Acoustic Wave Therapy en cavitatie tegen cellulite

2016-11-08T09:34:01+01:00april 4th, 2012|Cellulite Behandeling|1 Reactie

Laatste update: door

Acoustic Wave Therapy en cavitatie tegen cellulite

Acoustic Wave Therapy en cavitatie zijn twee nieuwe behandelmethodes voor één van de meest voorkomende schoonheidsproblemen, cellulitis of sinaasappelhuid.

Sommige mensen noemen de ontsierende vervormingen van de huid cellulite, maar dat is niet helemaal correct. Cellulite is namelijk de term voor een ontsteking van het onderhuids bindweefsel. Cellulitis is gewoon een deel van het verouderingsproces van de huid. Als je het eenmaal hebt kom je er niet zo gemakkelijk meer vanaf, dus de vraag is, werken deze nieuwe revolutionaire methodes, of vallen ze in de categorie van behandelingen die veel beloven en veel kosten maar niet zoveel resultaat opleveren?

Vetcellen lostrillen

Bij de Acoustic Wave Therapie worden geluidsgolven gebruikt om de structuur van de huid te veranderen. Volgens de fabrikant kunnen vetcellen op deze manier losgetrild worden, waarna ze binnen 24 uur in de bloedbaan terecht komen en afgevoerd worden. Cavitatie werkt eigenlijk op dezelfde manier, maar hiervoor wordt een ander apparaat gebruikt, en de geluidsgolven hebben een andere frequentie. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat wat de methodes beloven ook daadwerkelijk gebeurt.

De behandelingen worden uitgevoerd in een aantal schoonheidssalons in Nederland.

Bij de eerste afspraak wordt bekeken hoe erg de cellulitis is en het wordt beoordeeld op de schaal van 1 tot 5. Daarna wordt een behandelplan opgesteld. Vaak wordt eerst een kuur van twee weken aangeraden, met drie sessies per week. De behandeling zelf kost niet zoveel tijd, dus je kan het makkelijk inpassen in je dagelijkse bezigheden.

Helaas komt het vaak voor dat er na de eerste 6 weken nog meer behandelingen aangeraden worden, vooral als er geen verbetering zichtbaar is. En omdat je al zoveel hebt uitgegeven, een behandeling kost zo'n €40, dus de eerste twee weken kosten al €240, ben je geneigd om er dan nog maar meer te nemen.

Werkt het echt?

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk, werkt het wel? De reacties van mensen die de therapie gevolgd hebben zijn gemengd. Sommigen zijn er heel blij mee, maar zij hebben vaak ook veel behandelingen gehad en meer dan €1000 uitgegeven. Andere mensen zien geen verschil in het uiterlijk van hun cellulite voor of na de behandeling.

Tenslotte is er een groep mensen die een verergering van hun cellulitis ziet! Ook deze mensen hebben vaak veel geld uitgegeven.

Het is onduidelijk waarom de Acoustic Wave Therapy bij sommige mensen wel en bij andere mensen niet werkt. Het is mogelijk dat we nog niet goed begrijpen hoe cellulitis ontstaat en hoe de therapie werkt. Misschien zijn er verschillende soorten cellulitis waarvan sommige beter behandelbaar zijn dan andere.

Maar voordat dit ontdekt wordt is de enige manier om er achter te komen of het voor jou werkt door het gewoon te proberen. Maar besef je wel van te voren dat het waarschijnlijk meer gaat kosten dan je bij de intake verteld wordt.

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!