Recept van de dag

Laatste Update: 14 september 2018

Kropsla met paprika, pompoen, en fetakaas

Een echte smakenmix krijg je met deze salade van kropsla, paprika, pompoen en fetakaas. De kropsla is een goede basis voor elke salade en zorgt door de vezels voor een goede stoelgang. De paprika geeft deze salade een smaakje met een twist en zorgt natuurlijk voor jodium, dat belangrijk voor je schildklier is. De pompoen hoort natuurlijk bij de herfst en zit vol goede stoffen, zoals kalium en vitamine A en de fetakaas zorgt voor een vol gevoel door de eiwitten die erin zitten.

Wat heb je nodig?

  • Paprika
  • Pompoen
  • Kropsla
  • Fetakaas

Hoe maak je dit recept klaar?

Je kunt de sla voorverpakt en klaar voor gebruik kopen of een kropsla kopen. In het geval van een kropsla verwijder je de bladeren die je wilt gebruiken voor je salade en was je deze goed. Vervolgens snijd je de bladeren nog kleiner en doe je ze in een kom of diep bord. Pompoenstukjes kun je voorverpakt kopen, vers of in het diepvriesvak. Hiervan kun je een hand in de salade doen. Was de paprika goed en snijd hem in 4 stukken. Verwijder het middelste deel en snijd de buitenkant in kleinere stukken die je door de salade kunt doen. Fetakaas kun je in stukjes kopen, in dat geval doe je er een handje doorheen. Of je snijd een plak fetakaas in kleinere stukjes die je door de salade doet. Roer het even goed door elkaar en je hebt een heerlijke lunch.

Waarom is dit recept gezond?

  • Paprika is gezond door de lycopeen die erin zit wat je huid van binnenuit tegen UV-straling beschermt, ook in de herfst belangrijk.
  • Pompoen is gezond door het ijzer dat erin zit, vooral leuk voor vegetariërs en veganisten.
  • Kropsla is gezond door het bladgroen dat erin zit wat goed is voor je lever.
  • Fetakaas is gezond door de vitamine B12 dat goed is voor je hersenen.

Eet smakelijk!


Goed recept? Wil je nog meer recepten? Kijk dan snel even hier:

101 heerlijke recepten voor een gezond lichaam! >>>

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share