Gezondheid Algemeen

Laatste Update: 16 december 2020

Kussens Op De Bank Zijn Niet Alleen Gezellig

Heerlijk die kussentjes op de bank die het huis lekker knus maken. Of kussens op het bed, waar je hoofd zacht op rust. Kussentjes op de bank doen erg veel voor de gezelligheid, behalve wanneer je partner vindt dat ze in de weg liggen. Soms kun je er ook heel wat aan hebben.

Bij zwangerschap
Naarmate de maanden verstrijken, is het voor veel moeders in spe lastig een comfortabele positie om in te slapen te vinden(1). Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen die gewend zijn op hun rug of buik te slapen. Een zwangerschapskussen kan de perfecte oplossing zijn.

Iedereen ervaart de zwangerschap anders en bovendien met uitzondering van een paar gelukkigen hebben de meeste vrouwen last van pijn of kleine kwaaltjes.

De gebruikelijke onderdelen van het lichaam dat de neiging krijgt om pijnlijk te worden zijn de onderrug en heupen. Anderen hebben problemen met het slapen op hun zijde. Sommige hebben moeite met de extra druk die wordt gelegd op hun bovenbuik wanneer ze op hun rug liggen.

Last van het stuitbeentje bij het zitten
Ring, donut of donut kussens. Dit zijn de kussens die artsen traditioneel aanbevelen. Maar ze zijn ontworpen om de druk te verlichten op de genitaliën, niet op de stuit. Een studie door Dr Foye bleek dat patiënten die konden kiezen bijna vijf keer vaker kozen voor een ringkussen dan een donutkussen.

Maar 42% heeft niet vastgesteld dat beide typen van kussen hen geholpen heeft. Als een arts een donut kussen adviseert, dan heeft deze persoon waarschijnlijk weinig ervaring met het behandelen van stuitbeen pijn.

De meeste mensen vinden dat de meest comfortabele kussen het type is met een cut-out aan de achterkant, onder het stuitbeen. Oftewel een donut kussen met een stuk eruit.

Aambeien
Als je weleens last hebt van aambeien kun je met behulp van een aambei kussen verlichting van klachten verwachten(2). Een aambei kussen is een opblaasbare rubberen ring, vergelijkbaar met de opblaasbare ringen die kinderen dragen op het strand. Het mooie van een aambeien kussen is dat het de druk tussen het oppervlak en de aambei verminderd.

Persoonlijk denk ik dat veel mensen onnodig last krijgen van aambeien door langere tijden in een zithouding te verkeren – vaak noodzakelijk vanwege een baan op het kantoor. Een specifieke aambeien kussen kan hierbij helpen.

Nekpijn
Nekpijn komt het meest voor tussen de leeftijden van 50 en 59 en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Aangezien je ongeveer een derde van jouw leven in een bed slaapt, is het soort kussen dat je kiest een belangrijk onderdeel van het voorkomen of het beheren van nekpijn(3).

Bronnen:

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1389945714004997
  2. https://lacolon.com/article/will-sitting-doughnut-help-hurt-hemorrhoids
  3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9608378/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share