Slapen

Laatste Update: 2 juni 2023

Wat is Droomsap?

Het is weer iets nieuws: Droomsap. Een kruidenpreparaat wat claimt dat je hiermee goed kunt slapen, zonder gebruik van klassieke slaapmiddelen en zonder bijwerkingen zoals een afhankelijkheid van het medicijn en gewenning.

TIP van Robert Jan:
Ontdek nu de perfecte oplossing om snel in slaap te vallen, uitgerust wakker te worden en energiek te blijven gedurende de hele dag! Ga naar deze pagina =>

Maar wat is Droomsap en werkt dit ‘magische’ middeltje eigenlijk wel? Is het écht iets nieuws, of borduurt de fabrikant verder op een bestaand middeltje? Is het allemaal marketing en geldklopperij? En hoe zit dat met de werkzame stof Doxylamine? Dat is toch verboden in Nederland?

Voordat ik hier antwoord op ga geven, is het belangrijk om je eerst even wat uit te leggen over slapen in het algemeen.

Waarom is goed slapen zo belangrijk?

Om te kunnen begrijpen waarom goed slapen zo belangrijk is voor het goed funtioneren van je lichaam, zou je je lijf moeten beschouwen als een fabriek die heel veel productieprocessen moet uitvoeren:

Overdag is alles in rep en roer, en is het alle hens aan dek. Tijdens de nacht begint ook voor je lichaam de nachtdienst. De processen staan dan op een laag niveau, en de nadruk ligt dan op onderhoud en herstel om de volgende dag weer optimaal te kunnen functioneren. Denk hierbij maar eens aan:

 • Genezing van beschadigde cellen
 • Het stimuleren van je immuunsysteem
 • Herstel van de (mentale) activiteiten
 • Het ‘opladen’ van het cardiovasculaire systeem
 • Verwerking van alle indrukken en emoties van de vorige dag

We kennen natuurlijk allemaal het gevoel van een goede nachtrust: Ook jij kent dat frisse gevoel als je opstaat na een goede nachtrust, of dat belabberde gevoel als je slecht geslapen hebt.

Maar hoewel we dit allemaal wel weten, krijgen veel van ons in deze drukke samenleving niet voldoende (kwaliteits-)slaap die we eigenlijk nodig hebben om de volgende dag weer fris de nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan.

De slaapcyclus begrijpen

Als je weet wat er tijdens je slaap allemaal gebeurt, begrijp je ook beter de slaapcyclus. De slaapcyclus bestaat uit twee belangrijke componenten:

De REM-slaap

Iedere nacht neemt de Remslaap ongeveer 20% van je totale slaapperiode in beslag. Remslaap is van groot belang voor onze geest voor het verwerken en consolideren van emoties, herinneringen en stress. De Remslaap wordt ook als onmisbaar beschouwd voor het stimuleren van die hersengebeden die nodig zijn voor het aanleren en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en opnemen van nieuwe kennis.

De Remslaap komt meerdere keren per nacht voor. Het is dus niet één bepaald moment, maar het is verdeeld over de gehele nacht.

De N(iet)REM-slaap

Tijdens de andere periodes van je nachtrust, en dat is ongeveer 80%, zijn er andere processen aan het werk om je lichaam te resetten. Veel van gezondheidsvoordelen die je van goed slapen kunt hebben, vinden op deze momenten plaats. Denk maar eens aan weefselgroei, weefselherstel, opladen van energie, en het vrijgeven van allerlei hormonen die essentieel zijn voor de groei en de ontwikkeling. Het is juist daarom dat goed slapen voor kinderen in de groei extra belangrijk is!

Als de beide cycli gedurende de nacht één of meerdere keren wordt onderbroken, bijvoorbeeld door snurken, ademhalingsmoeilijkheden, geluid, muggen, of welke andere reden dan ook, dan missen we vitale lichaamsprocessen die er normaal gesproken voor zorgen dat we de volgende dag fit en energiek zijn. Kortom: Je wordt helemaal brak wakker, en je moet je zelf bijna letterlijk door de dag heen slepen.

TIP van Robert Jan:
Wil je graag snel in slaap vallen zodat je uitgerust wakker wordt en gedurende dag energie hebt? Gebruik dit =>

Wat gebeurt er dan als je niet genoeg slaapt?

