Acne

Laatste Update: 4 januari 2023

2 nieuwe acne onderzoeken?

Wekelijks worden er nieuwe onderzoeken gestart met betrekking tot de huidaandoening acne. Niet zo gek eigenlijk wanneer we kijken naar het aantal mensen dat hier last van hebben. Sterker nog, het aantal mensen met acne stijgt jaarlijks nog altijd! In dit artikel zal ik 2 recente onderzoeken nader uitleggen.

Onderzoek 1: De link tussen ADHD en acne

Onderzoek 2: Tijm kan acne verhelpen?

AHDH en Acne

ADHD is een aandachtstekort/hyperactiviteitstoornis. Het is een algemeen onbegrepen stoornis waarbij men denkt dat de persoon alleen maar heel erg druk is. Daarnaast is er nog erg veel niet duidelijk wat betreft ADHD.

Uit een recent onderzoek (1) is gebleken dat mensen met deze stoornis vaker te kampen hebben met acne klachten dan mensen die geen symptomen van ADHD vertonen? Dit onderzoek is nogal groot in de omvang (meer dan 55 000 mensen), dus het bovenstaande in goed onderbouwt.

Waarom is dit?
Zoals zijn er mensen die elk onderzoek proberen te ontkrachten, dus ook dit onderzoek! Sommige mensen noemen de uitslag puur toeval. Het onderzoek is gebaseerd op doktersbezoeken verspreid over ongeveer 15  jaar! Ik denk persoon dat deze gegevens er niet om liegen.

Wel is het zo dat de gezondheidszorg over de afgelopen 15 jaar wel enorm veranderd is wat betreft medicatie en apparatuur. Ook de manier van behandelen is relatief veel verschoven vergeleken met de jaren ervoor. Daarnaast ligt de leeftijd van de gemiddelde acnepatiënt rond de 15 jaar. Vooral het laatste gegeven zou volgens sommige tegenspreken artsen de oorzaak zijn dat het meer om een "toevalstreffer" gaat dan om een hard bewijs.

Wat nu de exacte link is, is helaas nog niet helemaal duidelijk! Een vervolg onderzoek zal antwoord op deze vraag geven.

Tijm en Acne

Tijm en acne

Het andere onderzoek wat deze week aan het licht is gekomen is de kracht van tijm tegen acne. Misschien is het wel een erg "bald statement" maar het onderzoek concludeert dat een acne behandeling met tijm voor betere resultaten zorgt dan de meeste behandelingen in de vorm van een creme.

Propionibacterium acne is de bacterie die voor ontstekingen zorgt op de huid. Oplossing van tijm, goudsbloem en mirre hebben deze bacterie binnen 5 minuten weten te doden! Tijm stak het hoofd helemaal uit, hij was met 3 minuten veruit de snelste!

Ook ander onderzoek laat zien dat tijm goed werkt tegen deze veroorzaker van acne(2).

De meeste creme's zijn lang niet zo effectief als de 3 hierboven beschreven "oplossingen". De meeste huidige acne creme's bevatten benzoyl-peroxide . (3) Dit "goedje" remt de groei van deze zelfde bacterie maar doet dit lang niet op zo overtuigend dat tijm!

Het bewijs is dus nu geleverd om niet zomaar alle voorgeschreven behandelingen te gebruiken tegen acne. Jarenlang was dit bewijs er niet en daarom keek men ook niet verder dan de eerste oplossing die op het pad kwam.

Tegenwoordig zijn er vele mogelijk alternatieve en natuurlijke behandelingen tegen acne die is veel gevallen ook nog eens voor snellere resultaten zorgt. Ieder mens zit anders is elkaar en daarom zal niet elke farmaceutische oplossing de wereldwijde "doorbraak" kunnen zijn!

Vooral voor mensen met een gevoelige huid is het fijn dat er steeds meer alternatieve methoden zijn om huidproblemen te behandelen.

Bronnen:

  1. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/09546634.2012.736021
  2. https://www.mdpi.com/1420-3049/15/5/3200
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-4362.1986.tb04534.x

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share