Diabetes en voeding

Laatste Update: 23 februari 2018

De 21 beste snacks bij diabetes

Het kiezen van gezonde snacks kan soms, als je diabetes hebt, best wel moeilijk zijn.

Het is het verstandigste om voor snacks te kiezen die veel vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten. Deze voedingsstoffen helpen namelijk om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Het is ook belangrijk om voedsel te snacken dat rijk is aan voedingsstoffen, die de algehele gezondheid bevorderen.

In dit artikel bespreken we de basis van gezond snacken en 21 hapjes, die je uitstekend kunt eten als je diabetes hebt.

Snacks voor mensen met diabetes: de basis

Gezonde snacks voor mensen met diabetes bevorderen het gevoel van verzadiging en verminderen de drang om ongezond verpakt voedsel en snoep te gaan snacken. Er zijn in elke voedselgroep gezonde voedingsmiddelen te vinden, dus het is niet nodig dat je het gevoel hebt dat diabetes betekent dat je nooit meer van lekker eten kunt genieten.

Geen enkel tussendoortje is perfect en geen enkel voedsel kan perfecte voedingsstoffen bieden. Daarom is het belangrijk om een ​​breed scala aan voedingsmiddelen te eten en een reeks snacks te proberen.

Gezonde snacks voor mensen met diabetes zullen één of meer van de volgende voordelen bieden:

Diabetes snacks zijn vezelrijk

Koolhydraatrijke diëten kunnen de bloedsuikerspiegel verhogen. Vezels, wat ook een koolhydraat is, vormen echter een uitzondering op deze regel.

Haverzemelen bevatten veel oplosbare vezels, waardoor de bloedsuikerspiegel onder controle blijft.

Vezels zijn er in twee hoofdvariëteiten, die beide goed zijn voor mensen met diabetes.

Oplosbare vezels worden bijvoorbeeld aangetroffen in haverzemelen, peulvruchten en sommige vruchten. Dit soort vezels regelt de bloedsuikerspiegel en kan het cholesterol in het bloed verlagen.

Onoplosbare vezels worden bijvoorbeeld in hoge niveaus gevonden in tarwezemelen en veel soorten fruit en groenten. Het kan constipatie verlichten en het risico op het krijgen van kanker verminderen.

Omdat vezels langzaam worden verteerd, kan het je langer een verzadigd gevoel geven. Dit maakt het eigenlijk he ideale snackcomponent dat overeten kan voorkomen.

Mensen met diabetes moeten dagelijks 25 gram of meer aan voedingsvezels consumeren.

Diabetes snacks zijn laag in suiker

Suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen de bloedsuikerspiegel verhogen en ook gewichtstoename veroorzaken. Snoepjes en lekkernijen zoals koekjes, cupcakes en snoep zijn duidelijke bronnen van veel suiker.

Mensen met diabetes moeten ook rekening houden met koolhydraten zoals die in brood, pasta, fruit, groenten en in veel andere voedingsmiddelen. Koolhydraten zijn op zichzelf niet slecht, maar het consumeren van weinig koolhydraten kan de bloedsuikerspiegel wel onder controle houden.

Dranken zoals frisdrank, gezoete vruchtensappen en alcohol bevatten ook veel suiker. Het drinken van deze dranken in combinatie met een ander gezond tussendoortje kan de bloedsuikerspiegel omhoog laten schieten.

Diabetes snacks hebben een hoog eiwitgehalte

Eiwit zorgt ervoor dat je je tussen de maaltijden door beter verzadigd voelt. Het is de bouwsteen van het lichaam en het ondersteunt het behouden van gezonde spieren, gezonde organen en huid.

Hoewel iedereen proteïne nodig heeft, is eiwit vooral belangrijk voor mensen die fysiek actief zijn of voor mensen die gewichtheffen. De gemiddelde persoon heeft ten minste 0,36 gram eiwit per pond lichaamsgewicht per dag nodig. Dit komt uit op 56 gram per dag voor de gemiddelde man en 46 gram voor de gemiddelde vrouw.

