Huidverzorging Acne

Laatste Update: 7 november 2023

Goede gezichtsverzorging tegen acne

Acne is echt lastig en komt niet alleen voor bij adolescenten, ook volwassen kunnen met acne geplaagd worden. En vele mensen gaan dan ook opzoek naar alle mogelijke middeltjes om de acne te bestrijden. Makkelijk is dit echter niet altijd en mensen gebruiken vaak ton ladingen chemische producten, die veel beloven, maar geen definitieve oplossing bieden.

Ik raad dan ook aan om de chemicaliën te verbannen en een natuurlijke acne behandeling uit te proberen die in plaats van agressief, mild werkt en geen onnodige resten op de huid achterlaat.

Een van de beste natuurlijke acne behandelingen is gemaakt van appels, appelciderazijn. Het is een goedkoop, eenvoudig en zeer effectief middel. Appelciderazijn bevat azijnzuur als belangrijkste component. Het azijnzuur heeft krachtige reinigende eigenschappen (1) en kan daarom gebruikt worden om de genezing van acne te bevorderen. Appelciderazijn doet wonderen voor de huid en is eerlijk gezegd de beste behandeling voor acne die ik ooit heb gevonden, en het beste van alles.. het is 100% natuurlijk!

Er zijn twee manieren om appelazijn op te nemen in uw huidverzorgingsgewoontes. Om acne te verhelpen,kan appelazijn oraal worden ingenomen of plaatselijk toegepast worden. Voor het beste resultaat, raad ik beide aan.

Het drinken van Appelciderazijn om uw huid te verbeteren:

Wanneer oraal ingenomen, bevordert appelazijn de gezondheid van de lever (2). En een goede werking van de lever is absoluut essentieel voor een heldere en mooie huid. Waarom? De taak van de lever in het lichaam is om toxines te verwijderen uit ons systeem.

Een overbelasting van giftige stoffen, veroorzaakt door een slecht functionerende lever is een veel voorkomende oorzaak van acne. Bovendien, helpt appelazijn bij het reguleren van de spijsvertering wat een andere successleutel is voor een heldere en mooie huid. Voor een optimaal effect,neem ongeveer 2 eetlepels appelazijn 3 keer per dag.

Uitwendige toepassing van Appelciderazijn voor de verbetering van acne

Ik heb persoonlijk de beste resultaten gezien bij de lokale toepassing van appelazijn. Niet alleen is de acne drastisch verbetert, ook de roodheid in het aangezicht is verdwenen. Daarnaast zal de huid veel minder vet en glanzend worden, de pH-waarden worden perfect onder controle gehouden.

Dat is een van de grote voordelen van appelazijn. In plaats van alleen acne te genezen, verbetert het alle aspecten van uw gezichtshuid (3).

Wat is de beste manier om appelazijn aan te brengen voor de beste resultaten?

In eerste instantie begin je met het verdunnen van de azijn met water tot een oplossing van ongeveer 10%. Breng het mengsel aan met een wattenschijfje en dit 1 tot 3 maal per dag. Zo gebruik je de appelazijn als een tonic die je de hele dag op je huid hebt. Zodra je huid gewend raakt aan de 10% oplossing kunt u geleidelijk de hoeveelheid opvoeren, totdat je hem gebruikt in zijn pure vorm.

Zijn er ook negatieve aspecten aan het gebruik van appelazijn?

Er zijn twee aspecten die lichtelijk hinderlijk kunnen zijn maar ook hiervoor is een oplossing.

Ten eerste smaakt appelazijn niet echt goed, je kan dit oplossen door of een kleine hoeveelheid snel op te drinken, maar ik verkies een andere methode: Voeg de appelazijn toe aan een glas water waar je honing (natuurlijke honing) in oplost en zo vind ik de smaak zelfs aangenaam. Of je kunt ook de kleine hoeveelheid opdrinken en dan direct een lepeltje honing achterna eten.

