schimmelinfectie supplementen

Laatste Update: 3 augustus 2013

Tea tree olie: een wondermiddel tegen infecties en bacteriën?

tea tree olieTea tree olie heeft bekendheid verworven als een alternatieve behandeling voor vele aandoeningen en is tegenwoordig in het medicijnkastje van veel mensen te vinden. Het werd traditioneel gebruikt door de Australische Aboriginals maar wordt tegenwoordig geproduceerd door de cosmetica-industrie en om met name huidklachten te verminderen.

Het heeft de eigenschap dat het een olie is die de huid uitdroogt en het helpt om huidklachten te verminderen en zelfs bacteriën te doden die resistent zijn tegen traditionele medicijnen. Maar is het gebruik altijd heilzaam en veilig?

In de de wetenschappelijke literatuur die er over tea tree olie verschenen is vinden we een aantal artikelen die wijzen op het risico op huidirritaties bij het gebruik ervan. Verder zijn er veel artikelen en onderzoeken waarin onderzocht is hoe effectief tea tree olie is voor de behandeling van een aantal huidaandoeningen zoals teennagel infecties, orale en vaginale candida en de erg resistente MRSA-bacterie (ook bekend als de ziekenhuisbacterie).

Het beschikbare onderzoek is echter nog vrij oppervlakkig en gaat voornamelijk om kleinere studies. Maar de resultaten ervan zijn wel hoopgevend en hebben wetenschappers gestimuleerd ook een aantal grootschaliger studies op te zetten.

Erg veel onderzoek naar tea tree olie is afkomstig van of gebaseerd op de resultaten van de afdeling microbiologie van de universiteit van West-Australië.

Achtergrond

Antibiotica hebben hun deugdelijkheid in de strijd tegen bacteriën reeds lang bewezen. Maar zoals we in de media de laatste jaren konden horen is het probleem dat de ontwikkeling van nieuwe antibiotica te traag is om de evolutie van de bacteriën bij te houden.

Als we in de toekomst nog antibiotica willen kunnen gebruiken dan moeten we onze houding over het gebruik van antibiotica voor bacteriële infecties aanpassen. Alternatieve therapieën zijn dus meer dan welkom. Steeds meer mensen zijn ook op zoek naar alternatieven en dat is op zich een goede zaak, maar het risico is wel dat mensen infecties gaan behandelen met middeltjes waarvan niet bewezen is dat ze effectief zijn.

In de alternatieve geneeskunde wordt tea tree olie gebruikt als een antiseptische stof en als antibacteriële en schimmelwerende behandeling. Het wordt ook met succes gebruikt in orthopedische chirurgie om gebeente dat met MRSA geïnfecteerd is te behandelen. Ook voor de behandeling van bepaalde wonden en huid- en nagelinfecties kan het middel toegepast worden.

Jammer genoeg blijkt het bij sommige patiënten dermatitis te veroorzaken, voornamelijk door het gebruik van te sterke doseringen. Het percentage patiënten dat negatieve bijwerkingen ondervindt is echter relatief laag.

Dermatologisch gebruik

Op dit moment is er nog te weinig onderzoek geweest om duidelijke instructies te kunnen geven over het gebruik van tea tree olie op wonden maar in elk geval kunnen we wel zeggen dat je voorzichtig moet zijn met de dosering vermits het een erg krachtig middel is dat bij overdosering ook weefsel kan beschadigen.

Hoewel sommige onderzoeken lijken aan te geven dat tea tree olie niet effectief is zijn er veel andere onderzoeken die experimenteel hebben aangetoond dat het wel degelijk effectief is bij huidontstekingen veroorzaakt door allergieën. Dit wordt trouwens ook ondersteund door het frequente gebruik ervan in de cosmetica-industrie om ontstekingen en roodheid tegen te gaan na cosmetische behandelingen zoals waxen.

Veel tea tree olie  producten claimen te helpen bij de behandeling van acne en om de huid te reinigen.

Bij een ander grondig wetenschappelijk onderzoek bleek tea tree olie erg effectief tegen de staphylococcus bacterie,  maar de effecten van tea tree olie zijn minder bij de bestrijding van huidflora zoals staphylococci- en micrococcibacteriën.