Onderzoek suggereert echter dat mensen eigenlijk zelfs meer dan deze minimale hoeveelheden zouden moeten consumeren. Een onderzoek uit 2005 wees bijvoorbeeld uit dat vrouwen, die hun eiwitinname verhoogden tot 30% van de totale calorieën per dag, wel 441 calorieën minder gingen eten. Ze verloren tijdens de twaalf weken van het onderzoek ook gewicht. Er was helaas geen vervolgonderzoek om te bevestigen of die vrouwen het gewichtsverlies ook hebben behouden.

Het verhogen van de eiwitinname kan gezond gewichtsverlies ondersteunen en ongezond snacken verminderen.

Diabetes snacks hebben een laag natriumgehalte

Een groot percentage van de natriuminname komt van zout, dat wordt toegevoegd aan bewerkt voedsel, dus het lezen van het etiket met daarop de voedingswaarde is belangrijk.

Een natriumarm dieet kan de bloeddruk verlagen, waardoor het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en een hartaanval vermindert.

Hoewel het verminderen van het gebruik van keukenzout kan helpen, is 75% van de natriuminname eigenlijk afkomstig van zout in bewerkt voedsel en dus niet van het zout dat we toevoegen aan de maaltijden.

Maar let op:

Hoe gezond een snack ook is, te veel eten kan leiden tot een ongezonde gewichtstoename. Dit kan ook de bloedsuikerspiegel verstoren.

Het bekijken van de voedingsfeiten over een snack maakt het gemakkelijker voor mensen om maar één portie te eten. De voedingsfeiten bieden ook informatie over het gehalte aan calorieën, eiwitten, suiker en koolhydraten.

21 gezonde snacks voor mensen met diabetes

Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren zijn een supergezonde snack voor mensen met diabetes.

Hun eiwitgehalte biedt echt zoveel voordelen. Eén groot hardgekookt ei levert bijvoorbeeld 6 gram eiwit, wat handig is bij diabetes omdat het ervoor zorgt dat je bloedsuiker na het eten niet te hoog wordt.

In één onderzoek aten 65 mensen met diabetes Type 2 gedurende twaalf weken lang dagelijks twee eieren.

Aan het einde van het onderzoek ervoeren ze een significante vermindering in hun nuchtere bloedsuikerspiegel. Ze hadden ook een lager hemoglobine A1c, wat een maat is voor de beheersing van de bloedsuikerspiegel op lange termijn.

Van eieren is bekend dat ze goed verzadigen wat een belangrijk aspect van het omgaan met diabetes Type 2 is. Deze ziekte is geassocieerd met een grotere kans op het ontwikkelen van overgewicht en het ontwikkelen van hartziekten.

Je kunt zo van een hardgekookt ei of twee als lekkere snack genieten of je kunt ze garneren met een gezonde topping zoals bijvoorbeeld een guacamole.

Yoghurt met bessen

Yoghurt met bessen is om verschillende redenen een uitstekende, diabetesvriendelijke snack.

Ten eerste kunnen de antioxidanten in bessen de ontsteking verminderen en schade aan cellen van de pancreas, het orgaan dat verantwoordelijk is voor het vrijgeven van hormonen die de bloedsuikerspiegel verlagen, voorkomen.

Bovendien zijn bessen ook een geweldige bron van vezels. Een portie bosbessen van 148 gram levert bijvoorbeeld 4 gram vezels, wat de spijsvertering vertraagt ​​en de bloedsuikerspiegels na het eten stabiliseert.

Yoghurt staat ook bekend om zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit komt deels door de probiotica die het bevat, waardoor het het vermogen van je lichaam om voedingsmiddelen met suiker te metaboliseren, kan verbeteren.

