• fibromyalgie en natuurlijke supplementen

Kunnen natuurlijke supplementen fibromyalgie klachten verlichten?

2016-10-30T09:18:18+01:00september 7th, 2011|Fibromyalgie supplementen|4 Reacties

Laatste update: door

Fibromyalgie en natuurlijke supplementen

Veel mensen die leiden aan de aandoeningen fibromyalgie, hebben vaak ook problemen met de spijsvertering. Hierdoor kan men niet de essentiële voedingsstoffen uit het voedsel halen waardoor men een tekort heeft aan vitaminen, aminozuren en mineralen.

Door een tekort aan voedingsstoffen kan het lichaam niet optimaal functioneren, waardoor het immuunsysteem verlaagd wordt en andere klachten kunnen ontstaan. Natuurlijke supplementen worden tegenwoordig veel vaker gebruikt omdat dit een erg goede aanvulling is.

De voedingsmiddelen van tegenwoordig bevatten aantoonbaar minder voedingsstoffen  dan een aantal jaar geleden. Mede hierdoor, kan men minder goed de voedingsstoffen uit het voedsel halen doordat de spijsvertering en de darmwerking minder is geworden. Natuurlijke supplementen kunnen een erg belangrijk factor zijn en de gezondheidstoestand enorm verbeteren. Dit effect kan alleen worden bereikt wanneer de supplementen in goede verhoudingen wordt gebruikt. Overdoseringen kunnen een tegengesteld effect hebben.

Lees meer: "Voeding en gluten vrij dieet"

Lees meer: "Fibromyalgie en voeding"

Supplementen die fibromyalgie pijn kunnen verlichten

De volgende natuurlijke supplementen worden hieronder verder behandeld:

MSM
Het supplement MSM werkt niet alleen als verlichten bij fibromyalgie klachten. Ook chronische vermoeidheid en reumatische aandoening hebben baat bij dit supplement. Mensen die het supplement MSM gebruiken merken aanzienlijk minder pijn en kunnen makkelijker bewegen. Daarnaast heeft men m