Tea tree olie kan dus blijkbaar potentieel gevaarlijke bacteriën in wonden en bij huidaandoeningen doden maar er is nog meer onderzoek nodig om dit met 100% zekerheid te kunnen zeggen.

Teennagel infecties

bacterieOok voor teennagel-infecties blijkt tea tree olie werkzaam. In een onderzoek uit 1999 werd aangetoond dat het in combinatie met de zalf die normaal gebruikt wordt voor schimmelinfecties aan de teennagels zorgde voor een opmerkelijk snellere verbetering dan indien de zalf op zichzelf gebruikt werd.

Het totale percentage 'genezingen' lag ook hoger bij de groep die behandeld werd met tea tree olie. Bij sommige patiënten werd een dermatitis vastgesteld, waarschijnlijk veroorzaakt door de tea tree olie, maar die verdween snel na het stopzetten van de behandeling.

Candida

De meest veelbelovende resultaten tot nu toe werden bereikt in de behandeling van candida met tea tree olie. In laboratorium-experimenten bleek het actief tegen zowat alle bacteriën die aan de oorsprong kunnen liggen van een candida-infectie, onder andere candida albicans.

Omdat er nog niet genoeg klinisch onderzoek geweest is mag het echter niet zomaar aanbevolen worden door artsen of verplegers.

MRSA

Helemaal geweldig zou zijn als tea tree olie zou kunnen gebruikt worden in de behandeling van de ziekenhuisbacterie MRSA. Een eerste onderzoek daarnaar werd reeds in 1995 uitgevoerd en de resultaten suggereerden dat het inderdaad effectief was. Latere onderzoeken leken aan te geven dat hier wel relatief hoge concentraties tea tree olie voor nodig waren, minstens 40mg/ml.

In een Australische studie uit 2000 werd een combinatie van 4% tea tree olie neusverstuiving en 4% tea tree olie zeep vergeleken met de standaard neusspray en zeep die normaal gebruikt wordt om MRSA te behandelen. De conclusie was dat tea tree olie merkelijk beter presteerde dan de standaardbehandeling.

Ook deze studie was te klein om definitieve conclusies uit te trekken maar het is duidelijk dat verder onderzoek nuttig zou zijn en op termijn tot nieuwe behandelingen op basis van tea tree olie kan leiden.

Bereidingen bij de drogist

Als aanvullende medicatie is tea tree olie beschikbaar bij veel drogisten en gezondheidswinkels alsook op internet. Het wordt ook verwerkt in veel haarverzorgingsproducten en zepen maar op de verpakking daarvan is vaak geen informatie te vinden over de gebruikte concentraties. Het is daarom verstandig om een goede kwaliteit tea tree olie aan te schaffen bij de betere natuurwinkels of bij je eigen apotheek.

Conclusie

Als we willen voorkomen dat antibiotica minder en minder effectief worden hebben we alternatieve behandelingen nodig, zoveel is zeker. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat tea tree olie op veel manieren kan gebruikt worden maar het is nog wachten op grootschaliger onderzoek om zonder enige twijfel te kunnen zeggen dat het de aangewezen behandeling is voor bepaalde aandoeningen.

Wat tot nu toe naar voren is gekomen is dat tea tree olie veelbelovend is in de behandeling van een aantal huidproblemen, die van candida en andere schimmelinfecties. Ook in de aanpak van de ziekenhuisbacterie MRSA zou het middel wel eens kunnen werken en dat zou een enorme vooruitgang betekenen voor de medische wereld.

De dermatitis die soms ontstaat bij het gebruik van tea tree olie is een aanwijzing dat men voorzichtig moet zijn met het gebruik ervan en dat duidelijke gebruiksaanwijzingen voor de dosering nodig zijn

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met tea tree olie! Waarvoor gebruik je het? En wat zijn de resultaten? Laat het me weten!

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Ik gebruik tea tree olie als ik een koortslip voel opkomen. Het lijkt goed te werken, de koortslip zet niet door er komt direct een klein korstje. De fase met blaasjes lijkt dus te worden overgeslagen en het korstje is zo klein dat alleen ik het zie/merk eigenlijk.
  Ik gebruik het altijd een paar dagen.
  Werkt trouwens ook om een koortslip die er al wel zit (soms ben ik er te laat bij, als het tintelen eenmaal begint zijn de blaasjes er echt heel snel snel) sneller in te laten drogen. In plaats van een dikke week duurt het dan maar een paar dagen voor het weg is.