Als je lichaam niet de kans krijgt om zich voldoende te herstellen en op te laden gedurende de nacht, begin je de volgende dag direct al met een hele grote achterstand.

Je kunt last krijgen van de volgende symptomen:

Je voelt je slaperig, je bent prikkelbaar en depressieve gevoelens kunnen de kop op gaan steken.

Je worstelt om nieuwe informatie op te kunnen nemen en te verwerken. Ook problemen met dingen onthouden en beslissingen nemen.

Je hunkert naar ongezond eten, wat er voor gaat zorgen dat je aankomt.

Als dit één keer gebeurt is er niets aan de hand. Maar als dit nacht op nacht gebeurt, dan zorgt dit voor een enorme druk op je zenuwstelsel, en op je hele gezondheid in het algemeen.

Slaappillen nemen?

Het is natuurlijk heel erg verleidelijk om een slaappil te nemen, om daarna lekker te kunnen slapen. Hoewel dit voor een enkele keer geen enkel probleem is, zal regelmatig gebruik waarschijnlijk voor andere problemen gaan zorgen.

Slaappillen kunnen, zeker bij fout gebruik, kunnen ernstige bijwerkingen hebben, met grote risico’s voor je lichaam.

Hoewel de lijst van risico’s en bijwerkingen vrij lang is, wil ik twee punten even aanstippen:

Je lichaam raakt er snel aan gewend

Wanneer je gedurende lange tijd slaapmiddelen inneemt, raakt je lichaam gewend aan deze manier van slapen en zal je steeds meer slaapmiddelen in moeten nemen voor hetzelfde (slaap) effect. Maar als je de benodigde (hoge) dosis wél inneemt om te kunnen slapen, worden de bijwerkingen ook erger. Eén van die bijwerkingen problemen met je ademhaling tijdens de slaap.

Slaappillen werken verslavend

Eenmaal gewend aan de slaappillen, wordt het steeds moeilijker om er weer mee te stoppen. Er is een verslavende werking, en de kans is groot dat, als je stopt, de slapeloosheid veel sterker weer terug komt. Stoppen met slaapmiddelen is alléén mogelijk als je dit geleidelijk afbouwt, en bij voorkeur in overleg met een arts.

En dan het Droomsap van de Dromenwinkel

De markt van slaapmiddelen is enorm. Iedereen neemt wel eens een slaappilletje, en veel mensen nemen meerdere keren per maand, of vaker, een medicijn om te kunnen slapen. Veel bedrijven springen in deze markt met medicijnen en natuurlijke middeltjes, waarbij de één nog meer belooft dan de ander.

Natuurlijk is de vraag naar natuurlijke middelen steeds groter. Meer en meer mensen raken bewust van de bijwerkingen van klassieke slaappillen. Deze markt is dus sterk groeiend. Een van de bedrijven die in deze laatste markt gesprongen is, is de webwinkel van het zogenaamde Droomsap: De dromenwinkel.

Deze webwinkel heeft als fysieke vestiging een adres in Brussel. Wat mij direct opvalt is het feit dat er verder geen informatie over het bedrijf op de website staat. Normaal gesproken kun je een stukje historie van het bedrijf en de oprichters lezen. Maar op deze website helemaal niks. Als je op de knop ‘over ons’ drukt, lees je alleen maar informatie over hun producten, maar niet over het bedrijf zelf.

Ook is het niet duidelijk of het Droomsap zelf gemaakt wordt, of dat het een importproduct is wat in eigen flesjes gestopt wordt. Allemaal een beetje vaag.

Wel is er heel veel feedback geregistreerd. Indrukwekkend, want uit 2400 beoordelingen scoort de dromenwinkel maar liefst een 9,2. Er van uitgaande dat alle beoordelingen echt zijn, is dit erg indrukwekkend. Nagenoeg alle klanten zijn super tevreden over zowel het bedrijf als over het product Droomsap.

Het slaapmiddel zelf

In het Droomsap zijn verschillende soorten plantenextracten verwerkt. Het grootste deel van deze extracten staan er om bekend dat ze ontspannend werken, waardoor je sneller in zult slapen. Ook zie ik alcohol (3%) in het lijstje staan. Lijkt me niet zo’n goed plan, maar als je maar genoeg neemt zul je inderdaad lekker slapen. Lekker slapen, maar kwalitatief goed slapen?

