Psoriasis supplementen

Laatste Update: 11 november 2016

Belang van lijnzaad olie tegen psoriasis om de huid te helpen genezen

De laatste tijd heb ik veel geschreven over de gezondheidsvoordelen van lijnzaad olie. Maar werkt het ook tegen psoriasis?

Het antwoord is ja!

Lijnzaad olie bevat een hoog gehalte aan omega 3 en omega-6 essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor een gezonde huid. Daarbij kan het ook extern worden toegepast om de huid extra te helpen genezen van onzuiverheden.

Littekens, schaafwonden en ontstekingen

Lijnzaad olie is nuttig voor het genezen van littekens, schaafwonden en heeft ook goede anti-inflammatoire (ontstekingen) eigenschappen en is dus nuttig voor ontstoken huid of huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Lijnzaadolie is ook nuttig voor de droge huid. Veel huidproblemen vandaag de dag zoals acneeczeem en Psoriasis  kunnen deels te wijten zijn aan het feit dat het moderne dieet dikwijls omega-3 essentiële vetzuren ontbreekt.

Als een rijke bron van omega 3-vetzuren is lijnzaad in staat om in het lichaam het juiste gehalte van deze vetten aan te vullen en zo huidaandoeningen aanpakken die ontstonden als gevolg van een tekort.

Omega 3 en 6 essentiële vetten

Een belangrijk onderdeel van een gezonde huid zijn de omega 3 en 6 essentiële vetten. Elk cel membraan, in feite de huid van elke cel, bestaat gedeeltelijk uit essentiële vetten, en je huid bestaat daarom ook uit talloze cellen.

Met andere woorden, de vetzuursamenstelling van je celmembranen zijn van vitaal belang. Niet alleen houden de essentiële vetten de celmembranen soepel en zacht, maar ze helpen ook de membranen beter functioneren als geheel.

Zonder voldoende vetten in de celmembranen, zijn ze niet in staat om vocht vast te houden en verliezen ze hun molligheid. Dus voor een gezonde, zachte huid, voeg essentiële vet rijk voedsel toe aan je dieet zoals vette vis, noten en lijnzaadolie.

Je kan de olie toevoegen aan salades, als snack in groentesappen, en zelfs op granen, yoghurt of in de soep. Let wel dat je de olie daarna niet mee meekookt want dan verliest ze haar kracht!

Van omega-3 vetzuur ALA naar EPA

Mensen met psoriasis hebben ook enorm veel baat bij het nemen van lijnzaad olie. Lijnzaad bevat dus het omega-3 vetzuur ALA dat wordt afgebroken door het lichaam en omgezet in EPA. EPA suppletie is gunstig gebleken voor psoriasis patiënten in combinatie met hun normale medicatie en dieet.

Zowel intern als extern gebruiken

Voeg lijnzaad toe aan een flinke scheut water. Laat dit even trekken zodat het een gel wordt nadat het aanwezige bindmiddel de zaden verlaat en breng vervolgens de olie aan op de huid.

Je kunt lijnzaadolie ook intern innemen door de besprenkeling van gemalen lijnzaad of lijnzaadolie over salades of waarom voeg je het niet toe aan een glas water en drinkt het zo?

Drink dit wel onmiddellijk op anders begint de samenstelling te stollen. Ook een lepel lijnzaadolie kan zo ingenomen worden en heeft een nootachtige smaak.

Omega-3 essentiële vetzuren, zoals deze zijn te vinden in lijnzaad zijn essentieel voor een gezonde huid en huidaandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem te verminderen. Zelf neem ik elke ochtend lijnzaad met havermout voor een goede spijsvertering en gezonde huid.

Welke lijnzaadolie gebruik je zelf graag? laat het mij weten door hieronder een reactie achter te laten, want ik hou van interactie op mijn blog.

Succes!

[hana-flv-player video="http://optimalegezondheid.s3.amazonaws.com/videos/artikelen/psoriasis/Psoriasis en lijnzaad olie.mp4"
width="478"
height="360"
description="Psoriasis en lijnzaad olie"
player="5"
autoload="true" autoplay="false"
loop="false" autorewind="true"
/]

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Hallo Jack, ben blij met alle informatie van jou over natuurlijke hulpbronnen voor onze gezondheid. Sinds kort gebruik ik hennepzaadolie over mijn salades. Zit ook veel omega 3 en omega 6 in.

 1. Hallo Jack, Ik ben echt onder de indruk van de mails die ik van jou ontvang. Eerder heb ik mij nooit verdiept in de natuurlijke genezing van Psoriasis. Vandaag ga ik naar De Tuinen om zowel lijnzaadolie en mineraalzout te halen. Ik smeer al járen, Dovobet zalf en gel, ook krijg ik nu lichttherapie. In verband met de bijwerkingen van lichttherapie ben ik gaan zoeken naar andere alternatieven en ben ik jouw site tegengekomen. Ik hoop dat lijnzaadolie de jeuk en roodheid zal verminderen. Blijf vooral dergelijke mails sturen, ontzettend leerzaam.