  1. Dank voor de vele tips ,maar er staat niet bij hoe en of verdunt of niet om je lippen,voeten te behandelen.

 2. Beste Jack,
  Op aanraden van mijn vriendin gebruik ik een aantal maanden tea tree olie tegen voetschimmel, kalknagels en wratjes. Ik vind het resultaat zeer bevredigend. Voetschimmel is verdwenen voor zover ik kan nagaan. Wratjes verschrompelen en zijn uitgedroogd. Of ze helemaal verdwijnen moet ik afwachten. En ik verbeeld me dat de twee kalknagels die ik heb/had minder zijn geworden.
  Ik heb geen last van allergische reacties of ontstekingen van mijn huid op de plaatsen waar ik de olie toch wat langere tijd regelmatig gebruikt heb: tussen mijn tenen, op mijn borst, in mijn nek en in mijn lies.

 3. Ik heb tea-tree voor vele kwaaltjes gebruikt en het blijkt steeds weer effectiever dan de gangbare middelen, zoals keelontsteking, kalknagel, ontsmetten van water, paar druppels na het eten van besmet voedsel, lympeknoop ontsteking, lyme in combinatie met antibiotica toen alleen de antibiotica niet werkte (half flesje per dag op de aangetaste gewrichten, meermaals per dag opbrengen), wonden vooral in de tropen heel belangrijk, als component in zelfgemaakt en bijzonder effectief anti-teken middel, insectenbeten, allergische uitslag, aften, ontsmetten van kleding/luiers (10 druppels op een emmer water is voldoende), vaginale schimmels. Ik gebruik het nu ruim 30 jaar, heb het altijd bij op mijn reizen naar afgelegen gebieden. Dieren reageren er heel goed op, al vinden ze de geur vreselijk (wel uitkijken met kleine dieren kids, want het is te heftig voor hun om er veel van in te ademen). Het is voortreffelijk tegen schimmels en virussen, er is veel onderzoek naar gedaan en heeft zich door de decennia heen bewezen, vooral in het buitenland en in NL bij de alternatieve hoek, maar kennelijk zijn wij in NL te hardhoofs om daarin mee te gaan. Eigenlijk is het 1 flesje afdoende tegen heel veel aandoeningen en het werkt ook direct. Maar men verkoopt liever voor iedere aandoening een apart middel dat niet adequaat werkt en dat je dus meermaals moet aanschaffen. De mensen zijn te goedgelovig en zijn daardoor slachtoffer van een medische industrie die zichzelf in stand houdt en er beslist niet op uit is om jou gezond te maken. Beter maken is het sleutelwoord dat de mensen aan het lijntje houdt en de business in stand.

 4. Gister was mijn zovirax op het was al 18uur geweest dus apotheek was al dicht
  gegoolled dan maar de tea tree olie had ik wel in huis elk uur er op gedruppeld naar bed en vanmorgen wonderbaarlijk is het niet erger geworden maar lijkt wel ingedroogd terwijl het de 3e dag pas is
  Ga er zeker mee door vandaag ik ben er blij mee

 5. Ik ben dol op Tea Tree Olie!
  Heb laatst nog 5 flesjes besteld bij de apotheek van een relatief onbekend merk omdat het kwalitatief erg goed was en redelijk geprijsd.
  Ik heb er altijd 1 in de keuken staan, 1 in de badkamer en 1 in mijn medicijnkastje.
  Wondjes, puistjes, schrammen, schimmels, koortslippen, van alles behandel ik er mee.
  Er gaat er voortaan ook een in de auto, voor kleine ongelukjes onderweg.
  Vijf druppels in het wasverzachter-bakje deden luizen op de vlucht slaan toen mijn dochter nog op de lagere school zat.
  Wekelijks tien druppels in mijn zitbad joeg schimmels op de vlucht, en verminderde puistjes op nare plekken.
  Nu kwam ik hier weer uit omdat ik last van eczeem heb. Ik had al een tijdje niet met "TTO" gebadderd, u snapt het al.. dat ga ik zo snel mogelijk weer doen!
  Ik noem het gekscherend mijn Haarlemmerolie 🙂 Overal goed voor.