Bovendien is yoghurt ook nog eens rijk aan eiwitten, waavan bekend is dat die helpen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Griekse yoghurt is vooral heel erg rijk aan eiwit.

Yoghurt en bessen smaken samen heerlijk als tussendoortje, omdat de zoetheid van de bessen helpt om de zuurheid van de yoghurt in evenwicht te brengen. Je kunt ze eenvoudigweg door elkaar mixen of op elkaar leggen om zo een ​​parfait te maken.

Handjevol amandelen

Amandelen zijn zeer voedzaam en ook handig om te eten.

Een portie amandelen van 28 gram levert meer dan vijftien soorten vitaminen en mineralen, waaronder 32% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mangaan, 19% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor magnesium en 17% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor riboflavine.

Uit onderzoek is gebleken dat amandelen bij mensen met diabetes de bloedsuiker kunnen helpen reguleren. In één onderzoek ervoeren 58 mensen die gedurende vierentwintig weken lang elke dag amandelen in hun dieet opnamen op lange termijn een daling van 3% in hun bloedsuikerspiegel.

In een ander onderzoek ondervonden twintig volwassenen met diabetes die gedurende vier weken lang dagelijks 60 gram amandelen consumeerden een verlaging van 9% in hun bloedsuikerspiegel.

Ze hadden ook een verlaagd insulinegehalte, een hormoon dat diabetes kan verergeren als de niveaus constant te hoog zijn.

Het vermogen van amandelen om de bloedsuikerspiegel te helpen stabiliseren, is waarschijnlijk te wijten aan de combinatie van vezels, eiwitten en gezonde vetten die ze bevatten, waarvan bekend is dat ze een belangrijke rol spelen bij het onde controle houen van diabetes.

Bovendien is gebleken dat amandelen, door het cholesterolgehalte te verlagen en ook de gewichtsbeheersing te bevorderen, de gezondheid van het hart ten goede komen. Dit zijn beide belangrijke factoren bij het voorkomen en bij het behandelen van diabetes Type 2.

Aangezien amandelen vrij veel calorieën bevatten, is het het beste om wel je portiegrootte te beperken tot een handjevol en zeker als je ze als tussendoortje eet.

Groenten en hummus

Hummus is een romige spread die gemaakt wordt van kikkererwten. Het smaakt geweldig wanneer het wordt gecombineerd met rauwe groenten.

Zowel groenten als hummus zijn geweldige bronnen van vezels, vitamines en mineralen.

Bovendien biedt hummus, met 3 gram per eetlepel (15 gram) veel eiwitten. Al deze eigenschappen kunnen de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes helpen verbeteren.

Een onderzoek toonde aan dat personen die tenminste 40 gram hummus bij een maaltijd aten, bloedsuiker- en insulineniveaus hadden die vier keer lager waren dan bij een groep, die bij een maaltijd wit brood at.

Je kunt experimenteren met het onderdopen van verschillende soorten groenten, zoals broccoli, bloemkool, wortels en paprika in een beetje hummus.

Avocado

Als je diabetes hebt, kan een snackje met avocado je helpen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Het hoge vezelgehalte en de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado's maken ze een diabetes vriendelijk voedingsmiddel. Deze factoren kunnen voorkomen dat je bloedsuikerspiegel na een maaltijd stijgt.

Eén onderzoek toonde aan dat mensen met diabetes Type 2 die bronnen van enkelvoudig onverzadigde vetzuren in hun voeding opnamen op een regelmatige basis significante verbeteringen in hun bloedsuikerspiegel ervoeren.

Je kunt avocado zo eten of je kunt een dip zoals guacamole maken. Aangezien avocado's vrij veel calorieën bevatten, kun je het beste een kwart tot een halve avocado per keer eten.

Stukjes appel met pindakaas

In stukjes gesneden appels in combinatie met pindakaas of een andere notenboter zorgen voor een heerlijke en gezonde snack, die geweldig is voor mensen met diabetes.