Ten tweede heeft appelazijn een lichte geur, sommige mensen zal dit storen, andere niet. Het beste kan je de appelazijn aanbrengen direct na je opstaat ’s morgens. Zo is de geur vervlogen tegen je de deur uitstapt en ruik je niet zoals een frisse salade.

Conclusie

Mijn besluit is dat het gebruik van appelazijn echt aangeraden kan worden. Ik twijfel of iemand er iets slechts over heeft te vertellen en je zal de positieve effecten weten te appreciëren.



p.s

Een goede peeling kan ook trouwens ook wonderen doen.

Acne aanpakken zonder zalven en peeling? Natuurlijke Acne Oplossing!!

Bronnen:

 1. https://core.ac.uk/reader/236435410
 2. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.3109/13880209.2015.1031910
 3. https://www.publish.csiro.au/hc/fulltext/hc19561?crsi=6624972164&cicada_org_src=healthwebmagazine.com&cicada_org_mdm=direct

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

 1. Beste jack,

  Helaas heb ik ook erg last van acne, ben nu 31 jaar en ben er nu wel een
  Beetje klaar mee.
  Ik heb vaak gezocht op internet naar oorzaken acne maar heb nog nooit zulke
  Eerlijke en nuttige informatie gevonden! Dank daarvoor. Ga zeker uw tips opvolgen
  En heb een gevoel dat het gaat werken.

  Met vriendelijke groet,

  Z.Agdi

   1. Ik heb ook last van puistjes mijn vraag is als volgt :
    Ik gebruikte garnier anti puisten creme het had
    te weinig resultaat dus begon ik benzoylperoxide
    gaan gebruiken. Dat was wat effectiefer maar had weer
    teveel bijwerkingen. Dus gebruik een garnier scrub
    en lotion bijde 2x per dag kan ik de appel cider azijn met
    deze middelen gebruiken? Zoniet wat dan wel?

    1. Beste Gijs,

     Ik raad meestal aan om chemische producten te vermijden. Ze geven je hoop maar meestal hebben ze weinig effect.
     Vandaar dat ik zou zeggen gebruik alleen de appel cider azijn. Maar dit is natuurlijk jou eigen keuze.
     Succes

     1. Hoi,
      Ik heb een vraagje:
      Ik lees de nuttige tips over het in nemen van appelazijn, ik ben er vandaag mee begonnen en meng 4 eetlepels azijn door 1 liter water heen.
      Ik vraag me af of dit even effectief is als 3 lepels over de dag puur in te nemen..

     2. Beste Anna,

      Super goed om te horen dat je begonnen bent met appelazijn.
      Er zijn heel veel mensen die appelazijn innemen met water, of zelfs met water en een klein beetje sap er door heen.
      Het kan geen kwaad.

      Groetjes,

 2. Hai Jack,

  Ik ben nu begonnen met drie keer per dag appelazijn onverdund met honing in te nemen,
  En merk nu al een beetje verschil.
  Mijn huid is rustiger geworden en voel me energieker,ik gebruik biologische appelazijn is dat hetzelfde als appelciderazijn? In ieder geval is het supergoed en werkt het bij mij wel.
  Ben heel blij met de resultaat tot nu toe!

  Met vriendelijke groet,

  Zeineb

  1. Dag Zeineb,

   Fijn dat appel cider azijn voor u werkt. Zeer zeker is biologische appelzijn hetzelfde als appel cider zijn, het kan soms verwarrend zijn omdat fabrikanten niet altijd dezelfde termen hanteren.

   Houd me op de hoogte!

   Mgv,

   Jack

   1. Dank je wel jack heb die van de ah gekocht.
    Ik ben zelf vega en heb een varkensconsumtie allegie tot annafylaxtice shoc.
    En dit zit dus in heel veel producte hierdoor krijg ik dus weinig voedings middelen binnen.
    Ik hoop door de azijn te gebruiken weer vitaal en gezond ga voelen.
    Dank je wel!!