 6. Hallo

  Ondanks de vele goede eigenschappen van teatree-olie zijn er ook mensen allergisch voor zonder dat ze dit weten.
  Ikzelf heb een tijd lang een product gebruikt tegen kalknagels waarin deze olie verwerkt zit. Niet wetende dat ik er allergisch voor was ben ik dapper al m'n teennagels gaan behandelen. Ik kreeg jeukende blaasjes en de huisarts deed dat af met een schimmeltje en gaf daar een zalfje voor.
  Ik vrolijk doorgaan met de olie en tot bloedens toe m'n voeten helemaal kapot. Zo erg zelfs dat ik in een anafylactische shock terecht dreigde te komen.
  Dit is te verklaren omdat de olie via open wonden mijn lichaam was binnen gedrongen.
  Het heeft heel lang geduurd voordat mijn lichaam deze stof kwijt was en heb er over het hele lichaam hele nare klachten van gehad.

  Ik ben dit op het spoor gekomen via de pedicure- de fabrikant en verder speurwerk en puzzeltjes aan elkaar leggen want sinds enkele weken ben ik dit product weer gaan gebruiken en begint de ellende weer overnieuw.

  Ik ben niet tegen teatree-olie en zal het voor mensen die er niet allergisch voor zijn heel goed (kunnen) werken maar er blijken meer mensen te zijn die deze stof niet kunnen verdragen.

  Vriendelijke groet

  M v Draanen

  1. Hallo,

   Ik zou graag in contact komen met Marcel die op 26-6-2014 een bericht plaatste over zijn helaas negatieve ervaring met tea-tree olie. Ik denk ook bijna zeker dat ik hier heel allergisch voor ben omdat ik het teveel in onverdunde vorm op mijn voet heb gebruikt tegen wratten onder op de bal van mij voet. Toen hiernaast een wondje ontstond heb ik dit ook behandeld met pure olie. Het gevolg is een flinke voetschimmel volgens de dokter op de voet. Wordt steeds roder en de vellen hangen eraan. Verder heel erge blaren in mijn hand en aan vingers en over mijn hele lijf (behalve romp en gezicht) rode plekken met een witte cirkel in het midden. Doit wordt ook steeds erger en de jeuk is niet te harden. De dokter heeft het vocht van mijn handen op kweek laten zetten en krijg hier pas over 2 a 3 dagen uitslag van. Smeer nu een creme tegen schimmels met corisonen en tabletjes tegen de jeuk. Zou graag van Marcel weten of hij vorig jaar ook zo'n symptomen heeft gehad en hoe het uiteindelijk over is gegaan en met welke middelen ? Verder gebruik ik tea-tree olie ook al jaren maar nogmaals ik denk dat ik dit te nonchalant en te veel/vaak heb gebruikt. Had dit denk ik zeker ook moeten verdunnen. Hoop heel graag op een spoedig antwoord. Alvast hartelijk dank, groetjes Annemiek

 7. Ik beschouw TTO eveneens als een wondermiddel. Wij gebruiken het puur op insectenbeten en koortsblaasjes, werkt beter dan welk middel dan ook en bovendien puur natuur. Als ik me lelijk gestoten heb, waar normaal gezien overmijdelijk een joekel van een blauwe plek zou verschijnen, dan probeer ik dit zo snel mogelijk in te smeren met amandelolie met een paar druppels TTO. Resulaat: pijn ebt snel weg en er verschijnt geen blauwe plek! Voorwaarde is wel dat je gauw smeert nadat je je gestoten hebt en de reden dat ik het dan vermeng met een draagolie, is omdat ik het op een groter huidoppervlak aanbreng.

 8. mooi product lijkt me, ben alleen benieuwd of het ook resultaten boekt bij seborisch eczeem, gelukkig nog niet in hele zware mate, maar na het douchen droogt mijn gezicht op, komen er schilfertjes los tot aan mijn haargens en op mijn gelaat.

