• De 18 meest gezonde kindertraktaties

De 18 meest gezonde kindertraktaties

2018-04-19T20:08:20+01:00april 25th, 2018|Gezonde Snacks|0 Reacties

Ben jij de eetgewoontes van jouw kids even helemaal zat? Op zoek naar gezonde kindertraktaties? Dan zit je hier goed!

Groepsdruk en TV-reclames voor junkfood kunnen ervoor zorgen dat je kinderen gezond te laten eten best een zware opgave kan zijn. Tel hier je eigen hectische schema bij op en het is dan ook geen wonder dat de meeste kinderen kant-en-klare- en afhaalmaaltijden voorgeschoteld krijgen. Maar overschakelen naar een gezond dieet kan een diepgaand effect hebben op de gezondheid van kinderen want het kan helpen om hun energie te stabiliseren, hun geest aan te scherpen en het kan zelfs hun gemoedstoestand verbeteren. En het kan eenvoudiger en minder tijdrovend zijn dan je denkt. Met deze tips kun je gezonde eetgewoonten aannemen zonder van het eten van de maaltijden tot een gevecht te hoeven maken en je kinderen de beste kans te geven om op te groeien tot gezonde, zelfverzekerde volwassenen.

Hoe kan gezond eten in het voordeel van je kinderen werken?

Gezond eten kan kinderen helpen om gezond te blijven, bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen, hun energie te stabiliseren en hun geest aan te scherpen. Een gezond dieet kan ook een diepgaand effect hebben op het gevoel van het mentale en het emotionele welzijn van een kind en het helpt om de ontwikkeling van aandoeningen zoals depressie, angst, een bipolaire stoornis, schizofrenie en ADHD te voorkomen. Goed eten kan de gezonde groei en de ontwikkeling van een kind naar volwassenheid ondersteunen en kan zelfs bij jonge mensen een rol spelen bij het verlagen van het risico op zelfmoord. Als je kind al met een psychisch probleem is gediagnosticeerd, kan een gezond dieet je kind helpen om de symptomen te beheersen en de controle over hun gezondheid weer terug te krijgen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je kinderen niet zijn geboren met een hunkering naar frietjes en pizza en met een afkeer tegen broccoli en wortels. Deze conditionering komt met de tijd als kinderen worden blootgesteld aan steeds meer ongezonde voedingskeuzes. Het is echter mogelijk om de hunkering naar voedsel van je kinderen te herprogrammeren, zodat zij in plaats daarvan naar gezonder voedsel verlangen. Hoe eerder je gezonde, voedzame keuzes in de voeding van je kinderen introduceert, hoe gemakkelijker ze een gezonde relatie met voedsel kunnen ontwikkelen waar ze dan hun leven lang profijt van hebben.

Stimuleer gezonde eetgewoonten

Of het nu peuters of tieners zijn, kinderen ontwikkelen van nature een voorkeur voor het voedsel dat ze het meest waarderen. Om gezonde eetgewoonten aan te moedigen, is het de uitdaging om voedzame keuzes aantrekkelijk te maken.

  • Concentreer je op de algehele voeding in plaats van op specifiek voedsel. Kinderen zouden meer, minimaal bewerkt voedsel moeten eten - voedsel dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke vorm is gebleven en minder verpakt en houdbaar gemaakt voedsel.
  • Wees een rolmodel. De kinderimpuls om te imiteren is sterk, dus vraag niet aan je kind om groenten te eten, terwijl je zelf een zak chips leegeet.
  • Vermom de smaak van gezonder voedsel. Voeg bijvoorbeeld groenten toe aan een stoofschotel, pureer wortels met aardappelpuree of voeg een zoete dip toe aan wat plakjes appel.
  • Kook ook meer maaltijden thuis. Het eten in restaurants en afhaalmaaltijden bevatten meer toegevoegde suiker en ongezond vet, dus thuis koken kan een enorme impact hebben op de gezondheid van je kinderen. Als je grote hoeveelheden maakt, kan een paar keer koken al voldoende zijn om je gezin de hele week te voeden.
  • Betrek je kinderen bij het doen van de boodschappen en het bereiden van de maaltijden. Je kunt ze leren over verschillende voedingsmiddelen en hoe je de voedseletiketten moet lezen.
  • Zorg ervoor dat er gezonde snacks beschikbaar zijn. Houd voldoende fruit, groenten en gezonde dranken (water, melk, puur vruchtensap) bij de hand, zodat je kinderen de ongezonde snacks zoals frisdrank, chips en koekjes vermijden.
  • Beperk ook de portiegroottes. Sta er niet op dat je kind zijn bord leegeet en gebruik voedsel nooit als een beloning of als een omkoping.

Maak van eten méér dan alleen een maalti