Appels zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder B-vitaminen, vitamine C en kalium, terwijl pindakaas aanzienlijke hoeveelheden vitamine E, magnesium en mangaan bevat, waarvan bekend is dat ze helpen bij het beheersen van diabetes.

Zowel appels als pindakaas zijn ook zeer vezelrijk. Eén middelgrote appel gecombineerd met ongeveer 28 gram pindakaas levert bijna 7 gram vezels, wat handig is om je bloedsuiker onder controle te houden.

Appels zijn vanwege hun potentiële rol in het beheren van diabetes specifiek bestudeerd. Van de polyfenolantioxidanten die ze bevatten wordt gedacht dat ze de pancreascellen beschermen tegen schade die vaak diabetes verergert.

Je kunt, voor vergelijkbare gezondheidsvoordelen, ook andere soorten fruit, zoals bananen of peren combineren met pindakaas.

Rundvlees snacks

Rundvlees snacks zijn handig, gemakkelijk mee te nemen en diabetesvriendelijk.

Wat rundvlees een uitstekende snack maakt voor mensen met diabetes is de grote hoeveelheden eiwitten die het bevat terwijl het geen koolhydraten bevat.

De meeste rundvlees snacks bevatten ongeveer 6 gram eiwit per 28 gram, wat kan helpen om je bloedsuiker onder controle te houden.

Kies indien dat mogelijk is voor rundvlees snacks die zijn gemaakt van grasgevoed rundvlees. In vergelijking met graangevoeded rundvlees is grasgevoed rundvlees veel hoger in omega-3 vetzuren, die bekend staan ​​om hun potentiële rol bij het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel.

Het is ook belangrijk om op te merken dat rundvlees snacks veel natrium kunnen bevatten, wat bij sommige mensen tot als ze te veel worden geconsumeerd tot een hoge bloeddruk kan leiden. Dus, als je rundvlees snacks eet, zorg er dan voor dat je ze wel met mate consumeert.

Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten, ook wel Garbanzo-bonen genoemd, zijn een ongelooflijk gezonde peulvrucht.

Er zitten bijna 15 gram eiwit en 13 gram vezels in een portie erwten van 164 gram, waardoor ze een uitstekende snack zijn voor mensen met diabetes.

Onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig eten van kikkererwten dankzij hun potentieel om de bloedsuikerspiegel te helpen beheersen een rol kan spelen bij het voorkomen van de progressie van diabetes.

In één onderzoek hadden negentien volwassenen, die zes weken lang dagelijks een maaltijd op basis van kikkererwten aten, na het eten een significant lagere bloedsuikerspiegel en veel lagere insulinespiegels dan personen die een maaltijd op basis van tarwe aten.

Een manier om kikkererwten eenvoudig te snacken, is door ze te roosteren, waardoor ze knapperig en smaakvol worden. Ze smaken heerlijk wanneer ze worden geroosterd met wat olijfolie en kruiden naar keuze.

Snacks van rolletjes kalkoen

Snacks van kalkoen zijn een gemakkelijke snack om zelf te maken.

Ze zijn in wezen een broodloze sandwich bestaande uit plakjes kalkoenborst die zijn belegd met een koolhydraatarm ander product, zoals kaas en groenten naar keuze.

Deze kalkoenbroodjes zijn vanwege hun lage aantal koolhydraten en hun age eiwitgehalte een goede snackoptie voor mensen met diabetes. Eén rolletje biedt ongeveer 5 gram eiwit, wat zal helpen voorkomen dat je bloedsuikerspiegels te hoog oplopen.

Bovendien kan het eiwit in de kalkoenrolletjes ook je eetlust verminderen, wat gunstig is voor het voorkomen van overeten en het bevorderen van gewichtsbeheersing. Beide zijn erg belangrijk in de bestrijding van diabetes Type 2.

