Huidverzorging Acne

Laatste Update: 10 november 2016

Aloë Vera en de genezende werking op acne

De kracht van de Aloë Vera plant wordt door veel mensen onderschat. Wanneer we ziek zijn of er komen klachten zoals acne boven water, de is de eerste reactie “oh, ik ga wel naar de dokter en die schrijft wel een recept medicijn voor”.

Toch zijn er ook andere manieren om van acne af te komen. Wij mensen zijn “gewired” om niet verder te kijken dan onze neus en daarnaast staan we niet altijd open voor natuurlijke middelen om van bepaalde klachten af te komen!

Aloë Vera plant

In dit artikel wil ik je vertellen dat het alom bekende acne probleem ook met aloë vera aangepakt kan worden.  Een lange tijd geleden (volgens mij vorig jaar zomer) heb ik eens een artikel geschreven over aloë vera en de genezende werking op de klachten van de huidaandoening psoriasis.

Dit kan ga ik in op de werking van aloë vera en acne.

Wat doet aloë vera?

Ik ga niet een technisch verhaal schrijven wat deze plant nu is. Wel ga ik je vertellen hoe je deze plant kunt toepassen om acneklachten te voorkomen.

De stof van de aloë vera plant die de genezende werking heeft is “aloë”. De oorzaak van acne is bij ieder persoon anders, echter wat voor iedereen geldt, is dat een goede huidverzorging van groot belang is om acneklachten te stoppen en vermijden.

De meeste crèmes tegen acne bevatten niet alleen stoffen die acne moeten oplossen, maar ook stoffen die op lange termijn slecht voor de huid zijn. Daarnaast gaat de crème alleen maar acne tegen in plaats van dat de huid verzorgt wordt.

Geneest de huid

Aloë vera reinigt de huid niet alleen en gaat het acne probleem tegen, maar geneest de beschadigde huid (door acne) ook nog eens. Tevens is het ook nog eens een verzorgende en hydraterende stof. Concluderend kunnen we zeggen dat aloë vera producten alle (en meer) voordelen heeft die de meest gebruikte crèmes hebben, zonder de bijkomende nadelen.

Waarom gebruikt niet iedereen het? Tja, dit is mij ook nog steeds een vraag. Met dit artikel hoop ik dat meer mensen de overstap maken!

Aloë Vera producten

Vroeger, dan heb ik het over honderden jaren terug, gebruikte men het sap van de aloë vera plant en smeerde dit direct op de huid. Afgezien van het feit dat dit nog steeds mogelijk is, zijn er tegenwoordig erg veel verschillende producten waarbij het basisingrediënt niets anders is dat aloë van de aloë vera plant. Dit scheelt een hoop gesmeer….

Gels, crèmes, sappen en tabletten

De producten die aloë vera bevatten lopen erg uiteen. Zo zijn er gels, drankjes, supplementen en crèmes die dit bestandsdeel bevatten.

Welke moet ik gebruiken?

Dit is lastig om te beantwoorden. Zelf vind ik het heerlijk om een drankje te drinken op basis van aloë vera. Ik kom deze steeds vaker in de supermarkten tegen. Ook in bepaalde lunchrestaurantjes (Bagel and Beans bijvoorbeeld) kun je dit bestellen.

Voor mensen met acne is een verzachtende en herstellende crème op basis van aloë vera aan te raden. Elke avond en ochtend goed het gezicht wassen en vervolgens de crème en dun aanbrengen.

Op welke manier je van deze plant gebruik maakt, maakt niet uit! Onderzoek heeft bewezen dat het elke dag gebruiken van aloë vera producten acneklachten dramatisch zal verminderen!

Ps Voor medische kwesties, altijd eerst de huisarts raadplegen!

Voor meer gerelateerde artikelen check de wekelijkse updates op de acne blog

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hallo Jack, je artikel is een duidelijk artikel wat ik volledig kan onderschrijven, ik ben helemaal weg van Aloe Vera en importeer het dan ook uit Curacao, waar ze hele mooie producten produceren met een hoog percentage Aloe Vera.
    Mijn ervaring is dat ook mensen met psoriasis profijt hebben van de producten, vooral de 98%gel werkt erg goed.
    groetjes Marielle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share