Fibromyalgie supplementen

Laatste Update: 29 november 2016

Fibrofit Strong: niet zomaar een supplement

Waarover gaat het juist? Fibrofit strong is een volledig natuurlijk voedingssupplement dat is samengesteld uit kruiden, mineralen en vitamines. Het bevat hoge dosissen vitamine C, vitamine D3 en magnesium.

Niet toevallig alle drie bestanddelen die helpen tegen vermoeidheid. Niet enkel gewone vermoeidheid maar door het magnesium helpt het ook specifiek tegen vermoeidheid van de spieren en het toegevoegde vitamine D3 draagt bij tot de instandhouding van deze spieren. En net die eigenschappen maakt dat het zo geschikt is voor mensen die aan fibromyalgie lijden.

Fibrofit en fibromyalgie

Want wat is fibromyalgie? Het is een gezondheidsprobleem dat wijdverspreide spierpijnen veroorzaakt en overgevoeligheid voor pijn door aanraking. Het komt meestal op en af in een soort golfbeweging en manifesteert zich op verschillende plaatsen in het lichaam. De meeste patiënten met deze chronische ziekte zijn oververmoeid en hebben slaapproblemen.

Er wordt geschat dat de ziekte ongeveer vier op honderd mensen treft, vooral vrouwen. De ziekte is niet altijd makkelijk vast te stellen en wordt dan ook soms niet of verkeerd gediagnosticeerd. Hoewel er medicatie voor bestaat is deze niet altijd even effectief en heeft deze soms bijwerkingen. Maar er blijken goede resultaten geboekt te worden als de patiënten zelf een gezondere levensstijl aannemen: veel lichaamsbeweging, een gezond dieet en voldoende slapen kunnen heel wat klachten wegnemen.

En aan dit gezonde dieet kan Fibrofit Strong dus een aanzienlijke bijdrage leveren. Jezelf je leven lang een dieet opleggen waarmee je al de stoffen die Fibrofit Strong bevat in die dosissen binnenkrijgt is voor sommige mensen nu eenmaal moeilijk. Uiteraard moet je het wel proberen maar soms zal je door tijdsgebrek of om andere redenen al eens een periode hebben dat je wat minder gezond eet. En dan is Fibrofit Strong de ideale aanvulling.

Fibrofit een wondermiddel?

Patiënten vertellen dat ze van hun dokter soms een erg streng dieet opgelegd kregen en dat ze na een paar maanden dit dieet zelf wat versoepelen omdat het moeilijk vol te houden is. In zelfhulpgroepen voor mensen met deze ziekte gaan echter al langer verhalen de ronde over het 'wondermiddeltje' Fibrofit Strong.

Patiënten vertellen hoe ze door het dagelijks nemen van een aantal capsules van dit supplement hun symptomen gevoelig verminderden. Wetenschappelijke studies zijn er nog niet over gevoerd en je kan het gebruik van dit supplement eventueel ook met je arts bespreken mocht je aan fibromyalgie lijden maar als je kijkt naar de samenstelling van het middel is het niet verwonderlijk dat het zou kunnen helpen bij spiergerelateerde ziektes.

Gezondheidsvoordelen voor iedereen

Maar uiteraard kan je dit supplement ook gebruiken en zal je er ook baat bij hebben als je geen fibromyalgie hebt. Je kan dan eens in de zoveel tijd een kuur ervan nemen, zeker in periodes van grote stress, vermoeidheid of wanneer je vaak zware fysieke inspanningen moet leveren kan je de voordelen ervan ondervinden. Het wordt verkocht via internet, in natuur- en gezondheidswinkels en bij de apotheek. Een standaard verpakking bevat 60 capsules en de aanbevolen dagelijkse dosering is drie capsules. Die dagelijkse dosering levert je deze dosissen van volgende stoffen op:

MSM® - 450,00 mg.
Haaienkraakbeen - 300,00 mg.
Glucosaminesulfaat 2KCL - 219,00 mg.
Vitamine C, als ascorbaat - 150,00 mg. (ADH 188%)
Extract van druivenpitten 95% - 150,00 mg.
Magnesium, als malaat 15% - 75,00 mg. (ADH 20%)
Extract Witte wilgenbast 10% - 60,00 mg.
Extract Valeriaan wortel 0.8% - 30,00 mg.
Bromelaïne (enzym van de ananas) - 15,00 mg.
Vitamine D3, cholecalciferol - 15,00 mcg. (ADH 300%)

(% ADH = het percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Uiteraard is voorzichtigheid geboden als je zwanger bent, borstvoeding geeft of reeds medicijnen gebruikt. Bij twijfel raadpleeg je best steeds een arts.

Misschien heb je na het lezen van dit artikel vragen gekregen over het gebruik van supplementen of over fibromyalgie. Of misschien heb je andere tips voor mensen die aan deze aandoening lijden? Stuur ze ons zeker door!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik kan bevestigen wat hierboven staat want ik zweer inmiddels bij de fibrofit strong. Sinds ik het gebruik zienderogen minder last van mijn spieren maar ook meer energie. Ik heb geen idee welk ingredient hiervoor verantwoordelijk is want er zit vanalles in maar dit voelt heel goed. Dank je wel Fibrofit!!

