• Magnetron deel 1 De werking van de magnetron

Magnetron deel 1: De werking van de magnetron

2017-04-07T09:54:47+01:00maart 3rd, 2014|Gezondheid Algemeen|2 Reacties

Laatste update: door

Magnetron deel 1: De werking van de magnetron

magnetronHet is natuurlijk het allerbeste om gewoon lekker alle voeding rauw te eten, omdat dat de enige manier is om alle voedingsstoffen te behouden. Maar aangezien dit niet voor iedereen even gemakkelijk is en op de langere duur erg saai gaat worden, zijn we een lange tijd geleden begonnen om ons eten te stoven, te bakken of te koken.

Vroeger hadden we geen andere keus hierin: Gewoon in een pannetje doen, op het gas en verwarmen maar. Maar dankzij de huidige technieken zijn er nu veel meer mogelijkheden. Eén van die ontwikkelingen is de, in de zeventiger jaren voor de consument, geïntroduceerde magnetron.

Een magische doos die in een handomdraai alle eten kan ontdooien en verwarmen. Tegenwoordig is dit ‘wonder’ niet meer weg te denken uit de moderne keuken. De magnetron is met name ontdekt door diegene die geen tijd of geen zin hebben om op een traditionele manier eten klaar te maken.

De commercie speelt hier handig op in, door kant-en-klare magnetron maaltijden te verkopen, met name voor alleenstaanden.

Maar zoals altijd heeft ook dit een keerzijde. Sinds de introductie van de magnetron is er veel discussie geweest over de effecten op de gezondheid. De een zegt dat er niets aan de hand is, en de ander verafschuwt het apparaat vanwege het verwoestende effect van de elektromagnetische straling.

Hoe steekt dit nu in elkaar?

De uitvinding van de magnetron

Zoals zo veel grootste uitvindingen, is ook de magnetron per toeval ontdekt. Tenminste, de toepassing van de magnetron zoals we dat nu kennen.

In de tweede wereldoorlog was er behoefte aan een ander soort radar. Een radar die met korte golven werkt, zodat ook kleinere objecten op het scherm zouden verschijnen. Een handig h