Om een ​​kalkoenrolletje te maken smeer je bijvoorbeeld een eetlepel (ongeveer 10 gram) roomkaas op een plakje kalkoen en rol je het op met in het midden eventueel nog een stukje gesneden groenten, zoals komkommers of paprika's.

Kwark

Kwark is een goede snack voor mensen met diabetes.

Ongeveer 112 gram kwark biedt verschillende vitaminen en mineralen, naast de bijna 13 gram eiwit en slechts 4 gram koolhydraten die het bevat.

Interessant is dat het eten van kwark ook kan helpen bij het beheren van je bloedsuikerspiegel.

In één onderzoek hadden mannen die 25 gram kwark met 50 gram suiker aten daarna een 38% lagere bloedsuikerspiegel in vergelijking met degenen die alleen de suiker consumeerden.

De bloedsuikerverlagende effecten van kwark worden vaak toegeschreven aan het hoge eiwitgehalte.

Als je gewone kwark kiest in plaats van de vetarme variëteiten, profiteer je ook van de bloedsuikerverlagende eigenschappen van het vet dat het bevat.

Kwark opzich smaakt prima, maar je kunt het ook combineren met fruit voor extra voedingsstoffen en vezels.

Volkoren crackers met kaas

‘Crackersandwiches’ zijn een populaire snack en je kunt ze zelf maken met een paar volkoren crackers en wat plakjes kaas.

Ze zijn een goede snackkeuze als je diabetes hebt. Hoewel crackers veel koolhydraten bevatten, kunnen het vet in de kaas en de vezels in de crackers voorkomen dat ze je bloedsuikerspiegel zal pieken.

Het vet in zuivelproducten zoals kaas kan de vertering van koolhydraten vertragen, het insulinegehalte verlagen en de afgifte van hormonen, zoals GLP-1 die de bloedsuikerspiegel verlagen, bevorderen.

Snacks bij diabetes

Zorg ervoor dat je je crackers wel zorgvuldig uitkiest, want veel merken bevatten veel geraffineerde bloem en toegevoegde suiker, wat juist een negatief effect kan hebben op de bloedsuikerspiegel. Kies om slechte ingrediënten te kunnen vermijden altijd voor crackers die gemaakt zijn van 100% volle granen.

Tonijnsalade

Tonijnsalade wordt gemaakt door tonijn te mengen met wat mayonaise en andere ingrediënten, zoals selderij en uien.

Een portie tonijn van 384 gram bevat 22 gram eiwit en geen koolhydraten waardoor het een goede snackoptie is als je diabetes hebt.

Bovendien is tonijn rijk aan omega-3 vetzuren, waarvan is aangetoond dat ze als gevolg van hun potentieel om ontstekingen te verlagen en de bloedsuikerspiegel te verbeteren helpen bij het beheersen van diabetes.

Je kunt je tonijnsalade nog gezonder en hoger in eiwitten maken door het te mengen met hüttenkäse of yoghurt, in plaats van met mayonaise.

Popcorn

Popcorn is een zeer populaire en gezonde volkoren snack.

Het wordt, deels vanwege de lage caloriedichtheid beschouwd als één van de beste snacks voor mensen met diabetes. 8 gram popcorn bevat slechts 31 calorieën.

Het snacken van caloriearme voedingsmiddelen kan helpen bij het beheersen van je gewicht, waarvan bekend is dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt en een beter algehele behandeling van diabetes Type 2 bevordert.

Daarnaast bevat popcorn ook nog 1 gram vezels per portie van 8 gram, wat een andere eigenschap is die het een diabetesvriendelijk voedsel maakt.

Omdat de meeste voorverpakte popcorn vol zit met zout, transvetten en andere ongezonde ingrediënten, is het het gezondst om het zelf te maken.

Chia-zaadpudding

Chia-zaadpudding wordt gemaakt door Chia-zaden in melk te weken totdat het mengsel een puddingachtige consistentie heeft bereikt.

