• Voedingsmiddelen tegen darmklachten

Top 20 voedingsmiddelen tegen darmklachten

2018-02-23T14:52:29+01:00maart 1st, 2018|Darmflora|5 Reacties

Een zwak en lijdend spijsverteringsvermogen is een probleem dat veel voorkomt bij darmklachten. Het gaat allemaal om onze voeding, want we eten steeds minder vezels en veel meer junkfood en sterk bewerkt voedsel. Een hoge zuurgraad, een opgeblazen gevoel, obstipatie en misselijkheid zijn dagelijkse problemen. Hoewel er veel op de markt supplementen beschikbaar zijn, die je van deze ongemakken kunnen verlossen, is de ideale manier om ze te corrigeren via een dieet.

Voeg de volgende voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse dieet om je spijsvertering weer op orde te krijgen.

Yoghurt

Yoghurt heeft bacteriën, die in wezen goed zijn voor je darm. Het heeft miljarden van dergelijke bacteriën, die de flora van je maag-darmkanaal kunnen aanvullen. Het is ook echt gezond voor je algehele gezondheid en het moet worden opgenomen in je dagelijkse dieet.

Niet alle soorten yoghurt hebben echter deze bacteriën. Je moet hun etiketten nakijken op 'levende en actieve culturen' om er voordeel voor het spijsverteringssysteem uit te halen.

Volle granen

Deze omvatten bruine rijst, haver en volkoren brood of volle granen brood. Ze zijn zeer rijk aan vezels en zijn daarom zeer effectief voor het genezen van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid en winderigheid. Als je echter coeliakie of een glutenintolerantie hebt, mag je deze niet gebruiken.

Banaan

Als je een spijsverteringsprobleem hebt, is de stelregel een banaan per dag zijn om het probleem op afstand te houden. Bananen zijn zeer effectief bij het behandelen van maagproblemen omdat ze nuttig zijn bij het herstellen van de darmfunctie en omdat ze kunnen helpen bij de behandeling van diarree. Ze zijn rijk aan elektrolyten en kalium, die helpen bij het herstellen van een goede spijsvertering.

Gember

Dit is een specerij die veel voordelen biedt voor de spijsvertering. Het kan helpen bij het genezen van wagenziekte, misselijkheid, braken, winderigheid en verlies van eetlust. Je moet het echter in redelijke hoeveelheden innemen. De ideale consumptie zou elke dag 2 - 3 gram bedragen. Als je meer dan dat inneemt, kan dat maagzuur veroor