 3. Ik ben nu drie dagen geleden begonnen met het smeren van appelazijn op mijn acne.
  Het resultaat is verbluffend! Na het plaatsen van een spiraal en het stoppen met de Diana pil
  kreeg ik opeens overal op mijn gezicht puistjes en grote ontstekingen onder mijn huid.
  Heb de spiraal eruit laten halen maar de acne was na twee maanden nog niet minder.
  Van alles geprobeerd maar zonder resultaat.
  De eerste twee dagen heb ik een poging gedaan om het ook te drinken maar dat vond ik echt heel vies. Mijn collega zei, doe het in de sla dan krijg je het in ieder geval binnen.
  Vandaag is de acne zo sterk verminderd dat ik het bijna niet geloof.
  Ik voelde me zo onzeker door de acne maar na vandaag kan ik alleen nog maar lachen!
  Bedankt voor deze geweldige tip!!!!!

  1. Beste Caroline,

   Wat super om te horen!
   Je kunt de appelazijn ook altijd mixen met verse sinaasappelsap of honing, hierdoor zal de smaak beter worden.

   Mocht je nog vragen hebben hoor ik ze graag.

   Groetjes,

  2. Hallo Caroline,

   fijn dat ACA zo goed bij je aanslaat, het klopt dat het goed kan werken tegen huidklachten, maar er zijn zelfs aanwijzingen dat ACA een positief effect heeft op de bloeddruk!

   Graag gedaan en succes!

  3. Ha Caroline, kan je mij vertellen hoe je de appel azijn hebt aangebracht? Na je gewone gezichtsreiniging met een watje of in plaat van? en verdund of gewoon puur? Groetjes!

   1. Ik heb het zelf destijds aangebracht voor mijn acne rosacea. Na de gezichtsreiniging even verdunnen en dan aanbrengen op de plekjes. Wel of niet verdunnen is afhankelijk van je huid, ik kon er zelf niet goed tegen. Meestal wordt ACA voor 50% verdunt met water (1:1). Wanneer je voor het eerst begint is het zelfs verstandig om 1:4 of zelfs 1:8 ratio te handhaven om de huid niet te irriteren. Als het te sterk is krijg je een brandend gevoel en moet je meer verdunnen. Haal wel biologische appel cider azijn bij de natuurwinkel!

    1. Goedemiddag,

     Ik ben een beetje aan het rondkijken op internet over appel cider azijn in het gezicht aanbrengen, omdat ik het net voor de 1e keer heb geprobeerd. Nu las ik zo de berichten, en las ik dat u het ook aan heeft gebracht op u gezicht i.v.m. rosacea. Na veel dermatoloog bezoekjes, zijn ze er achter gekomen dat het rosacea is. Ik heb een crème meegekregen hiervoor, en die werkt best goed alleen voel ik dan in de avond wel weer wat bultjes en wordt mijn huid er super droog van. Ook scrub ik zachtjes elke dag mijn gezicht met zeezout zeep. Nu heb ik dus deze appel cider azijn op mijn gezicht gesmeerd, en werd het erg rood maar dat trekt al wel iets weg. Dus hopelijk is dat vanavond wel weg haha. Maar nu zie ik wel wat schilfertjes los komen op mijn gezicht van de droogheid, kan dit kloppen? Of wordt mijn huid alleen maar nog droger nu? En mag ik dit wel aanbrengen terwijl ik een crème aanbreng die de dokter heeft voorgeschreven?

     Groetjes en een fijne dag!

     1. Hallo Sandra,

      Appel cider azijn is met name effectief tegen acne gerelateerde symptomen. Het kan zijn dat je eerst ACA aanzienlijk moet verdunnen en kan erg verschillen per persoon. Echter, bij rosacea is het toch wat anders dan bij acne. Tevens lijkt mij scrubben niet verstandig omdat je de huid alleen maar irriteert. Ik heb zelf goede ervaringen met zz creme van demodexsolutions.com in combinatie met de productenlijn van rosaceacare. De truck is om enerzijds de acne gerelateerde symptomen van rosacea (de kleine bultjes) weg te houden met een anti demodex zinkoxide zalf en uitdroging tegengaan met een goede zachte zalf. Daarnaast is je voedingspatroon ook van groot belang. Eventueel supplementen.