Het is een gezonde snack voor mensen met diabetes, omdat de chia-zaden rijk zijn aan veel voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vezels en omega-3-vetzuren die de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren.

De vezels in de chia-zaden kunnen een aanzienlijke hoeveelheid vocht opnemen, wat door het verteringsproces te vertragen en suiker in het bloed af te geven kan bijdragen aan de beheersing van diabetes.

Bovendien is er ook aangetoond dat het eten van chia-zaden voor lagere triglycerideniveaus zorgt wat goed kan zijn voor de gezondheid van het hart. Dit is gunstig omdat mensen met diabetes de neiging hebben om een ​​hoger risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te lopen

Niet gebakken energierijke snacks

Energierijke snacks zijn een fantastisch snackidee voor mensen met diabetes.

Ze zijn een heerlijke en gezonde snack die worden gemaakt door ingrediënten naar keuze te mengen en er dan balletjes van te rollen. Enkele veel gebruikte ingrediënten voor het maken van de balletjes zijn notenboter, haver en zaden.

De meeste ingrediënten die worden gebruikt om energiebolletjes van te maken, bevatten veel vezels, eiwitten en gezonde vetten - drie belangrijke voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze de bloedsuikerspiegel stabiel houden.

Een bijkomend voordeel van de energierijke snacks is hun gemak. Ze hoeven niet te worden gebakken en je kunt ze gemakkelijk meenemen terwijl je onderweg bent.

Salade met zwarte bonen

Een salade met zwarte bonen is een zeer gezonde snack.

Om het te maken, meng je eenvoudig wat gekookte zwarte bonen met fijngehakte groenten, zoals uien en paprika's en besprenkel je het met een dressing of een vinaigrette.

Omdat zwarte bonen rijk aan vezels en eiwitten zijn, vormen ze een gezonde snack voor mensen met diabetes. Als je ze eet, kan dit de bloedsuikerspiegel stabiel houden en het insulinegehalte na de maaltijd helpen verlagen.

In één onderzoek hadden twaalf mensen, die zwarte bonen bij een maaltijd aten, vergeleken met personen die geen zwarte bonen consumeerden tot vijfentwintig procent lagere insulineniveaus dan vijf uur na het eten.

Van zwarte bonen is ook aangetoond dat ze door het cholesterol- en bloeddrukniveau te verlagen de gezondheid van het hart ten goede komen.

Studentenhaver

Studentenhaver is ​​een snack die wordt gemaakt van noten, zaden en gedroogd fruit.

28 gram studentenhaver bevat bijna 4 gram eiwit waardoor het een vullende snack is die de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes kan bevorderen.

Studentenhaver biedt ook enkele gezonde vetten en vezels van de noten en zaden, waarvan is aangetoond dat ze helpen de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte te verlagen.

De sleutel is om te voorkomen dat er te veel gedroogd fruit aan je studentenhaver wordt toegevoegd, omdat dat vrij hoog in suiker is en dat je bloedsuikerspiegel als je er te veel van consumeert kan verhogen.

Bovendien bevat het veel calorieën, dus je moet voorkomen dat je te veel studentenhaver tegelijk eet. Een redelijk portie is ongeveer een handjevol.

Edamame

Edamame zijn onrijpe, groene sojabonen die nog in hun peulen zitten. Ze zijn een zeer voedzame en handige snack.

Een portie edamame van 155 gram bevat 17 gram eiwit en 8 gram vezels waardoor het een geweldige snack is voor mensen met diabetes.

Sommige onderzoeken op dieren hebben aangetoond dat het eten van edamame de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen.

Het kan ook insulineresistentie, een aandoening waarbij de cellen insuline niet effectief kunnen gebruiken en wat leidt tot consistent hoge bloedsuikerspiegels, verbeteren.