Maar dan lees ik een ander ingrediënt, waarbij bij mij alle alarmbellen gaan rinkelen: Doxylamine. Een stof die in Nederland verboden is, en die in Amerika staat geregistreerd als een verslavende stof. Laten we deze stof eens nader bekijken.

TIP van Robert Jan:
Wil je graag snel in slaap vallen zodat je uitgerust wakker wordt en gedurende dag energie hebt? Gebruik dit =>

Doxylamine, als belangrijk ingrediënt van Droomsap

Doxylamine is een anti-histataminicum dat de effecten van Histamine in het lichaam volledig blokkeert. Histamine is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt.

Doxylamine wordt als werkzame stof gebruikt in heel veel slaapmiddelen, en dan met name de vrij verkrijgbare slaapmiddelen.

Maar laat ik duidelijk zijn: Vrij verkrijgbare slaapmiddelen in het buitenland. Niet in Nederland want Doxylamine is in Nederland verboden.

Er zijn, in het buitenland, ook medicijnen met Doxylamine die worden gebruikt tegen verkoudheid en allergiën. Ook wordt dit ingrediënt gebruikt, in combinatie met Vitamine B6, als medicijn tegen misselijkheid en braken tijdens een zwangerschap.

Overigens slaap je wel beter van Doxylamine, maar de kwaliteit van de slaap zal achteruit gaan. Per saldo schiet je er dus niets mee op. Nog sterker: Je gaat er op achteruit!

Het is niet voor niets dat Doxylamine in Nederland verboden is. Er zijn een aantal bijwerkingen die indrukwekkend te noemen zijn:

Je wordt er slaperig van

“Ja, natuurlijk wordt je er slaperig van. Gelukkig maar, want anders zou dat Droomsap nooit werken.”Is helemaal waar, maar je wordt niet alleen slaperig tijdens de nacht, maar ook overdag! Klinkt vreemd, maar met name in combinatie met andere medicijnen zoals antidepressiva en spierverslappers, is het effect nog sterker. Het gevolg van al die slaperigheid kan zorgen voor gevaarlijke situaties overdag. Denk maar eens aan autorijden, of vervelend vallen voor met name ouderen. Dit kan indirect allemaal hele verregaande gevolgen hebben.

Ernstiger bijwerkingen zijn ook mogelijk, met name wanneer de betreffende persoon méér dan de aanbevolen dosis inneemt. Bekijk het volgende lijstje maar eens:

 • Verwarring, desoriëntatie, toevallen
 • Verslechtering van een Glaucoom, een aandoening aan je ogen.
 • Snelle en/of onregelmatige hartslag
 • Longslijm kan dikker worden, wat problemen kan geven met ademhalen en een longontsteking kan triggeren.

Zwangere vrouwen

Doxylamine mag in geen geval ingenomen worden door vrouwen die zwanger zijn, of de borst geven. De werkzame stof wordt namelijk direct doorgegeven aan de kleine, waardoor deze weer last kan krijgen van die vervelende bijwerkingen.

Ook de droomwinkel zelf raadt het gebruik van Droomsap af voor zwangere vrouwen.

Droomsap proberen?

Lijkt me beter om dit niet te gaan proberen. Droomsap bevat een stof wat, zeker in combinatie met andere medicijnen, gevaarlijke situaties op kan leveren. Daarnaast is het gevaar op ongelukken overdag, door de sufheid, erg groot.

Al met al raad ik je dit niet aan. Het is effectiever, én veel goedkoper, om andere natuurlijke middelen in te zetten. Natuurlijke middelen die geen Doxylamine bevatten. Want met een toevoeging als Doxylamine, is het niet echt meer een natuurlijk middel, nietwaar?

100% natuurlijke tips om beter te slapen

Een goede nachtrust krijgen, zonder gebruik van de klassieke slaappilletjes, lijkt misschien een nagenoeg onhaalbare zaak. Maar je hebt méér controle over de kwaliteit van je slaap dan je denkt. Net zoals je je zelf controle hebt over je dagritme, kun je ook je nachtritme prima controleren. Daarom zijn de remedies tegen slecht slapen vaak te vinden in je dagelijkse routine en levensstijl.

Een ongezonde levensstijl overdag zal er onvermijdelijk voor zorgen dat je tijdens de nacht ligt te woelen en te draaien, en maar niet in slaap kunt komen, waardoor je te maken krijgt met de vele nadelige gevolgen hiervan.