      Voor meer tips over rosacea, neem dan een kijkje op de rosacea blog, https://www.optimalegezondheid.com/rosacea/

      Succes!

    2. Hoi Jack,

     Dankjewel voor je snelle reactie. Ik weet niet of ik het nu goed begrijp hoor, maar klopt het dat appel cider azijn dus eigenlijk helemaal niet helpt tegen de bultjes? Omdat dit een andere vorm van acne is? Goede tip van de crème! Doe je dan nog een andere zachte zalf op? En de ene crème overdag en de andere in de avond? Voedingspatroon klopt, alleen heb ik niet het idee dat ik erg slecht eet. Alleen ik heb nog al een gewoonte dat ik maar twee glaasjes drinken per dag drink. Misschien dat het hier ook mee kan te maken hebben.

     Fijne dag en bedankt!

     1. Alcohol en rosacea is niet een heel goed idee, helemaal rode wijn (heeft met histamine te maken)! Ik combineer zz creme altijd met een andere zalf. Eerst met een milde face wash (voor gevoelige huid) de de huid schoonmaken. Vervolgens doe ik een vochtinbrenger op de rosacea / acne plekken. Even in laten trekken en daarna de zz creme dun aanbrengen. Even in laten trekken en nog een keer een vochtinbrenger, ik gebruik de serum en tinto oil. Dit laatste doe ik overigens alleen 's avonds. Na het opstaan gebruik ik alleen de vochtinbrenger en een zonnebrandcrème om de huid te beschermen. Een rosacea huid is eenmaal sneller vatbaarder voor ontstekingen en moet goed beschermd worden.

      Appel cider azijn kun je ook innemen met een glas water. Het werkt weliswaar wel tegen acne, maar tegen rosacea zou ik het niet topisch aanbrengen.

      Graag gedaan en ook een fijne dag:)

     2. Hihi sorry ik bedoelde twee glaasjes frisdrank, alcohol drink ik eigenlijk bijna nooit. Goed om te weten allemaal, lees dit echt met verbazing. Ik dacht zelf namelijk dat als ik een vochtinbrenger aanbracht en daarover de zalf voor rosacea dat dan de zalf voor rosacea geen effect zou hebben. Maar ik ga dit zeker proberen! Super bedankt!

     3. Je moet het natuurlijk wel even goed laten intrekken (20 min), anders heeft het inderdaad minder effect. Ik raad het ook aan om zeker even zz creme te proberen. Het werkt overigens ook erg goed tegen alleen acne.

      Groetjes,

      Jack

 4. Hoi,

  Heb dagje geleden appelazijn (niet biologische) onverdund op me gezicht gedept met een wattenschijfje. Mijn huid werd daarna heel rood en mijn puisten begonnen open te gaan, waardoor 't bloedde. Is die roodheid normaal? Had je er ook last van?

 5. Na dat je de aca op je gezicht hebt aangebracht
  Moet je het dan na een kwartiertje eraf wassen of erop laten zitten??

  1. Heb je het wel verdunt? Het KAN werken, maar ook acne erger maken. Als jij iemand bent met een gevoelige huid, pas dan een ratio toe van 2:1 tot zelfs 5:1. De bedoeling is dat je een beetje aanbrengt op de plekken, vervolgens laten intrekken en de volgende ochtend met een milde facewash afspoelen.

   Succes!

