Cellulite Behandeling

Laatste Update: 26 januari 2023

Acoustic Wave Therapy en cavitatie tegen cellulite

Acoustic Wave Therapy en cavitatie zijn twee nieuwe behandelmethodes voor één van de meest voorkomende schoonheidsproblemen, cellulite of sinaasappelhuid (1).

Sommige mensen noemen de ontsierende vervormingen van de huid cellulitis, maar dat is niet helemaal correct. Cellulite is namelijk de term voor een ontsteking van het onderhuids bindweefsel (2). Cellulite is gewoon een deel van het verouderingsproces van de huid. Als je het eenmaal hebt kom je er niet zo gemakkelijk meer vanaf, dus de vraag is, werken deze nieuwe revolutionaire methodes, of vallen ze in de categorie van behandelingen die veel beloven en veel kosten maar niet zoveel resultaat opleveren?

Vetcellen lostrillen

Bij de Acoustic Wave Therapie worden geluidsgolven gebruikt om de structuur van de huid te veranderen. Volgens de fabrikant kunnen vetcellen op deze manier losgetrild worden, waarna ze binnen 24 uur in de bloedbaan terecht komen en afgevoerd worden. Cavitatie werkt eigenlijk op dezelfde manier, maar hiervoor wordt een ander apparaat gebruikt, en de geluidsgolven hebben een andere frequentie. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat wat de methodes beloven ook daadwerkelijk gebeurt.

De behandelingen worden uitgevoerd in een aantal schoonheidssalons in Nederland.

Bij de eerste afspraak wordt bekeken hoe erg de cellulitis is en het wordt beoordeeld op de schaal van 1 tot 5. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. Vaak wordt eerst een kuur van twee weken aangeraden, met drie sessies per week. De behandeling zelf kost niet zoveel tijd, dus je kan het makkelijk inpassen in je dagelijkse bezigheden.

Helaas komt het vaak voor dat er na de eerste 6 weken nog meer behandelingen aangeraden worden, vooral als er geen verbetering zichtbaar is. En omdat je al zoveel hebt uitgegeven, een behandeling kost zo'n €40, dus de eerste twee weken kosten al €240, ben je geneigd om er dan nog maar meer te nemen.

Werkt het echt?

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk, werkt het wel? De reacties van mensen die de therapie gevolgd hebben zijn gemengd. Sommigen zijn er heel blij mee, maar zij hebben vaak ook veel behandelingen gehad en meer dan €1000 uitgegeven. Andere mensen zien geen verschil in het uiterlijk van hun cellulite voor of na de behandeling.

Wetenschappelijk onderzoek laat wel zien dat het werkt, dus je hebt wel pech als het bij jou erger wordt (3).

Tenslotte is er een groep mensen die een verergering van hun cellulite ziet! Ook deze mensen hebben vaak veel geld uitgegeven.

Het is onduidelijk waarom de Acoustic Wave Therapy bij sommige mensen wel en bij andere mensen niet werkt. Het is mogelijk dat we nog niet goed begrijpen hoe cellulitis ontstaat en hoe de therapie werkt. Misschien zijn er verschillende soorten cellulitis waarvan sommige beter behandelbaar zijn dan andere.

Maar voordat dit ontdekt wordt is de enige manier om er achter te komen of het voor jou werkt door het gewoon te proberen. Maar besef je wel van te voren dat het waarschijnlijk meer gaat kosten dan je bij de intake verteld wordt.

Bronnen:

  1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1467-2494.2006.00318.x
  2. https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2533510
  3. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14764172.2016.1269928

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Bij mij wel geholpen maar zeer pijnlijk , een soort zuigend apparaat heen en weer over de benen , nu na onderbreking van 2 jaar weer terug

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share