Tip 1: Let op je slaap/waak cyclus

Het beheersen van deze cyclus is één van de belangrijkste strategiën tegen slapeloosheid. Als je een vast slaap-waak schema aanhoudt, ga je je over het algemeen veel frisser en energieker voelen dan dat je hetzelfde aantal uren slaapt, maar dan op verschillende tijden. Een vast ritme zal er voor gaan zorgen dat je lichaam wéét dat het tijd is om te gaan rusten. Je slaapt sneller in, en kwalitatief slaap je beter.

Probeer iedere dag op dezelfde tijd naar bed te gaan, in slaap te vallen, en weer op te staan. Kies hiervoor een vaste bedtijd. Een tijd waarop je je normaal gesproken moe gaat voelen. Als je genoeg geslapen hebt, wordt je automatisch weer wakker. Als je wakker moet worden met een wekker, is dat een teken dat je niet genoeg geslapen hebt. Dan moet je overwegen om eerder naar bed te gaan.

Ook in het weekend moet je ditzelfde schema aanhouden, hoe vervelend dat misschien ook klinkt. Als je in het weekend plotseling veel later naar bed gaat, en weer laat opstaat, dan krijg je te maken met hetzelfde effect als met een zogenaamde ‘jetlag’, maar dan in het klein.

En als je dan toch een keertje laat naar bed gaat, haal deze uurtjes dan in tijdens een middagslaapje. Deze uren de volgende ochtend inhalen door laat op te staan heeft helemaal geen zin, en zal averechts werken voor je slaapritme.

Tip 2: De invloed van licht op je slaapkwaliteit

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het stofje Melatonine wat helpt bij het reguleren van je slaap/waak patroon. Melatonine is een natuurlijk hormoon wat door je lichaam wordt aangemaakt onder invloed van licht. Als het donker is, zal je lichaam méér Melatonine aanmaken, dan wanneer het licht is. Melatonine zorgt er voor dat je slaperig wordt.

In ons dagelijkse leven zijn er veel aspecten die dit natuurlijke slaapmiddel kunnen verstoren, waardoor je slecht in slaap kunt komen.

Hoe kun je dit zelf regelen?

Overdag is het belangrijk dat je jezelf blootstelt aan zonlicht. Hoe sneller je dit na het opstaan doet, hoe sneller je wakker bent. Neem dus je eerste kopje koffie in de tuin of op het balkon.

Bovendien moet je gedurende de dag zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Niet alleen gezond in het algemeen, maar ook nog eens beter voor je nachtrust.

Wat is Droomsap?

En als je niet naar buiten kunt, zorg dan dat er zo veel mogelijk licht in je kantoor komt, en zet je bureau bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij het raam.

In de nacht is het belangrijk om géén schermen meer te gebruiken gedurende 2 uur voordat je naar bed gaat. Met name het blauwe licht van de schermen heeft hetzelfde effect als het zonlicht buiten. Er wordt dus geen Melatonine aangemaakt, waardoor je moeilijker de slaap kunt vatten.

Televisie kijken vlak voordat je naar bed gaat is ook nog eens op een andere manier storend. In plaats van ontspannend, zijn veel programma’s eerder stimulerend. Een alternatief is om naar rustgevende muziek te luisteren, of een boek te lezen.

Ook je slaapkamer zelf is belangrijk. Zorg dat je slaapkamer rustgevend ingericht is, en dat het écht donker is als je de lichten uitdoet.

Kortom: Je slaapkamer is er alleen maar om te slapen. Ok, en voor de seks natuurlijk. Ook een prima slaapmiddel!

Tip 3: Ga overdag lekker sporten

Mensen die overdag voldoende bewegen, slapen beter en zijn overdag minder moe. Dat is inmiddels door de medische wetenschap meerdere keren bevestigd met gedegen onderzoeken. Lichaamsbeweging verbetert niet alleen het inslapen, maar ook de kwaliteit van de slaap.

Hoe meer je beweegt, hoe beter je gaat slapen. Het kan een paar maanden duren voordat je dit effect gaat voelen, maar als je eenmaal op dat punt aangekomen bent, bent je blij dat je er ooit mee begonnen bent. Wees dus geduldig!

Vermijd sporten in de avond. Het zal je lichaam alleen maar alerter en wakkerder maken, waardoor het effect averechts is. Rustgevende oefeningen, zoals bijvoorbeeld Yoga, is wel aan te bevelen in de avond. Dit zal het slapen wél bevorderen.