 6. Goedendag,

  Ik heb ook erg veel last van acne en heb zoveel gebruikt maar niets helpt en wou dus graag appel azijn proberen, maar ik wou eerst iets vragen voor de zekerheid voor ik er aan begin. Ik ben aan het proberen om zwanger te worden en vroeg me dus af of het kwaad kan? En of het mischien mogelijk is om het ook tijdens zwangerschap te gebruiken.

  Groetjes Amy

 7. Hey jack,

  Ik heb nog een vraagje ivm littekens. Weet u misschien een manier om van acne littekens af te komen?

 8. Hallo Jack,

  Ik ging gisteren naar de supermarkt maar ze hadden geen appelciderazijn. Dus had ik rode wijnazijn gekocht. Heeft dit de zelfde resultaat of moet ik echt appelciderazijn kopen?

  Groetjes, Sharon

  1. Hoi Sharon,

   Voor het optimale effect heb je inderdaad appelciderazijn nodig. Rode wijnazijn is niet fout natuurlijk, maar er zitten andere stoffen in dan de appelazijn. Dus toch maar even terug naar de winkel...

   Fijne dag,
   Jack

 9. hoi jack,
  ik lees veel over appelazijn. maar als je appelazijn oraal gebruikt kan het dan zijn dat je veel naar het toilet moet
  ik zou het graag willen weten.

  1. Hoi Vicky,

   Iedereen reageert weer anders op appelazijn, maar vaker moeten plassen komt inderdaad heel vaak voor. Dus ja, waarschijnlijk zal je bij gebruik van appelazijn vaker naar het toilet moeten.

   Fijne dag,
   Jack

  2. Hallo ik wil appelazijn proberen voor de acne van mijn kleinzoon van 13 jaar. Ik heb het vandaag besteld bij de apotheker, maar weet niet of het biologisch is. Er was niet veel keuze.ik vroeg mij af als hij appelazijn inneemt , (verdund) , is dat dan schadelijk voor de nieren, want dat word gezegd van gewone azijn.
   En wat moet ik verstaan onder10% verdunnen. Hoeveel is dat in een glas? Alvast bedankt

  1. Beste Mariska,

   De appel cider azijn capsules zijn meer gericht op mensen die willen afvallen, dus vaak zitten er nog meer stofjes in de capsules dan alleen appel cider azijn. Meer over appel cider azijn kun je in dit artikel lezen: https://www.optimalegezondheid.com/appelazijn-special-deel-1-een-introductie/ Bij acneklachten adviseer ik om biologische appel cider azijn te gebruiken zonder toevoegingen. En daarnaast goed te letten op je voedingspatroon en huidverzorging.

   Succes,
   Jack

 10. Beste Jack,

  Kun je de appelazijn van de Jumbo gebruiken & werkt groene thee (oraal) ook goed tegen acne?

  Groetjes

  1. Ik heb zelf geen ervaring met de specifieke appelazijn van de Jumbo. Ik haal het altijd bij de natuurwinkel, waar ik zeker ben van een goede kwaliteit.
   En groene thee is altijd goed. Groene thee bevat heel veel antioxidanten die je immuunsysteem helpen om ontstekingen te genezen en te voorkomen.

 11. Ik wil dit ook gaan gebruiken maar is de troebele variant van appelazijn beter als de appelazijn die helemaal helder is?

  1. Inderdaad, de troebele variant is beter dan de heldere variant. De reden hiervoor is eenvoudig: Door filteren wordt de appelazijn helder gemaakt, maar daarmee worden ook heel veel goede stoffen uit de appelazijn gefilterd.

 12. Ik vroeg mij af als je 's-morgens of 's-avonds je gezicht hebt 'schoongemaakt' met appelazijn (verdund uiteraard, kun je dan hierna gewoon je dag/nacht crème opdoen? of is dit niet nodig?

  1. Daarna kun je, mocht je dat willen, gewoon dag/nacht-créme op doen. Maar let wel op dat je daarmee je huid wel 'afsluit'. Het is beter om je huid te laten ademen, en dat kun je alleen doen door je huid schoon te maken en zo even te laten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share