Ontspannen

Laatste Update: 14 oktober 2020

Massages zijn niet alleen sexy, ook ERG goed voor je gezondheid!

Ik denk persoonlijk dat er niet veel mensen het met me oneens zijn als ik zeg: "het krijgen van massages is prettig". Iedereen vindt massages fijn, maar desondanks krijgen we die toch te weinig. Massages werken niet alleen ontspannend, het is ook bewezen dat ze goed zijn voor je gezondheid(goede werking tegen verschillende klachten) en hebben ook nog eens het effect dat je gemoedsrust toeneemt. Om dit te testen ben ik vorige week naar de masseur gegaan en ik moet eerlijk bekennen dat ik een stuk "blijer" de deur uitliep.

Wat is te "genezen" met massages?

Nekpijn. Als je een stijven nek hebt, of je nek doet regelmatig pijn, dan kunnen een aantal regelmatige massages helpen om van die pijn af te komen(1). Mensen die chronische nekpijn hebben, hadden na een sessie van 10 massages 70% minder last van hun nek.

Atletisch vermogen. Als je regelmatig sport weet je hoe belangrijk het is om voor EN na het sporten te "rekken en strekken". Je spieren zullen hierdoor ontspannen waardoor je prestaties omhoog gaan en (belangrijker) de kans op blessures minder worden. Een 30 seconde durende "geplaatste" massage op de spieren die je gaat trainen zorgt voor 25% meer traningseffect! (yoga kan je sportprestaties ook enorm boosten).

Stress. Massages werken erg goed tegen stress. een massages van 60 minuten zullen direct resulteren in een lagere bloeddruk, minder kan op een depressie, stress vermindering en je gemoedsrust zal per direct omhoog schieten. Niet alleen fysieke stress, maar ook mentale stress zullen omlaag schieten na een massage. Op het werk kan een schouder en nek massage van 15 minuten al helpen om een verhoogde bloeddruk (een teken van stress) te verlagen (2).

Rugpijn. Rugpijn kan erg complex zijn. Een verkeerde houding, verkeerde schoenen, of zelfs door te zwaar te sporten kan resulteren in rugpijn. Een paar pijnstillers doen het "trucje" wel, maar het is beter om de rugpijn te behandelen dan alleen maar te onderdrukken toch? Een massage kan wonderen verrichten voor mensen die last hebben van veelvuldige rugpijn.

Stoelgang. Misschien klinkt het een beetje raar, maar een massage kan je stoelgang enorm verbeteren (3).

Sexappeal. Welke vorm van massage je ook bedenkt, in 99% van alle massages is lichamelijke aanraking noodzakelijk. Of het nu een voetmassage, hoofdmassage of een simpele nekmassage is, dit zal resulteren in een hogere sexappeal. Wil jij je sex-leven een boost geven, een massage is makkelijk en simpel.

Daarnaast zijn erg veel verschillende pijnlijke aandoeningen als jicht en artritis te verzachten met behulp van verschillende massage technieken. Er zijn door de jaren heen enorm veel verschillende massage technieken bedacht en eigenlijk is het onmogelijk om al deze technieken op de noemen. Er meer dan 100 verschillende soorten, ik ga hieronder slecht een aantal kort uitlichten.

Verschillende massages

Cosmetische massage: Deze vorm van masseren bestaat nog niet zo heel erg lang. Bij deze vorm gaat het om het masseren van het lichaam met als doel om het lichaam in stand te houden en mooier te maken. Sinds 5 jaar is het zelfs een officieel beroep geworden.

Metamorfosemassage: Door een zwangerschap kunnen er door de foetus verschillende blokkades zijn ontstaan. Doot een bepaalde massage techniek kunnen deze blokkades verholpen worden.

Ontspanningsmassage: Dit is een simpele massage met als doel om het lichaam en de geest te ontspannen. Deze massage heeft voornamelijk het resultaat dat je een betere doorbloeding en stofwisseling hebt.

Polariteitsmassage: Dit is een massage uit de natuurlijke gezondheidszorg. Deze massage is gebaseerd op de beginselen van de levensenergie

Reflexologie: Hierbij worden de reflexpunten op de handen en voeten gestimuleerd.

Shiatsu: Shiatsu is een oude Japanse massage techniek waarbij de handen, duimen, polsen en zelf voeten zonder spierkracht, maar met het lichaamsgewicht worden gebruikt om druk uit te oefenen.

Sportmassage: Speciale massage voor bepaalde punten op het lichaam met als doel om de sportprestaties te verbeteren.

Zoals ik al eerder heb vermeld zijn er nog veel meer verschillende massages. Welke ken jij persoonlijk? Laat het me weten door een berichtje achter te laten:)
[MOWPOP id="128"]

Bronnen:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664516/
 2. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.2466/pms.1997.84.1.157
 3. https://www.sid.ir/en/journal/ViewPaper.aspx?id=141736

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. ik ben zelf holistische massagetherapeute geweest 20 jaar, enorme resultaten bereikt, via de voeten diagnostiseren en verder het lichaam ,betrokkenheid en intensiviteit en je afstellen op diegene die daar ligt. dat heeft hele goede resultaten gehad , het doet mezelf ook goed

 2. Beste Vera,

  Mijn praktijk zit in dongen maar ik merk steeds meer dat klachten bij klanten behoorlijk aan het toenemen is.
  Maar goed van dit artikel is dat ook steeds meer mensen belangrijk vinden dit te gaan doen het heeft ook te maken dat wij in een ontzettende drukke tijd leven.
  Dank je wel voor dit bericht en zal dit zeker delen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share