 9. Ik heb ergens gelezen bij een vrouw die het gebruikte bij een vaginale schimmelinfectie.ze deed 8 druppels in de vaginale douche en lauw water.nu wil ik dat proberen bij mezelf omdat ik geregeld een schimmel heb.hebben jullie hier al van gehoord?
  Want lees dat het niet voor inwendig is?
  Geven jullie me een mailtje a.u.b

  1. Hallo Audrey,

   Uiteraard heb ik hier geen persoonlijke ervaringen mee, maar inwendig gebruik wil met name zeggen dat je het niet moet drinken.
   Tee Trea Olie kun je wel gebruiken met een vaginale douche. Maar gebruik het NOOIT onverdund. Doe bijvoorbeeld 20 druppels in 100 ml water, en gebruik die oplossing in je vaginale douche. Dit kan een zachte prikkeling geven.

   Ik zou het erg op prijs stellen als je me op de hoogte houdt van je ervaringen hiermee.

   Succes en alvast bedankt,
   Jack

 10. Ik heb vaak last gehad van vaginale schimmelinfecties. Door de voorgeschreven middelen van de huisarts werd het steeds erger. Ik ben toen overgestapt op pure tea tree olie. Deze olie moet ALTIJD verdund worden met een olie of vettige crème. Anders ontstaan er op je lichaam brandplekken.
  Zo heb ik het aangepakt: in bad 8 druppels pure tea tree olie en een flinke scheut pure slagroom. En op mijn hand wat vettige crème en 3 druppels pure tea tree olie mengen en dit op een inlegkruisje oid smeren. Het inlegkruisje wel meerdere keren vervangen. De jeuk stopt onmiddellijk. Ik heb dit ongeveer 3 dagen gedaan en was voorgoed van de schimmelinfectie af.
  Er wordt gezegd dat deze olie stinkt, maar dat vind ik helemaal niet. Hij ruikt wel, maar door het te verdunnen is dat nagenoeg verdwenen.
  Bij dieren zou ik deze olie nooit gebruiken, want die kunnen niet tegen deze geur.

 11. Waarschuwing:

  Teatreeolie is heel sterk,
  dus heel weinig is genoeg!!!.
  teatree olie is een medicijnkastje in EEN klein flesje,

  echter wel heel goed uitkijken dat er nooit iets van in de ogen raakt.
  Dus als er nog iets van aan je vingers zit, niet in de ogen wrijven

 12. Ik gebruik Tea Tree olie al jaren. Ik had heel veel last van terugkerende Candida-infecties die door reguliere medicatie alleen maar verergerden. Maar voor mij geen "geklooi" met vaginale douches... Ondanks dat ik lees dat je TTO niet onverdund moet toepassen, druppel ik bij candida 3 druppels op een tampon. Dit doe ik voor het slapen gaan, en na 1 dag merk ik al verbetering. Tegenwoordig gebruik ik het soms ook preventief tijdens mijn menstruatie, 1 of 2 nachten. Ook gebruik ik TTO als voorwasmiddeltje, en bij bv insectenbeten. Echt een wondermiddel. Ik ga zo dadelijk proberen te gorgelen met water met enkele druppels TTO, om te ervaren of het tegen mijn keelpijn iets kan uitrichten. Ben benieuwd!

 13. waarom gaat mijn teen er zo ongelooflijk zeer van doen.
  Op het moment dat het lijkt te gaan helpen gaat mijn teennagel zo enorm zeer doen dat ik er van ellende weer mee stop.
  Ik heb al heel wat jaren een flinke kalknagel aan mijn grote teen. Vaak doet mijn hele teen zeer.
  Hoor graag!

  1. Niet ieder lichaam reageert goed op de Tea Tree Olie. Breng je het puur aan? Misschien kun je proberen om de Tea Tree Olie te verdunnen en kijken wat er gebeurt. Op deze manier kun je de juiste verdunning vinden waar jouw lichaam (eigenlijk jouw teen) goed op reageert.

  2. Wat heel goed werkt is 10ml alcohol 70%, met daarin 10 druppels teatree, 10 druppels basilicumolie en 10 druppels glycerine. Deze flesjes verkoop ik aan mijn cliënten en die hebben er veel baat bij.

