Ontdek hoe je met Edulazalf van Eczeem afkomt!


Eczeem tips

Laatste Update: 21 september 2021

Algen voor een gezondere huid en om eczeem tegen te gaan

Eczeem is een huidaandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het is een pijnlijke, en soms vernederende proces voor de mensen die eraan lijden. De plekken zitten vaak op zichtbare plaatsen en dat is iets waar niet iedereen met eczeem even goed mee om kan gaan. En zoeken naar manieren om de pijn en jeuk te verlichten kan vaak een frustrerend en duur proces zijn.

Veel eczeem-patiënten vinden een oplossing in steroïde crèmes en andere geneesmiddelen. Hoewel dit kan werken, kan het lichaam hieraan gewend raken en dan ben je dus terug bij af. Dit is een veelvoorkomend probleem voor mensen die last hebben van eczeem. Daarbij kunnen andere natuurlijke middelen soms juist de trigger zijn van eczeem. Avocado is bijvoorbeeld een middel dat gebruikt kan worden tegen eczeem, maar dat ook bekend staat als trigger van eczeem.

Hierdoor gaat de zoektocht naar een goed natuurlijk middel tegen eczeem door.

En wat als algen nu eens de perfecte behandeling tegen eczeem zouden zijn?

Een van de belangrijkste dingen die algen doen voor de huid is onze huidcellen ontgiften van binnenuit. Wanneer de gifstoffen uit het lichaam verwijderd zijn, hebben ze niet de kans om onze huid te beschadigen. Na verloop van tijd zal dit helpen de huid te genezen en de schoonheid te behouden.

Algen intern gebruiken

Natuurlijk is het drinken van veel zuiver water van groot belang, maar algen gaan een stap verder dan water, waardoor ze een prachtige aanvulling zijn voor ontgifting. Algen dringen eigenlijk door de celwand en verwijderen zo schadelijke stoffen die kunnen leiden tot eczeem, vroegtijdige veroudering en andere gezondheidsproblemen. Inname van algen als een vitaminesupplement resulteert vaak in algehele gezonde cellen.

Algen extern gebruiken

Algen kunnen ook extern worden gebruikt voor een krachtig herstel van de huid. De vitaminen en mineralen die we terugvinden  in algen versnellen het wond-genezingsproces. De reden waarom algen zo krachtig zijn is omdat ze onze cellen stimuleert om te reproduceren in een veel sneller tempo. Het eindresultaat is nieuw en gezond weefsel.

Algen moeten dus zowel extern als intern worden genomen voor mensen die last hebben van eczeem. Ze zijn te koop in poedervorm. Dit poeder kan dan verwerkt worden tot een crème  of pasta. Meng het poeder met zuiver water en breng aan op de getroffen gebieden van de huid.

Algen behandeling

Eczeem treft meestal verschillende regio's van het lichaam, zoals de benen, armen en romp. Laat deze behandeling 20 minuten intrekken vooraleer ze terug af te spoelen (wederom met zuiver water). Breng dit mengsel één keer per dag aan bijvoorbeeld voor uw douche. Naast de lokale toepassing van algen, moeten mensen die last hebben van eczeem dus ook intern algen innemen in poeder-of pil vorm.

Meer eczeem behandeling, klik hier

Algen werden reeds eeuwen geleden gebruikt door de Azteken en de Maya's voor kwalen, variërend van huidproblemen tot spijsverteringsstoornissen tot ziektes die verband houden met een verzwakt immuunsysteem. Vandaag de dag zijn algen beschikbaar in de meeste gezondheid winkels als een voedingssupplement met de voordelen van een hoog eiwit gehalte, antioxidantiele kracht, essentiële vetzuren, betacaroteen, sporenelementen, vitaminen en mineralen.

Ook voor vegetariërs is het een geweldig voedingssupplement op basis van een goede kwaliteit eiwit. Voor atleten is het raadzaam om na de training het herstel en ondersteuning van spierherstel te versnellen. Met al deze voedingswaarde is het geen wonder dat algen wordt aangeduid als een 'superfood' en worden aanbevolen voor het behouden van een gezonde huid en stralende teint.

Sprirulina tegen eczeem

We vinden de algen bijvoorbeeld terug onder de naam Spirulina. Spirulina helpt de huid dus door de aanwezigheid van alle acht essentiële en negen niet-essentiële aminozuren. Andere stoffen in de algen zoals chlorofyl helpen ook door het zuiveren van de huid en de versterking van het weefsels. Het is ook een ongelooflijk rijke bron van het antioxidant beta-caroteen, met een volledig spectrum van tien gemengde carotenoïden. Carotenoïden werken synergetisch op verschillende plaatsen in het lichaam en neutraliseren vrije radicalen.

Sacran tegen eczeem

Sacran is een extract dat uit algen gehaald kan worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zalven waarin 0,2% sacran is verwerkt voor een significante vermindering van eczeem zorgen. In een onderzoek waarin dit op mensen werd getest die last hadden van eczeem kwam naar voren dat het verminderen van eczeem zichtbaar was. Dit gold voor kinderen met eczeem en volwassen mensen die last hadden van contact eczeem.

Extra voordelen

Het dubbele voordeel  van het nemen en smeren van algen is dus duidelijk en het is met name effectief is voor een onzuivere huid die kan variëren van acne tot psoriasis en eczeem. Voor de droge huid bevatten ze stoffen die fungeren als natuurlijke vochtinbrengers om de huid vocht te helpen opslaan om de elasticiteit te verbeteren.

De werking van algen ondersteunen tegen eczeem

Je kunt alleen vertrouwen op algen, maar om de kans van slagen echt groot te maken kun je de werking van de algen ook ondersteunen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zo min mogelijk voeding te eten die ontstekingen kan opleveren. Dit betekent dat je minder toegevoegde suiker en vet eet. Suikers en met name transvetten zorgen namelijk voor hogere ontstekingswaarden waardoor het immuunsysteem zijn werk niet meer goed kan doen en waardoor je sneller last kunt krijgen van eczeem.

Daarnaast is het ook van belang om je triggers in kaart te brengen. Die kun je dan vermijden om te controleren of het dan ook echt minder wordt.

Tot slot...

Er zijn veel alternatieve manieren om eczeemklachten te verminderen en een behandeling met algen of extract van algen hoort daarbij. Deze kleine wezentjes hebben een sterk zuiverende werking waardoor eczeem verminderd kan worden. Ook het aanbrengen van bepaalde alg of alg extract kan eczeem sterk verminderen.

Wil je meer tips tegen eczeem? Download dan het gratis e-book boordevol tips tegen eczeem. Bijna iedereen die het boek heeft gedownload en gelezen is super tevreden met de tips die erin staan.

Daarnaast kun je ook nog extra blogs lezen op het eczeem blog van deze website.

Lees meer: Eczeem Blog

Bronnen: https://www.researchgate.net/profile/Nlandu_Ngatu/publication/280131291_Sacran_a_natural_skin_barrier_enhancer_improves_atopic_and_contact_eczema_Case_report/links/55d5b63c08aeb38e8a7fc5e0.pdf

 

Ontdek hoe je snel en veilig van eczeem klachten zoals rode plekken, erge jeuk, schilfers, bultjes, kloofjes en korstjes afkomt


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share