Tip 4: Let op wat je eet en drinkt

Je eetgewoontes gedurende de dag bepalen voor een groot deel de kwaliteit van slaap gedurende de nacht. En dit geldt met name voor de laatste uren voordat je naar bed gaat. Cafeïne en nicotine zijn hier twee hele belangrijke voorbeelden van. Géén koffie meer in de avond, en eindelijk eens stoppen met roken.

Ook zware maaltijden, vette maaltijden, of pittig gekruide maaltijden, kun je beter vermijden in de avond. Ook alcohol kun je beter laten staan. Ok, behalve dan natuurlijk dat kleine slaapmutsje…

Als je dan toch iets wilt eten voordat je gaat slapen, of halverwege de nacht, denk dan eens aan:

 • Een kommetje volkoren granen, liefst zonder suiker
 • Een glas lauwe melk
 • Een kommetje yoghurt
 • Een banaan

Tip 4: Verbeter je slaapomgeving

Als je een regelmatige slaap/waak routine hebt, zullen je hersenen een signaal geven dat het tijd is om naar bed te gaan. Het wordt tijd om je te ontspannen en de stress van de dag helemaal los te laten. Maar er zijn heel veel elementen in je omgeving die dit natuurlijke ritme kunnen verstoren. Zelfs de kleinste details kunnen je beletten om in te slapen. Denk maar eens aan die irriterende druppende kraan…

Hier een paar tips om je slaapomgeving te verbeteren:

Houd het geluidsniveau laag

Als je steeds te maken hebt met lawaai van buren, van het verkeer, of van andere mensen in je gezin, niet kunt vermijden, overweeg dan eens om oordopjes te gebruiken. Beter is natuurlijk om de bron weg te halen, maar oordopjes zijn een goed alternatief.

Houd je kamer koel

Niet altijd even gemakkelijk, en zeker niet als er een hittegolf is. Maar toch belangrijk. De meeste mensen slapen het beste bij een temperatuur van 18 graden, met voldoende isolatie. Vind je eigen ideale temparatuur, want té warm of té koud heeft een flinke invloed op de kwaliteit van je slaap.

Het bed zelf

Zorg dat je een comfortabel bed hebt. Het dekbed, de lakens, en het bed zelf, moet voldoende ruimte geven om te kunnen draaien zonder dat je verstrikt raakt in de lakens of dat je je partner hindert. En zodra je wakker wordt met rugpijn of nekpijn, dan wordt het tijd voor een nieuw matras en een nieuw kussen. Probeer verschillende kwaliteiten uit, en kies wat het beste is voor jouw lijf.

Je slaapkamer is een SLAAPkamer

Houd je slaapkamer alleen vrij voor het slapen en om te vrijen. Ga niet in bed werken, televisie kijken, of je iPad gebruiken om nog even Facebook te checken. Kortom: Géén schermen in je slaapkamer!

Tot slot…

Droomsap is niet het sap waar je ooit van gedroomd hebt. Nog sterker: De werkzame stof is een verboden middel in Nederland!

Beter is het om op een andere manier een oplossing voor je slaapproblemen te zoeken. Probeer bovenstaande tips, en waarschijnlijk ga jij na een paar weken heerlijk slapen zoals je nooit tevoren hebt gedaan!

Welterusten!

TIP van Robert Jan:
Wil je graag snel in slaap vallen zodat je uitgerust wakker wordt en gedurende dag energie hebt? Gebruik dit =>


