Cellulitis

Laatste Update: 27 augustus 2020

6 Tips Tegen Cellulitis

Supplementen tegen cellulitis

Wanneer vrouwen wat ouder worden begint er steeds meer vet rondom de dijen, billen en buikspieren te ontwikkelen, deze ‘’ophoping’’ van vet neemt toe bij het ouder worden en begint steeds meer tegen het bindweefsel aan te duwen totdat er een klonterig effect begint op te treden, oftewel cellulitis.

Natuurlijk zijn er vee middelen op de markt om cellulitis te bestrijden, niet gek omdat het een doorn in het oog is voor veel vrouwen wereldwijd. Slimme marketing bureaus spelen daar op in met innovatieve producten, helaas werken de meeste van deze behandelingen maar minimaal en de echte oorzaak van cellulitis wordt niet behandeld.

Hieronder een lijst met een aantal zeer effectieve tips om cellulitis te verminderen.

Cellulitis supplementen

Er zijn verschillende voedingssupplementen op de markt verkrijgbaar die cellulitis moeten aanpakken, het belangrijkste bij deze voedingssupplementen is dat het juist je stofwisseling dient te verhogen waardoor de ophoping vet gemakkelijk verbrand kan worden.  Wel moet gezegd worden dat supplementen niet een vervanging voor een gezonde voedingspatroon en altijd eerst overleggen met een professional voordat je begint.

1. Aminozuren supplementen: Deze zijn geweldig als het gaat om cellulitis te verminderen. Dit komt omdat je lichaam opgebouwd is uit aminozuren en deze aminozuren zorgen er ook voor dat de collageen in de huid wordt opgebouwd. Veel mensen hebben vaak een tekort aan aminozuren, denk aan bijvoorbeeld omega 3 en 6 en raad ik altijd aan om mee te beginnen.

2. Zeewier: Een andere tip die ik laatst heb gevonden tijdens mijn research is om ‘’zeewier’’ te eten of als voedingssupplement. Niet voor niets zeewier vaak gebruikt wordt bij de ontwikkeling van zalven en crèmes en zeewier is inmiddels bestempeld als een ‘’super food’’(1).

3. Gingko Biloba: Gingko Biloba is een erg populair supplement om dementie tegen te gaan, maar kan ook helpen in de strijd tegen cellulitis. Dit komt omdat het de eigenschap heeft om de bloedsomloop te versterken en dus cellulitis kan verminderen(2).

4. Cafeïne: Eerder werd gedacht dat cafeïne juist heel slecht voor je is omdat het je lichaam kan uitdrogen. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat cafeïne ook eigenschappen heeft om juist vetcellen te helpen ontbinden waardoor de bloedsomloop versterkt wordt en een vermindering van cellulitis kan optreden. Dit betekent natuurlijk niet dat je nu als een gek koffie moet gaan drinken, zoals altijd alles met mate! Ook gevat ‘’groene thee’’ een soortgelijke cafeïne en is een goed alternatief!

5. Antioxidanten: Voedingssupplement met antioxidanten. Antioxidanten zijn extreem belangrijk voor een verhoogde weerstand en helpt om de huid te versterken. Voorbeelden zijn vitamine C, zink, of zelfs Ginseng! Gelukkig kun je deze antioxidanten ook uit je voeding halen door een extra teentje knoflook! En sommige sappen (3).

6. Dieet: Ten slotte zijn supplementen veel effectiever wanneer je al gezond leeft met een uitgebalanceerde voedselpatroon. Een dieet laag in verzadigde vetten (zijn ongezond) is van GROOT belang om je cellulitis te bestrijden!

Totaal oplossing

Het totaal oplossing van je cellulitis probleem vergt in veel gevallen wat meer werk dan dagelijks een aantal van deze supplementen te slikken. Was het maar zo simpel...

Het is naast goede voedingsmiddelen en supplementen ook nodig om voldoende beweging te krijgen zodat je spieren zich zullen ontwikkelen. Er wordt niet voor niets gezegd dat men minimaal 30 minuten per dag moet bewegen.

Moeten we dan lopen, rennen of specifieke beenoefeningen moeten doen? Er zijn zoveel manieren om te bewegen die allen een positief werking hebben op je benen (cellulitis). Om je op een aantal ideeën te brengen hieronder een link waar ik je een aantal bewegingsoefeningen laat zien die goed zijn voor zowel je benen, gezondheid en cellulitis tegengaan.

Cellulitis oefeningen

Bronnen:

  1. http://dweckdata.co.uk/Published_papers/Cellulitis.pdf
  2. http://twvworld.com/admin/pdf/1527662095.pdf
  3. https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2013.0102

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share