 2. hallo,
  deze week heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen na al jaren een zoektocht!
  mijn vraag is wat kost de fibrofit en werkt het echt?
  kan je ook betalen met een acceptgirokaart of via automatische incasso?
  gr karin

  1. Fibrofit kost ongeveer 20 euro (kan iets verschillen per winkel of drogisterij). Inmiddels heb ik al een aantal goede reacties mogen ontvangen over het product. Daarnaast is het bij fibromyalgie erg belangrijk om goed te letten op je leefstijl. Op mijn blog (www.optimalegezondheid.com/fibromyalie/) tref je voldoende tips en informatie aan over fibromyalgie en natuurlijke remedies.

   Succes!

 3. Beste,

  Allereerst mijn complimenten voor de zeer informatieve website over fibromyalgie.

  Zelf heb ik nu 3 jaar fibromyalgie. Na aanpassing van mijn voeding en supplementen is er goed mee te leven (alhoewel ik tot heden nog niet kan sporten).

  Fibrofit strong werkt ook bij mij goed. Toen fibrofit strong op was ben ik de ingredienten apart gaan testen en wat blijkt; de stof die bij mij de symptomen het meest verlicht is MSM!
  Ik neem nu MSM tabletten van 1000mg (dubbel zoveel als in fibrofit strong) en ik ben er ontzettend tevreden mee, zonder bijwerkingen.
  Los ervan neem ik ook 2000iu vitamine d3 per dag, dit verlicht mijn klachten ook een beetje maar lang niet zoveel als MSM.

  1. Beste Maurice,

   Bedankt voor je reactie en het delen van je goede ervaringen.
   Wat goed te horen dat je een manier gevonden hebt die goed helpt voor jou. Super!!
   Ik hoop dat andere baat hebben bij het lezen van jou reactie.

   Groetjes,

  2. hoi,

   Ik heb ook fibromyalgie en enorm last van constipatie. Helpt fibrofit hier ook voor of heb jij geen last van uw darmen. Heb al alle soorten kefir en probiotica geprobeerd, maar tevergeefs. Ben nu pas gestart met pschlliium vezels. Hopelijk met succes!!

   grtjs,

   nadine

 4. Wat een goede informatie op deze website, dank daarvoor. Wat betreft Fibrofit, kan ik dit ook bevestigen. Ik heb er al jaren heel veel baat bij. Daarnaast gebruik ik af en aan nog wat andere supplementen, maar Fibrofit is echt de basis voor mij.

 5. Via een linkje op twitter kwam ik op deze website terecht. Heel herkenbaar, ik kan me hier helemaal bij aansluiten. Ik gebruik al jaren Fibrofit en merk het meteen als ik het een tijdje niet doe. Een wondermiddel durf ik niet te zeggen, want die bestaan helaas niet voor fibromyalgie. Maar ik denk wel dat het voor fibromyalgie het beste middel is dat er te krijgen is. Van een arts hoef je m.i. niet veel te verwachten als je dit overlegt. Die verdiepen zich er niet in. Tegenwoordig neem ik trouwens ook een extra dosis co-enzym Q10 erbij en een Multi.

 6. L.S.,

  Zou heerlijk zijn als dit supplement zou kunnen bijdrage aan wat minder pijn.

  Ik heb even een vraagje over het gebruik van mijn vitamine D. Ik gebruik al vitamine D (druppels) en moet dan eens in de 2 weken 1 Mg innemen en dit vooral in de donkere en maanden van het jaar.
  Zou ik dit supplement ook kunnen gebruiken ook al zit daar ook een percentage van vitamine D in ? of krijg ik dan teveel ?

  Met.vr.gr.
  Sandra

 7. hallo, reeds enkele jaren heb ik fibromyalgie, ik zou graag starten met fibrofit, maar vraag mij af wat het beste is, de strong of de special ?

  1. Ik heb het ook gebruikt, maar het heeft voor mij nooit iets gedaan helaas. Weer een hoop geld weggegooid helaas.

 8. Al jaren last van mijn spieren in mijn gehele lichaam. Alsof ik lood in de ledematen had zitten. Ook het gevoel alsof ik heel erg beurs geslagen was, (blauwe plekken doen ook zo erg zeer)
  Maar nu gebruik ik een half jaar fibrofit en het gaat veel beter, nauwelijks spierpijn meer en dat loodgevoel is ook verdwenen. Geweldig!

 9. Waar kan ik in België Fibrofit kopen, zo niet waar in Nederland, kom soms in Maastricht.
  Hartelijk dank.

 10. geen wondermiddel maar het helpt wel goed tegen de fibromyalgieklachten. ik slaap ook veel beter en ik merk het meteen als ik er weer 1 vergeten ben. ik bestel het steeds via fibrofit.nl daar geven ze vaak voordeel

 11. Wegens extreme vermoeidheid en fybromialgie wil ik Fibrofit gaan gebruiken. Ik ben een vrouw van 79 jaar en weeg 58 kilo. Kan iemand mij vertellen hoeveel mg. Of capsules per dag mag gebruiken? Ik kan het nergens vinden

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

31 Shares
Tweet
Pin31
Share