Gezondheidsvoordelen van inuline

2017-04-07T09:42:30+01:00oktober 1st, 2013|Voedingsadvies|6 Reacties

Laatste update: door

Gezondheidsvoordelen van inuline

Inuline is een fermenteerbare, prebiotische vezel die door ons lichaam niet verteert kan worden. Wanneer je voedsel eet dat inuline bevat, dan transporteert ons lichaam de inuline richting de dikke darm waar het wordt gebruikt door de microflora in de dikke darm. Inuline, net als veel andere voedingsvezels, wordt geclassificeerd als fructaan.

Inuline heeft tal van voordelen voor de gezondheid vanwege de prebiotische effecten en andere voordelen voor de gezondheid van de darmen.

Het doel van dit artikel is om een aantal van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van inuline vezels duidelijk te maken, waaronder het vermogen om de groei van gezondheidsbevorderende bifidobacteriën te stimuleren.

Deze bifidobacteriën hebben een gunstig effect op de opname van mineralen en staan bekend vanwege het vermogen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, dit verminderd het risico van type 2 diabetes.

Inuline bevordert de groei van bifidobacteriën

gezond voedingspatroonOnderzoek toont aan dat inuline een gunstig effect kan hebben op de intestinale gezondheid en de spijsvertering.

Een dubbelblind, willekeurig verdeelt, placebo gecontroleerd onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van het Instituut voor Bacteriologie en Mycologie, Universiteit van Leipzig, suggereert dat inuline de groei van bifidobacteriën in de darmen kan stimuleren. Deze studie gebruikte aardpeer<