groot dat we datgene wat we het meest nodig hebben over het hoofd zien of vergeten.

Water heb je nodig, ongeveer 2 liter per dag… Kom jij hieraan?
Als ik heel eerlijk ben, is het best moeilijk om 2 liter water per dag te drinken(1). Maar wanneer je er bewust mee bezig bent lukt dit. Je lichaam heeft dit nodig om zichzelf van binnenuit te kunnen reinigen. Maar nu ga ik het hebben over het verband tussen cellulitis en water. Laat me je even een vraag stellen.

Denk jij dat je cellulitis kunt verminderen door per dag meer water te gaan drinken?

Het antwoord zal je verbazen….
Het is wetenschappelijk aangetoond dat wanneer je meer water drinkt dat je cellulitis symptomen met 30% afnemen. Door je lichaam te hydrateren zullen onderliggen vetcellen minder zichtbaar zijn waardoor je feitelijk minder cellulitis vertoond. In Japen hebben ze een test gedaan waarbij ze bij vrouwen hebben waargenomen dat wanneer ze een grotere hoeveelheid water dronken, dat ze minder grotere heupen en een betere BMI hebben dan vrouwen die minder water dronken.

Heb je cellulitis? Water drinken dus…

Ik kan me goed voorstellen dat wanneer je niet veel water drinkt, dat het een hele opgave is om toch die 2 liter water per dag binnen te krijgen. Afgezien van het feit dat het water drinken niet altijd het lekkerste is (geloof me, ook ik vind frisdrank lekker), maar vooral omdat het geen routinematige activiteit is, is het makkelijk te vergeten.

Wanneer je in de ochtend alleen maar koffie en thee drinkt, is het moeilijk om te schakelen naar water. De gewenning is vaak sterker dan ons logisch brein. Hiermee bedoel ik dat we zelfs dingen doen, waarvan we weten dat ze ongezond zijn, maar omdat het een gewoonte is accepteren we het. Een voorbeeld is roken. Iedereen weet dat dit ongezond is, maar toch blijven veel mensen roken of kunnen er niet van af komen omdat het een gewoonte is geworden.

Begin vooral de dag met het drinken van een halve liter water. Na het slapen heeft je lichaam vocht nodig en als we alleen maar koffie of thee drinken zal dit je lichaam nog verder uitdrogen. Hieronder heb ik een aantal tips voor je, die je zullen helpen om toch voldoende water binnen te krijgen.

  • Drink als je opstaat direct ½ liter water
  • Eet fruit waar veel water in zit: Watermeloen/Komkommer
  • Neem altijd een flesje water mee in je handtas
  • Vul iedere dag een 2 liter fles water. Zo kun je makkelijk bijhouden of het is gelukt!
  • Eet selderij
  • Drink water dat op kamer temperatuur is, dit is eenvoudiger te drinken
  • Drink voor je naar bed gaat een groot glas water


Zou jij niet willen dat je cellulitis met 30% afneemt door alleen maar meer water te drinken? Neem de uitdaging aan en vertel me jouw eigen verhaal…. Zal dit voor je werken? Ik denk het wel

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/Cellulit/Cellulitis en water.mp4"
width="478"
height="360"
description="Cellulitis en water"
player="5"
autoload="true" autoplay="false"
loop="false" autorewind="true"
/]

Bronnen:

  1. https://www.mdpi.com/2072-6643/8/4/204

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share