• Medicinale Cannabis

Medicinale Cannabis

2014-06-11T10:00:25+01:00juni 11th, 2014|Gezondheid Algemeen|1 Reactie

Laatste update: door

Medicinale Cannabis

Medicinale cannabis

Afgelopen week werden de conclusies van een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in de Journal of Biological Chemistry, waarin wordt gezegd dat het gebruik van cannabis, of marihuana, in staat is om het immuunsysteem te onderdrukken. In normale gevallen een heel slecht plan, maar voor mensen met een auto-immuunziekte beslist goed nieuws. Laten we eens alle voordelen van Cannabis op een rijtje zetten, Medicinale Cannabis wel te verstaan.

Cannabis, Wiet, Marihuana, Hasj??

Om eerst even een misverstand uit de wereld te helpen: Cannabis is de officiële naam van de plant, de soortnaam dus. De naam Cannabis wordt ook gebruikt voor het product wat de plant voortbrengt, de bekende bloemtoppen die je in de coffeeshop kunt kopen. In de volksmond wordt dit uiteindelijke product ook wel Wiet of Marihuana genoemd. Dit zijn dus allemaal namen voor hetzelfde product.

Dan heb je nog de term Hasj. Dit is de naam van het product wat ook van de Cannabisplant gemaakt wordt. Maar, in tegenstelling tot Marihuana en Wiet, wordt dit gemaakt uit het hars van de plant. Dit hars wordt samengeperst en worden verhandeld als geperste blokjes.

Zo, dat is uit de wereld! Voor alle duidelijkheid: In dit artikel gaat het om Medicinale Cannabis.

Wat is Cannabis?

Cannabis behoort tot de familie van de Hennepplanten. Aangezien het een éénjarige plant is, wordt het hele proces van zaadje tot en met de oogst voltooid in maar liefst 1 jaar. Het is een ontzettend sterke plant die eigenlijk in alle klimaten kan groeien. De plant groeit dusdanig snel, dat het ook in staat is om onkruid te weren, en daarnaast heeft het nagenoeg geen natuurlijke vijanden. Als je hennep laat doorgroeien, kan deze wel tot 9 meter hoog worden! De Cannabis, voor de marihuana, wordt veelal onder gecontroleerde omstandigheden gekweekt met kunstlicht. Hierdoor zijn meerdere oogsten per jaar mogelijk.

De bloemtoppen van de vrouwelijke plant worden geoogst, gedroogd en verhandeld. Veelal verdwijnt deze marihuana in een joint, samen met gewone tabak.

Het nuttigen van Marihuana zorgt voor een geestverruimende en ontspannende werking. Verantwoordelijk hiervoor is de stof Cannabinoïde. Er bestaan heel erg veel varianten van