• De gezondheidsvoordelen van pikante kruiden

De gezondheidsvoordelen van pikante kruiden

2014-05-12T11:36:51+01:00mei 12th, 2014|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

De gezondheidsvoordelen van pikante kruiden

Je kunt tegenwoordig alle mogelijke pikante kruiden kopen, waarvan we vroeger nog nooit gehoord hadden. Ze komen van ver en als ze niet in de supermarkt te koop zijn, kun je het vast wel krijgen in een natuurwinkel of een toko. Kruiden te kust en te keur. Tegenwoordig gebruiken we de meeste kruiden om ons eten een oppepper te geven, maar in vroeger tijden werden kruiden gebruikt voor medische doeleinden. Als we dit nu kunnen combineren: Lekker eten EN profiteren van de gezondheidsvoordelen. Ideale combinatie toch?

Kruiden zijn over het algemeen heel goed voor de gezondheid, met name door de indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten. Maar pikante kruiden hebben nog nét even wat meer voordelen. Dit komt bij bijvoorbeeld de rode pepers door de capsaïnes. Ook kun je deels negatieve effecten van een bepaalde voedingsstof, of een minder goede bereidingswijze, compenseren met pittige kruiden.

Hieronder vind je vijf verschillende voordelen voor de gezondheid, als je pikante kruiden gebruikt. Sommige zullen voor de hand liggen, anderen zijn misschien verrassend:

1. Minder HCA’s in (door)gebakken vlees