Bronnen

www.dromenwinkel.com

www.trouw.nl/home/een-heerlijke-ononderbroken-nacht-dankzij-een-kleverig-goedje-uit-belgie~abcb86e8/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. L.S.
  Ik ben een van de zeer tevreden gebruikers van Droomsap (al mijn vriendinnen met overgangsklachten zijn er super blij mee!) en voel me geroepen even te reageren op alle bangmakerij hierboven; Droomsap was en is voor mij en vele andere nachtbrakers een geweldige uitkomst - om niet te zeggen lifesaver gebleken. Ik gebruik het al jaren naar grote tevredenheid en het helpt mij om in te slapen en door te slapen en verder heb ik van geen enkele bijwerking last. Ik las regelmatig een tussenpauze in en dan kan ik nog steeds 'normaal' in slaap vallen alleen gaat dat de ene nacht beduidend beter dan de andere en in drukke tijden wil ik gewoon zeker weten dat ik aan mijn acht uur slaap kom, anders ben ik echt maar een half mens. Je wordt pas echt suf als je wekenlang amper slaapt omdat je hoofd maar blijft malen en je last van opvliegers hebt en dat hele kleine beetje doxylamine helpt dan fantastisch. Er zit maar heel weinig in, zie ook de FAQ op de site. Alleen als je meer neemt dan de aanbevolen hoeveelheid merk je het direct, dat dan weer wel inderdaad. Dus een klein theelepeltje en dan maar gauw stoppen met roken/veel alcohol drinken en rood vlees eten om andere 'risico's' (van leven ga je tenslotte dood) te verminderen maar eindelijk wel weer lekker te kunnen slapen!

 2. Ik wil hier ook even op reageren, ik werk onregelmatig en daardoor soms verstoord slaapritme. Ik sport veel, eet gezond, kom veel buiten etc. Maar dat is vaak niet voldoende bij een verstoord ritme. Ik heb ook middelen gebruikt zoals temazepam of oxazepam, hier wordt ik heel suf van de dag erna. Sinds ik droomsap zo nu en dan gebruik, val ik snel in slaap en slaap door. Dag erna nergens last van! Dus wat mij betreft is het beter dan de middelen uit de farmaceutische industrie. En het werkt ook beter dan melatonine of valdispert. Er zijn zoveel dingen in NL weer niet verboden, dat eigenlijk verboden zou moeten zijn, bepaalde ingrediënten in voeding bijvoorbeeld, dat ik niet wakker lig van dit stofje. Haha.

 3. Ook ik gebruik Droomsap en ben er heel tevreden over.
  Ik heb echt geen last van genoemde bijwerkingen. Ik heb met een bevriende arts gesproken en die zegt dat het uiteraard beter is om zelf in slaap te komen maar als het niet lukt dit een redelijk alternatief is. Niet slapen is veel gevaarlijker.
  Het enige dat ik vervelend vind is de hoge concentratie suiker in het drankje. Omdat ik zo gezond mogelijk eet wil ik die suikers vermijden maar helaas wordt het niet in een suikervrije vorm verkocht.

  1. De hoeveelheid suiker kan voor het slapen gaan een struikelblok zijn bij dit product, Janny.

   1. Zoveel suikers zijn het toch niet?
    0,65 gram suikers per 2 ml dosering (aanbevolen dagelijkse dosering). Welke ook uit nog uit natuurlijke suikers van honing komt.

    Mijn kopje koffie met 1 suikerklontje bevat meer suiker!

    Ik denk ook dat als je dan toch een slaapmiddel wilt gebruiken je beter Droomsap kan nemen dan een chemisch slaapmiddel van de apotheek.

    Maar wel alleen als het echt nodig is.

 4. Ik heb er ook last van niet slapen ik pak een keer in de week teazapam dan slaap ik een nacht tenminste even door ik zit ook te denken om droomsap te nemen want ik functioneer niet zo meer overdag en ik begin af te vallen en dat zie je in me gezicht de artsen en zo geloven me niet en ik voel dat ik achter uit ga lopen dit is ook niet goed maar ik ga niet beide gebruiken teazapam en droomsap de teazapam heb ik van een vriedin anders ben ik een zombie

 5. Uiteraard is in- en doorslapen zonder middeltjes het best, dat weten we allemaal. Maar helaas lukt dat ons allemaal niet altijd. Ik heb nu pas 2 x gebruik gemaakt van droomsap, 2 druppels per keer. En ja hoor, lekker geslapen, uitgerust weer wakker. Ik kan me niet voorstellen dat af en toe een paar druppels schadelijker zijn dan joggen langs een drukke weg, toegescholden worden door klanten of manager, stressen om ergens op tijd te zijn....
  Wij hebben droomsap in huis op aanraden van iemand die erg bezig is met zijn gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk.

 6. Robert Jan geeft hele goede adviezen over dag- nachtritme, op tijd naar bed enz. Hij vergeet echter een hele grote groep mensen die deze leefstijl niet kunnen toepassen. Denk aan onregelmatig c.q. nachtwerk. Na een late dienst pas om 00.00 uur thuiskomen is niet te combineren met vroeg naar bed gaan. Enzovoort. Hij stelt de ideale situatie voor. Dank daarvoor. Nu graag de oplossing voor de categorie die ik hiervoor aanhaalde.

