• Hersenen Gezond Houden – 9 Super Tips

Hersenen Gezond Houden - 9 Super Tips

2015-06-17T09:57:30+01:00juni 17th, 2015|Mentale Gezondheid|1 Reactie

Laatste update: door

Hersenen Gezond Houden - 9 Super Tips

De invloed van (2)

Tijdens onze opvoeding en opleiding, in de jongere jaren, leer je in rap tempo hoe je informatie op kunt nemen, hoe je deze op kunt slaan in je hoofd en hoe je dit later weer toe kunt passen.

Met deze geleerde functionaliteiten ben je later zelf in staat om jezelf verder te ontwikkelen. Belangrijke graadmeters hierin zijn je EQ en je IQ.

Op middelbare leeftijd pluk je de vruchten hiervan en kun je, als het allemaal goed gegaan is, gemakkelijker het aangeleerde toepassen in je dagelijkse leven, en dan met name je werkende leven.

We weten dus allemaal wel hoe je informatie op kunt slaan en weer terug kunt vinden, maar hoe dat gebeurt? Daar hebben we geen flauw idee van. Deze processen in je brein zijn zo vreselijk complex, dat zelfs de medische wereld nog maar een heel klein deel van deze processen in kaart hebben kunnen brengen.

Er is nog ontzettend veel onderzoek nodig om alles helder te krijgen. Maar wat inmiddels wel duidelijk is, is het feit dat we zelf een belangrijke invloed uit kunnen oefenen op het functioneren van je brein.

En hoe beter je brein werkt, hoe beter je leert en hoe beter je het geleerde weer toe kunt passen.

Op jonge leeftijd wordt er vaak w