• Het beste eten in de supermarkt deel 1

De beste voeding in de supermarkt

2014-06-26T08:33:13+01:00juni 26th, 2014|Voedingsadvies|0 Reacties

Laatste update: door

10 gezonde voedingsmiddelen die je het hele jaar door kunt krijgen

gezonde voedingsmiddelen in de supermarkt

Gezond en gevarieerd eten is ontzettend belangrijk voor een efficiënte werking van je lichaam, dat weten we allemaal. Maar wat zijn nu de meest gezonde producten om op het menu te zetten?

Hierbij een praktisch lijstje van de 10 meest gezonde voedingsmiddelen die op je boodschappenlijstje niet mag ontbreken!

1. Broccoli

Het is erg jammer dat Broccoli vaak niet erg geliefd is bij de jeugd, want dit is een groente die barstensvol zit met magnesium, calcium, foliumzuur, ijzer en vooral vitamine C. Maar het feit dat broccoli bovenaan de lijst staat zit in het feit dat het de stof Sulforafaan bevat. Deze staat bekend om haar bescherming tegen sommige vormen van kanker en werkt bacteriedodend. Overigens zit deze zelfde stof ook in spruitjes. Nederlandse broccoli is maar een deel van het jaar verkrijgbaar, maar de rest van jet jaar kun je genieten van de buitenlandse variant.

2. Citrusfruit

Ook allerlei soorten citrusvruchten zijn het hele jaar door verkrijgbaar, dankzij de kas-teelt en het warme(re) buitenland. Wist je dat er pectine in citrusvruchten zit? Deze stof is belangrijk om je cholesterol in balans te houden. Daarnaast zitten ze natuurlijk bomvol met vitamine C en bioflavonoïden. Deze laatste is een hele sterke antioxidant die je lichaam helpt in de strijd tegen ontstekingen,