• Menopauze natuurlijke oplossingen

Natuurlijke middelen tegen de menopauze

2017-05-09T10:59:31+01:00april 23rd, 2017|Overgang|4 Reacties

Laatste update: door

De menopauze is het permanente einde van de menstruatie en de vruchtbaarheid en 12 maanden na de laatste menstruatie kun je over de menopauze spreken. Je kunt al rond je dertigste in de overgang komen, maar de meeste vrouwen ervaren dit zo rond hun 40ste of 50ste jaar (de gemiddelde leeftijd in Europa is 51 jaar). Voor sommigen kan de menopauze als gevolg van gezondheidsproblemen, waaronder een geschiedenis van eetstoornissen, de behandeling van kanker of de chirurgische verwijdering van de eierstokken, al eerder komen.

De menopauze is een volledig natuurlijk biologisch proces en daarom hoeft het ook niet behandeld te worden. En hoewel het ervoor zorgt dat een vrouw haar vruchtbaarheid verliest, kan ze ook op haar 50ste jaar en lang daarna nog gezond, vitaal en seksueel actief blijven. Dat gezegd hebbende, vindt er over het algemeen een hormonale verandering plaats bij vrouwen tijdens de menopauze, wat kan leiden tot stemmingswisselingen, opvliegers, slapeloosheid en andere veel voorkomende symptomen.

Welke dingen kun je doen om de symptomen van de menopauze wat te verlichten?

Eerst en vooral is het belangrijk om te beseffen dat bij de meeste vrouwen symptomen, zoals nachtelijk zweten, vaak zonder enige behandeling weer zullen verdwijnen.

Menopauze is géén ziekte. Het is normaal dat de hormoonspiegels rond de middelbare leeftijd afnemen. Deze hormonen hoeven niet te worden vervangen.

Natuurlijke remedies voor de verlichting van de symptomen van de menopauze - dat wil zeggen geen hormonale substitutietherapie of medicijnen - zijn veilig en kunnen nuttig zijn tijdens deze overgangsfase om de ernst van de symptomen en de duur te verminderen. Deze remedies omvatten het eten van een gezond dieet, regelmatig bewegen, het nemen van bepaalde heilzame supplementen om je hormonen weer in evenwicht te brengen en het gebruik van natuurlijke kruidenbehandelingen zoals zilverkaars- en progesteroncrème.

De oorzaken van de menopauze

Vraag je je af wat symptomen zoals opvliegers veroorzaakt? Of hoe je slapeloosheid of nachtelijk zweten kunt stoppen? De menopauze wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen, waaronder veranderde niveaus van de geslachtshormonen zoals het gonadotropine-afgevende hormoon (GnRH), het follikel stimulerende hormoon (FSH), het lute