 14. Voor de dagobert ducks onder ons, in Duitsland kost een Flesje pure tea tree (30ml) 2,- bij de DM.
  Dus ben je eens over de grens of woon je er niet ver van af, is het misschien de moeite waard.
  Ik heb net gegorcheld met tea tree voor mijn keelpijn. Ik hoest nu al minder 🙂
  ik las ook net over een man die elke dag een paar druppels met water drinkt en zich vitaler voelt sinds hij dit een paar weken doet. Weet iemand daar iets meer over?
  groetjes

  1. Ik heb er geen verklaring voor, maar dezelfde verhalen heb ik ook gelezen.

   Heeft iemand hier ervaring mee?

 15. Ik heb chronisch last gehad van vaginale schimmel waar reguliere medicatie maar kort en na een tijdje niet meer tegen hielp. Toen teatree olie in vaginale douche gebruikt (dacht 20 dr op 200 ml) en na een week was ik ervan af. Het is jaren niet meer terug gekomen tot nu (waarschijnlijk door langdurig antibiotica gebruik). Heb nu plaatselijk met een wattenstaafje puur aangebracht bij gebrek aan vaginale douche. En lees dus nu dat het eigenlijk verdund moest. Ben benieuwd of het op deze manier ook goed gaat!

  1. Iedereen reageert weer anders op tea tree olie, Caroline.
   Vorige keer heeft het bij jou gewerkt met de vaginale douche, en daar reageerde je lichaam goed op. Dus waarom niet dezelfde procedure herhalen?

 16. Skiblessure
  Eergisteren flinke tik gehad van mijn ski bij het vallen.
  Gezwollen en pijnlijk zacht weefsel rond de knie, pure tea tree gesmeerd + immobilisatie met tape van de knie. Vandaag al 80 % verbetering !!

 17. Tea Tree Oil heb ik gebruikt voor mijn kalknagels. Ik kreeg last van mijn tenen, deze werden rood en heel erg opgezet en ik had heel veel jeuk. Ik heb nooit de oorzaak bij de Tea Tree Oil gezocht.
  Tot deze week, ik was na een jaar weer begonnen met de Tea Tree Oil en mijn tenen zijn weer opgezet en rood en ik heb ook weer heel veel jeuk. Nu ben ik gelijk weer gestopt met het gebruik van de Tea Tree Oil, blijkbaar ben ik daar allergisch voor

 18. Ik heb eens gehoord dat het werkt bij honden voor teken, klopt dat met plantenspray verstuiven ?

 19. Ik heb sinds vorige zomer een kalknagel. Door de dermatoloog werd 2x een monster genomen, maar er kwam geen bacterie uit. Nagel ziet er echt uit als een kalknagel, maar volgens lab.onderzoek zit er dus niets.
  Dermatollog vroeg wel of er psoriasis in de famlie zit, maar dat is niet zo. En ook heb ik naar mijn idee de teen niet gestoten of iets dergelijks. Al 2 tincturen gebruikt en ook sinds oktober teatree *,heel trouw iedere dag, maar weinig effect. Nagel blijft brokkelig, lelijk van kleur. Heb nu salicyl zuur gekregen om te proberen. Maar blijf toch ook doorgaan met de tea tree olie.
  Mijn vraag, Maakt het uit wat voor je merk je gebruikt van de tea tree.

  1. Nee, minprincipe maakt dat niet uit, zolang de olie maar in de pure vorm is.

 20. Hallo Ik gebruik onverdunde TTO 2 x daags tegen ringwormplekken op haar schouders, borst, armen en benen sinds 4 weken. Het helpt goed tegen de jeuk maar eerst gaat je huid gloeiend. Vermindering van plekken heb ik helaas nog niet geconstateerd.

 21. Teatree is perfect bij brandwondjes. Meteen met een wattenstaafje erop doen en je krijgt geen blaren niks, verzacht ook meteen de pijn, superspul. Of bij jeukende insectenbeten. Ik gebruik het al jaren.Had ooit eens gelezen dat je een paar druppeltjes bij je tandpasta moest doen, was geen succes 🙂 heb 20 minuten staan spoelen en had nog die vieze smaak in mijn mond, lol.

