• kruiden voor gezond haar

Kruiden voor gezond haar

2017-03-02T11:35:30+01:00april 27th, 2013|Alternatieve Geneeskunde|4 Reacties

Laatste update: door

Kruiden voor gezond haar

Klik hieronder om deel 2 te lezen:
Rogaine (Minoxidil)

Gezond haar biedt een geweldige impuls voor ons zelfvertrouwen en eigenwaarde voor velen, maar het weerspiegelt ook de algemene gezondheid en welzijn van veel mensen. Ervoor zorgen dat ons haar gezond is, vooral als we ouder worden, is niet altijd gemakkelijk. Maar gelukkig hoeven we niet alleen te vertrouwen op chemische producten, er zijn namelijk verschillende kruiden die al eeuwen worden gebruikt door mannen en vrouwen om slap haar voorkomen, droog en broos haar te behandelen, en zelfs om te helpen bij het voorkomen van haaruitval.

Een betere kennis van een aantal van de fundamentele kruiden die haar helpen groeien en onderhouden zorgen ervoor dat je gezonder haar hebt en er ook langer van kunt genieten. De volgende kruiden staan bekend om hun goede werking.

Rosmarijn

Rozemarijn, of je het nu zelf kweekt of koopt bij een winkel, wordt al eeuwenlang gebruikt om de haargroei te stimuleren door middel van een verhoogde bloedcirculatie. Rozemarijn-infuus tincturen helpen ook bij het voorkomen en verlichten van hoofdroos. Maak een gemakkelijk kruidenmiddel door ongeveer een half kopje rozemarijn bladeren (ongeveer zoveel als in je palm kunnen), doe deze in een pan en bedek met water. Laat het dan gedurende ongeveer 15 minuten sudderen.

Nadat het brouwsel is afgekoeld zeef je de rozemarijn uit de vloeistof door een zeefje te gebruiken je spoelt dan het net gewassen haar af met dit brouwsel. Laat de rozemarijn spoeling ongeveer twee minuten op het haar en de hoofdhuid voordat je het afspoelt met lauw water.

Neem kruid

Kook Neem bladeren (kruid is afkomstig van de Indiase Neemboom) in ongeveer een kopje water en laat het afkoelen. Neem bladeren komen uit de mahonie boom familie en worden het meest gevonden in India, maar gelukkig zijn deze bladeren ook gewoon in Nederland te koop. Nadat het mengsel afkoelt, haal je de bladeren uit het mengsel met behulp van een zeef en spoel het haar met deze ayurvedische remedie om te voorkomen dat het haar dunner wordt of haaruitval veroorzaakt door alopecia.

Lavendel

Lavendel wordt al lange tijd gebruikt om zenuwen te kalmeren en is een populaire geur in zeep, shampoo, en andere lichaamsproducten. Lavendel bladeren of essentiële oliën kunnen helpen bij het handhaven van gezond haar of haar dat dunner wordt als gevolg van medische aandoeningen, waaronder alopecia. Je kunt enkele druppels lavendelolie in de handpalmen gieten en vervolgens door het haar masseren, maar zorg er wel voor dat je de wortels bij de hoofdhuid raakt.

Laat de olie gedurende enkele minuten op het haar zitten en dan goed afspoelen met lauw water.

Heermoes

Heermoes is een kruid dat ongezond haar kan versterken vanwege de hoeveelheid mineralen die in dit kruid zitten. Vooral het mineraal silica wat erin zit kan haar duidelijk versterken. Bepaalde stoor