  1. Ik ben inderdaad uitgegaan van de 'normale' situatie. Maar je hebt gelijk: Er zijn heel veel mensen die een totaal ander ritme hebben. Gedwongen door omstandigheden, met name werk. Ik ga dit op mijn lijstje zetten voor nader onderzoek. Hou de blog in in de gaten!

   1. Heel fijn, ik slaap normaal prima behalve uit de nachtdienst, na 3 uur ben ik wakker en slaap absoluut niet meer. Aangezien ik nog 20 jaar nachtdienst moet draaien tenzij ik ander werk zou zoeken, ben ik wel erg blij met een middeltje waarmee ik in ieder geval een aantal uur kan slapen, zonder de volgende nacht volledig op mijn reserves te moeten teren en een halve week moet bijkomen van de jetlag.

 7. Ik gebruik droomsap ook om even door moeilijke periode heen te komen . En het werk fantastisch!! Ik neem een lepeltje in, ga op bed nog even een meditatie doen en val rond 22 uur in slaap en wordt rond 6 uur wakker voordat de wekker gaat. Helemaal fit. Overdag totaal geen sufheid. Maar ik eet ook gezond en gebruik goede supplementen.

  Ook kan ik niet terug vinden dat Doxylamine verboden is in NL. Alleen dit: “ Volgens de inspectie bestaat er 'geen handelsvergunning voor producten met doxylamine'. Een reden geeft zij daar niet bij, de inspectie heeft 'geen oordeel' over Droomsap als slaapmiddel. Volgens de Dromenwinkel staat het Nederlanders vrij om het te bestellen, als zij dit maar niet doorverkopen.”

  Voor mij is droomsap een uitkomst! Niet slapen is killing. Tuurlijk niet voor altijd te gebruiken, maar voor nu helpt het mij enorm, waardoor ik overdag lekker energiek ben.

  1. @Kim Google maar eens naar een artikel in de Trouw over Droomsap. Hierin wordt Droomsap afgeraden. Wanneer het allemaal zo veilig is zou je het gewoon in Nederland kunnen verkrijgen. Wanneer jij er baat bij hebt; prima. Ik heb een fles Droomsap door de wc gespoeld. Wat een troep ;)) Eens maar nooit meer

 8. Droomsap is pure vergiftiging. Het is gewoon verboden in Nederland. Ik dacht op een onschuldige site uit te komen met een kruidenmengsel … Na twee nachten heb ik dit spul onmiddellijk weg gegooid. Het ruikt heel sterk naar terpentine. Onverantwoord dat je dit zomaar kunt bestellen. Dank voor je blog! En laat het een waarschuwing voor iedereen zijn.

 9. Wat een ontzettend slecht artikel. Duidelijk zelf geen slechte slaper. Ben super blij met deze oplossing van Droomsap. Nee ik heb geen aandelen, ben ervaringsdeskundiger. Mijn dochter kan eindelijk doorslapen met Droomsap. Mijn moeder van 86 sl;aapt eindelijk meer dan 5 uur per nacht. Nee, ik wordt er niet suf van. Nee ik wordt er niet dronken van, het voorkomt heel veel alcoholverslaving bij mensen die alcohol gebruiken om te kunnen slapen. Je neemt max 5 ml. Dus voor er een mening gegeven wordt misschien eerst eens onderzoek doen. Hoeveel bijwerkingen worden er ontdekt over reguliere medicatie? Dat neemt iedereen zo in, want het is zo goed getest? Denk aan de softanon beby's. Mijn visie eis goed onderzoek en luisteren naar klanten dan pas een mening geven op een site die betrouwbaar blijkt maar gewoon met een "deskundige" die een willekeurige mening geeft. Schande

  1. Dag Bea, fijn om te horen dat je met droomsap goed geholpen bent! Als dosering voor volwassenen wordt in de bijlsluiter 1 lepel van 2ml, een half uur tot 1 uur voor het slapen gaan gebruikt. Daarbij wordt aangegeven dat het DroomSap 6,52mg doxylamine succinaat per dosering (per lepel) van 2ml bevat. Onderzoek doen is zeker belangrijk. Het Farmacotherapeutisch Kompas heeft bij doxylamine (in tabletvorm van 10mg) een aantal voorzorgsadviezen. Daarnaast kan je als voorzorg ook met een arts te bespreken welke dosering en duur voor het gebruik van droomsap aan te raden is. De arts zal in het advies dan ook rekening houden met eventuele interacties van andere medicijnen.