  1. Tsja, TeaTreeOlie heeft niet de meest perfecte smaak. Waar had je dat gelezen?
   Zijn er andere lezers die ervaring hebben met het toevoegen van TeaTreeOlie aan tandpasta?

   1. Ik poets mijn tanden met teatree olie als volgt: ik doe één (soms per ongeliuk 2) druppels op mijn tandenborstel, daarover mijn tandpasta, en zo poets ik mijn tanden. Wat mij betreft geen vieze smaak, wel frisse mond en wittere tanden.

    1. Is een prima toepassing van één van de vele mogelijkheden van Tea Tree Olie, Lieven.

 22. Is dit ook goed bij pijnlijke en open kloven in handen alles geprobeerd vet gehouden handschoenen niets helpt

  1. Ik gebruik al 2 jaar flesje amandel olie met 5 druppels tea tree olie voor ( contact ) eczeem aan de handen en voeten. Handen waren in het verleden een keer zo dik, allemaal kloven, scheuren, dikke ontstekingen en veel pijn in de handpalmen. In het verleden alles geprobeerd op huisarts en dermatologen verzoeken. Medicijnen en zalven. Niets hielp., Vaak werd het alleen maar erger. Door zelf onderzoek te doen ben ik amandelolie met tea tree olie gaan gebruiken. Wel biologisch.Huisarts en dermatoloog stonden versteld van de resultaten. Na een paar weken knapte het al op Handen en voeten weer als vanouds. Ik smeer 3 keer daags mijn handen en voeten in. Ben dol gelukkig hiermee. Hoop dat jij er ook wat aan hebt.

 23. Hoi,doe je de wratjes puur deppen met tto of ook mengen met olie het zijn er namelijk wel veel onder borsten !!!

  1. Dat is niet aan te raden, Kevser.
   De wond gaat namelijk niet meer dicht door de sterk verminderde werking van de aanmaak van de witte bloedlichaampjes door de TTO-olie.

 24. Zou TTO ook kunnen helpen bij het bestrijden en voorkomen van tinea cruris (schimmelinfectie in de lies)? En zo ja, in welke verdunning?

  1. Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze toepassing, maar mijn hoerenverstand zegt me dat dit best zou kunnen werken!

  2. Ik gebruik nu 5 dagen TTO voor schimmelinfectie in lies, en de irritante jeuk is weg. Hiervoor heb ik meerdere middelen gebruikt, zoals Canesten en Clindamycine. Ik druppel wat TTO op watje en breng het aan op huid. Laat het even inwerken. Daarna insmeren met zinkzalf. Ik wil dit nog wel bespreken met huisarts.

 25. Weet niet of het al gemeld is ben gestopt met lezen....

  Maar er zit gewoon een gebruiksaanwijzing bij mensen.....waar er precies vermeld word hoe en met wat het gemengd dient te worden!
  Ook de gevaren van direkt contact staat erin. Dat iemand allergisch is is denk ik pure pech.. het andere verhaal over allergie en jeuk voeten etc... is bep. vorm van gordelroos die ook als allergie word bestempeld..maar zonder aantoonbaar veroorzaker. Als je echt aan wil tonen of zeker wil weten dat het allergie is..beter test doen ..maar goed ik vond het top artikel en blij dat ik gelezen heb dat het verdund moet..want dat deed ik niet bjj vorige flesje en zo ook niet voldoende de kalknagels behandeld..want stonk zo ernstig en nu is daar geen obstakel meer!
  Ik ga weer proberen in slaap te vallen..suc6 iedereen

 26. Hi,

  Werkt deze olie ook tegen schimmel infectie in de liezen en op de penis? En wat is de dosering die ik op de plek zou moet gebruiken?

  1. Jazeker, dat kan werken. Probeer eerst wel een klein beetje, en wacht even af voordat je verder gaat.

  1. Hoi Emmy,

   Pure tea tree oil is niet geschikt om oraal in te nemen. Je kan dit echter wel vermengen met een olie (zoals olijfolie of kokosolie) en op de huid smeren. Essentiële oliën zijn over het algemeen niet geschikt om via de mond in te nemen omdat dit erg sterke middelen zijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

3 Shares
Tweet
Pin3
Share