PDS Supplementen

Laatste Update: 11 november 2016

Algen om de stoelgang te bevorderen en een prikkelbare darm te verminderen

Wat de connectie tussen een prikkelbare darm en algen? Laat ons eerst het eerste eens van dichterbij bekijken.

Prikkelbare darm syndroom heeft verschillende namen zoals: Slijm colitis, Nerveuze Colitis, spastisch colon of darm, Nerveuze dikke darm, prikkelbare darm of onstabiele dikke darm.

Het is eigenlijk één van de meest voorkomende darmproblemen en vaak verantwoordelijk voor ziekteverlof. Helaas leven veel mensen maanden met de symptomen van het prikkelbare darm syndroom voordat ze hulp zoeken. Velen zijn gewoon te beschaamd om hulp te zoeken.

Oorzaak onbekend

Hoewel de precieze oorzaak van prikkelbare darm onbekend zijn. Zitten dus veel mensen met dit probleem. Men gaat er vanuit dat de zenuwen langs de dikke darm gevoeliger zijn dan normaal en dat ze de darm contracties en de doorgang van gas en vloeistof in de weg staan waardoor je pijn en kramp krijgt. De zenuwen die de spieren in de darm controleren kunnen overdreven reageren op prikkels, zoals de doorgang van voedsel na een maaltijd.

Dit kan dus leiden tot pijnlijke spasmen en samentrekkingen die de snelheid van de passage van de ontlasting door de dikke darm beïnvloeden, wat resulteert in diarree of constipatie. Deze ongemakken creëren een pijnlijke cyclus en de symptomen zijn vaak talrijk en vaag.

Algen behandeling werkt tegen pds?

Er is geen echte behandeling voor het prikkelbare kom syndroom. Het doel van de behandeling is het verminderen van de symptomen. Afhankelijk van uw klachten, kan uw één of een combinatie van verschillende behandelingen proberen of voorgeschreven krijgen. Deze kunnen dieet therapie omvatten, met name als de voedsel triggers kunnen worden geïdentificeerd. Vezelsupplementen, medicijnen, psychologische begeleiding, gedragstherapie, en hypnose kunnen ook worden voorgesteld.

En dan zijn we dus aangekomen bij deel twee van onze vraagstelling, namelijk algen.

Als je iemand bent of kent met prikkelbare darm of steeds terugkomende onregelmatige stoelgang, dan zijn algen concentraten iets dat ik ten zeerste kan aanraden. Binnen een korte tijd, vinden de meeste mensen hiermee hun vitaliteit terug en verbeteren hun spijsvertering en dus hun stoelgang.

Algen kunnen hulp bieden

Algen bieden aanzienlijke hulp op het gebied van de gezondheid van de darmen, en misschien niet op de manieren waarop je zou kunnen vermoeden. Wat ze doen is ondersteuning geven aan een gezonde darmflora – aan de "vriendelijke" bacteriën in je spijsverteringskanaal die je beschermen tegen ziekten en helpen bij de spijsvertering. Dit vermogen wordt gedacht te worden verstrekt door mucopolysacchariden in spirulina en andere algen concentraten

Mensen met de ziekte van Crohn, veel voorkomende diarree of prikkelbare darm , moeten echter langzaam opbouwen bij het starten met het innemen van algen concentraten, omdat het tijdelijk diarree kan bevorderen bij sommige mensen. Bouw dus langzaam op eerst en verhoog de dosis vervolgens geleidelijk.

Vele verborgen geheimen van algen

Algen concentraten kunnen niet echt als voedingssupplementen aangeduid worden het  zijn echt hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan fytochemicaliën, waarvan sommige zijn geïdentificeerd, maar waarvan vele nog onbekend zijn. Veel groepen van de aanwezige voedingselementen worden aangeduid als bio flavonoïden en andere factoren worden verondersteld om verbindingen met een gezondheidsvermogen te bevorderen. Algen stimuleren de groei van goede bacteriën, die op hun beurt een probiotische effect geven voor de versterking van de darmflora en de weerstand tegen ziekte.

Een andere belangrijke bron in algen zijn de aanwezige vitamine K, nodig om de darmflora en om een goede spijsvertering op te bouwen. Ze bevatten ook veel chlorofyl, nodig voor het reinigen van het bloed. Algen zijn enzymatisch actief om te helpen bij de vertering en opname van voedingsstoffen te bevorderen samen met een hele reeks andere voordelen voor onze algehele gezondheid.

Prikkelbare darm syndroom is pijnlijk, maar hoeft niet ernstig te zijn. De meeste mensen die het hebben kunnen een actief en productief leven leiden als ze hun dieet veranderen, regelmatige lichaamsbeweging  krijgen en de benodigde voedingsstoffen. Dus in plaats van te lijden in stilte, weet dan dat u niet alleen bent en doe er iets aan. Optimale gezondheid is te bereiken door ervoor te zorgen dat je lichaam kan beschikken over enzymen, vriendelijke bacteriën en mineralen.

Lees meer: Prikkelbare darm syndroom blog

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Vraagje!
    Heb spirulina in huis maar daarbij moest ik 3 keer 3 tabletten nemen op een dag. Kreeg beetje vermoeden dat mijn buik er te heftig op reageerde.
    Momenteel ben ik ook soort van het spoor bijster! Zo ongeveer alles al geprobeerd. Betaine HCL, Digestive Enzym maar het helpt even voor een uurtje en daarna is het weer goed mis.
    Neem nu ook dagelijks een shot aloe vera en lijkt wel alsof dat enigzins rust in brengt maar gebruikte het met digestive enzym alleen na het eten gevoel alsof mijn eten in mijn keel/maag blijft hangen en tijdens het sporten dan onwijs veel last van zuur. Wat raad j aan?
    Wordt van deze buik niet veel gelukkiger zo.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share