 10. Hoi het artikel gelezen maar droomsap is bij mij het enige dat helpt helaas. Alle tips ken ik en pas ik toe. Ik heb add en altijd al slaapproblemen gehad. Wat zou dan nog een oplossing zijn volgens jou? Ik ben behoorlijk ten einde raad. Maar merk konchet verslavende effect van droomsap inderdaad.

  1. Hoi Wendy, heb je wel eens aan bananenthee gedacht? De schil was en kook je dan 15 minuten met een beetje kaneel. Na het koken laat je het even staan en drink je de thee voordat je gaat slapen. Alleen te gebruiken wanneer je verder geen medicijnen gebruikt! Succes!

 11. Een vast dag/nacht ritme klinkt logisch maar er zijn best veel mensen welke onregelmatig werken zo ook ik en mijn collega's en dan niet een voorwaarts roterend rooster maar echt van alles door elkaar waar geen enkele logica in zit behalve dan dat er zo veel personen in dienst moeten zijn.
  Een aantal van mijn collega's gebruikt inderdaad droomsap om te kunnen slapen, we moeten vaak overdag slapen. Wij werken vaak vreselijk onregelmatig waardoor er van enig bioritme geen sprake meer is.
  Ik ben geen voorstander van dit soort middeltjes maar ik weet dat een aantal collega's er echt wel baat bij hebben.
  Ik ben niet voor en ga het waarschijnlijk niet gebruiken maar ik merk wel dat mijn lichaam in de loop der jaren steeds steeds vaker en langer van slag is.
  Je tips zijn logisch maar die gaan alleen op voor mensen met een regelmatige baan.
  Evengoed wel bedankt voor de omschrijving van de risico's van het middel want daar hoor je uiteraard niets van.

 12. Allemaal goed en wel. Als je aan slapeloosheid lijdt, helpen bovenstaande tips echt niet. Ik ken ze uit mijn hoofd.
  Slapeloosheid is een ziekte welke nog niet te behandelen is.
  Ik heb alles geprobeerd maar niets helpt, alleen slaapmiddelen.
  Ik neem het liever ook niet, maar wat is beter, niet slapen of een kwart van een slaappilletje van 10 mg. En afwisselen met Droomsap.
  De tips die genoemd worden om te slapen zijn misschien goed voor mensen die af en toe niet goed slapen, maar helpt niet tegen slapeloosheid.

 13. Doxylamine/​pyridoxine wordt in Nederland voorgeschreven bij zwangerschapsbraken, zie https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/d/doxylamine_pyridoxine. Dus hoezo verboden in Nederland.

  Indicaties
  Misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap bij vrouwen die niet reageren op een conservatief middel.

  Eigenschappen
  Het werkingsmechanisme van de combinatie van doxylamine en pyridoxine voor de behandeling van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap is niet bekend.

  Het Doxylamine gehalte is vele malen lager dan in bovengenoemde medicatie, dus waar praten we over.

  PS ik heb geen banden met de producenten van Droomsap.

  1. Dag Hidda, het klopt inderdaad dat 10mg doxylamine in tabletvorm als antihistaminica kan worden gebruikt bij zwangere vrouwen met zwanerschapsbraken. Bij droomsap is dit 6,52mg doxylamine succinaat per dosering (per lepel) van 2ml. Vooralsnog zijn er bij het gebruik van deze tabletten met 10mg doxylamine geen schadelijke gevolgen gemeld voor het ongeboren kind, wel zijn er voor de moeder bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere medicijnen mogelijk. Alhoewel het gebruik van doxylamine in tabletvorm bij het geven van borstvoeding wel weer wordt ontraden. Omdat opwinding, prikkelbaarheid en sedatie zijn gemeld bij zuigelingen die vermoedelijk zijn blootgesteld aan doxylaminesuccinaat via de moedermelk. Zuigelingen met apneu of andere respiratoire syndromen kunnen in het bijzonder gevoelig zijn voor de sedatieve effecten. Misschien toch iets om bij stil te staan aangezien er in droomsap ook doxylamine zit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

1 Shares
Tweet
Pin1
Share