__CONFIG_group_edit__{"jusilw5x":{"name":"Paragraph","singular":"-- Text %s"},"jusim8ni":{"name":"Quote Title","singular":"-- Text %s"},"jusimmum":{"name":"Quotation Marks","singular":"-- Image %s"},"jusimu0n":{"name":"Author Name","singular":"-- Text %s"},"jusin0tq":{"name":"Author Image","singular":"-- Content Box %s"},"jusin92w":{"name":"Quote Box","singular":"-- Content Box %s"},"jusinfv3":{"name":"Quote Block","singular":"-- Content Box %s"}}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"b0430":"Accent Color"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Tijdelijk Gratis!

Het Koolhydraatarm 7 dagen menu. Download het receptenboek meteen.

Tip van de dag

Laatste Update: 25 november 2016

Tip van de dag #2: Lijnzaad

0
(0)

Tip van de dag #2: Lijnzaad

Lijnzaad is in Nederland nog niet echt populair. Dit is eigenlijk zonde aangezien het dagelijks nuttigen van lijnzaad erg veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Zelf voeg ik het altijd toe aan mijn ontbijt.

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/tip-van-de-dag/tip-van-de-dag-2.mp4" width="478" height="360" description="tip van de dag #2: lijnzaad" player="5" autoload="true" autoplay="false" loop="false" autorewind="true" splashimage="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/tip-van-de-dag/tip-van-de-dag.jpg" /]

Heb je zelf nog een goede tips wat betreft persoonlijke ontwikkeling? Laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten!

Waardevol artikel?

Geef ons hieronder dan een 5 sterren beoordeling! Alvast bedankt!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Heb zelf goede dingen over lijnzaadolie gehoord, weet u misschien of het beter is om lijnzaad of lijnzaadolie te nemen? Ik heb gehoord dat lijnzaadolie wat geconcentreerder is en dus beter?

  Reply

  1. Lijnzaad is in kleine hoeveelheden gezond, echter het is wel belangrijk om op te passen met de hoeveelheid. Te veel gebroken lijnzaad is niet bevorderlijk voor de spijsvertering en darmen. Lijnzaadolie heeft niet de vezels, maar wel meer onverzadigd vetzuren (omdat bij gebroken lijnzaadolie veel meer nodig is om op hetzelfde niveau te komen).

   Persoonlijk neem ik gebroken lijnzaad voor een goede stoelgang, ik haal ik mijn omega 3 vetzuren uit vette vis, makreel etc.

   Succes!

   Reply

 2. In december 2013 is bij mij diabetes2 geconstateerd en ben ik de medische molen ingegaan. Werd naar de dietiste gestuurd en dat hielp niet echt kwam alleen maar aan en de suikerspiegel daalde niet.
  Na zoeken op internet ben ik naar een natuurgenezer gegaan en nu gaat het goed. De dag begin ik met havermout.
  3 dl amandelmelk
  4 dessertlepels havervlokken
  1 ,, ,, ,, gebroken lijnzaad
  1 ,, ,, ,, kaneel en klein klontje roomboter
  Na uitgebreid zoeken kwam ik tot deze samenstelling en mijn suikerspiegel is van 19 in 1 maand gedaald naar 5.9 en nu 2 maanden later schommel ik tussen de 4.4 en 5.2 . Slik ook geen metformine meer (op eigen initiatief) verder ben ik 5 kilo kwijt van de 10 en heb het genot van heel veel energie. Verder eet ik 60gr vlees of kip en 200gr groente p/d en zeker 3x p/w vis. Als lunch heb ik 2 boterhammen met kaas en als tussendoor in de ochtend 50gr. noten en in de middag 2 st fruit. Het lijkt karig maar ik heb geen trek gevoel en voel mij een stuk gezonder.
  Mvrgr.
  M. de Haan

  Reply

  1. Hallo Margriet,

   wow! Een indrukwekkend verhaal. Zo zie je maar weer dat met de juiste aanpak, in combinatie met veel wilskracht, ontzettend veel bereikt kan worden.
   Gefeliciteerd, Margriet!

   Jack

   Reply

 3. Ha Jack,

  als mw. I. van Brussel ook diabetes is heb ik geen bezwaar om mijn e.mail adres te geven maar graag op een anonieme manier als dat mogelijk is.

  Groet
  Margriet

  Reply

  1. Hallo Margriet,

   Goed om te weten dat u er geen problemen mee heeft. Natuurlijk kan dat op een anonieme manier, ik zal contact met haar opnemen en het door u opgegeven email adres verstrekken.

   Groetjes,

   Jack

   Reply

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Tweet
Pin
Share