Er is meer onderzoek nodig om de effecten van het eten van edamame op diabetes bij mensen te bepalen, maar dit eten als snack is zeker het proberen waard.

Edamame wordt meestal gestoomd geserveerd en je kunt de smaak verbeteren door het te mengen met smaakmakers naar keuze.

Zelfgemaakte eiwitrepen

Eiwitrepen zijn vanwege de aanzienlijke hoeveelheid eiwit die ze leveren een goede snackoptie voor mensen met diabetes.

De meeste in de winkel gekochte eiwitrepen bevatten veel toegevoegde suiker en andere ongezonde ingrediënten, dus is het beter om ze zelf te maken.

Snacks van selderij met pindakaas

Een populaire manier om te genieten van stengels bleekselderij is door ze in wat pindakaas te dopen. Het is een gezonde snackoptie voor mensen met diabetes.

Ten eerste bevat bleekselderij, met slechts 16 calorieën per 100 gram, weinig calorieën . Dit kan je helpen om je gewicht onder controle te houden wat weer helpt om diabetes Type 2 onder controle te krijgen.

Verder bevat selderij antioxidanten, flavonen genaamd, die zijn onderzocht op hun rol in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

Het toevoegen van een eetlepel of twee wat neerkomt op ongeveer 35 gram pindakaas aan de stengels bleekselderij voegt wat extra proteïne en vezels toe aan het tussendoortje, wat je bloedsuikerspiegel nog meer ten goede zal komen.

Eimuffins

Eimuffins worden gemaakt door eieren met groenten te mengen en dit mengsel vervolgens in vorm te bakken. Eimuffins zijn een snelle, gezonde snack voor mensen met diabetes.

De belangrijkste voordelen van dit diabetesvriendelijke voedsel komen uit het eiwit uit de eieren en de vezels uit de groenten. Als je deze eet zal je bloedsuikerspiegel stabiel blijven.

Dit recept voor eimuffin combineert eieren met paprika, uien en spinazie, naast wat smaakmakers en eet je samen met een pittige saus.

Tot slot...

Er zijn veel gezonde snackopties om uit te kiezen als je diabetes hebt.

Een goede vuistregel is om voor voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan eiwitten, vezels en gezonde vetten, waarvan bekend is dat ze helpen om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te behouden.

Personen met diabetes Type 2 hebben een hoger risico op het krijgen van obesitas en chronische ziekten, zoals hartaandoeningen. Daarom is het ook belangrijk om je te focussen op voedingsmiddelen die over het algemeen voedingsstoffen bevatten die gezond zijn. Er zijn veel snelle en gemakkelijke snacks die je kunt bereiden en kunt eten, zelfs als je onderweg bent.

Snacken, als je diabetes hebt, hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!


Bronnen

www.quora.com/What-are-some-good-snacks-for-a-diabetic

www.activebeat.com/diet-nutrition/6-safe-healthy-snacks-for-diabetics/

remediescure.com/diabetes-food-list-chart-snacks-fruit-for-diabetic/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. hallo, is er ook ergens info beschikbaar wat een lage/goede bloedsuiker waarde is na het consumeren van voedsel? wat is een goede richtlijn? ik kan hier nergens info over vinden. grs mevr. kramer

  2. Hallo Robert Jan. Ik weet niet goed meer hoe ik op jouw site kwam,maar heb weer veel bijgeleerd ivm diabetes 2 die ik al ongeveer 20 jaar heb. Vind het vaak toch moeilijk om de goede produkten te combineren,maar geef de moed niet op. Op dit moment wat wisselende suikers(waardoor??) ,maar ik ga er weer tegenaan. Dank je wel en vriendelijke groet Sarina

    1. Zet em op! Lees zo veel als je kunt op de blog, want dat is inmiddels een hele grote kennisbank geworden.
      En doe zoals ik ooit gedaan heb: Lezen, leren, en toepassen!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

4 Shares
Tweet
Pin4
Share