 2. HALLO JACK IK BEN ONGEVEER EEN MAAND BEZIG MET LIJNZAADOLIE EN VOEL AL DUIDELIJK VERSCHIL MINDER JEUK EN VEEL MINDER KRABBEN OP DE HOOFDHUID OOK MIJN HAAR HEEFT MEER GLANS EN IS NIET MEER ZO DROOG EN DOF BEDANKT

 3. Hoi Jack,

  Ik heb ook al 12jaar ongeveer last van psoriasis. Ben ooit onder behandeling van dermataloog geweest, maar het hielp niet. Dus was ik ermee gestopt.
  Ik ben zelf opzoek gegeaan naar alternatieve methodes ,maar ook niet echt iets gevonden. Nu lees ik hier over lijnzaadolie. Kan ik dat krijgen bij de tuinen? en welke moet het precies zijn?
  Bovendien wil ik ook weten wat ik eigenlijk wel en niet mag eten. Mag ik wel vlees eten? en vis?
  Ik wacht graag op je reactie.
  groetjes Sabina

  1. Dag Sabina,

   Lijnzaadolie is bij de Tuinen of andere natuurwinkels prima te krijgen. Belangrijk hierbij is om niet te veel te nemen (meer dan 30ml) en bij zwangerschap wordt het afgeraden. Ga voor een goede biologisch merk en die kun je bij de Tuinen wel krijgen. Verder is het belangrijk bij psoriasis om allereerst zuivelproducten zo veel mogelijk te laten staan. Tevens raad ik het aan om minder gluten te eten en goed op te passen met de hoeveelheid geraffineerde suikers.

   Lees verder:

   https://www.optimalegezondheid.com/psoriasis-voeding/

   Succes!

 4. Hoi Jack,
  Bedankt voor je reactie. Ik heb nog een vraagje, mag je wel uien en knoflook eten bij psoriasis? En hoeveel vis mag je per week eten?
  Bovendien heb ik een zoon van 17maanden. Hij heeft gelukkig geen psoriasis, maar hij heeft wel roos. Het is voor het meerendeel op zijn fontanel plek. Maar de CB zegt dat het berg is. Ik geloof CB niet, want dan zou het allang al over moeten gaan. Wat kan ik daartegen het beste doen? Welke product kan ik gebruiken? Hij is wel gevoelig voor producten met parfum en alchohol erin. Voor zijn gezicht gebruik ik ook hypoallergeen zwitsal creme want hij heeft ook droge wangetjes. Ik ben bang dat hij ook later psoriasis last kan krijgen. Wat kan ik het beste voor zijn gezicht en lichaam nemen om het soepel en zacht te houden?
  En moet ik ook met bepaalde voedsel beperken voor mijn zoontje of mag hij wel alles eten? Ik gaf hem eerst borstvoeding maar ik ben nu ermee gestopt omdat ik veel last heb van psoriais en ik ben bang dat hij daardoor ook zal krijgen. Nu drinkt hij half volle melk. heeft borstvoeding geven bij psoriasis ook effect op babies of is het juist goed voor de babies?

  Alvast bedankt,

  Groejtes Sabina.

  1. Het is goed om altijd kritisch te zijn! Zo heb ik zelf acne rosacea en kreeg een zware antibiotica kuur voorgeschreven. Uiteindelijk heeft dat bij mij voor meer klachten gezorgd. Wellicht is het beter om een second opinion aan te vragen. Belangrijk is om de huid van uw zoon zo min mogelijk te irriteren, omdat veel van de zepen en producten irriterend kunnen werken. Ook goed letten met welke producten u de kleding van uw zoon mee wast, deze kunnen ook irriterend werken.

   Een goede (vette) zalf is belangrijk en zelf heb ik goede ervaring met Eucerin. Echter doordat uw zoon 17 maanden is zou ik voorzichtig zijn en specifiek producten zoeken specifiek voor baby's. Ik ga hier een extra artikel aan wijden op de blog.

   Het beste wat u kunt doen is met een voedingsdeskundige gespecialiseerd in baby voeding om te kijken wat het beste voor uw zoon is. Van wat ik begrijp is borstvoeding erg belangrijk voor een baby, ik kan niet zeggen over psoriasis van invloed heeft. Wel kan het zijn dat uw zoon wellicht problemen heeft met de koemelk eiwitten en daar klachten van krijgt.

   Voor meer tips over borstvoeding of flesvoeding, lees dan de special door:

   https://www.optimalegezondheid.com/de-borst-of-de-fles-borstvoeding-of-zuigelingvoeding/

   Succes!

 5. Bedankt Jack!
  Ik wacht op u artikel. Hoe kan ik een voedingsdeskundige raadplegen? Via de huisarts? En hebben de voedingsdeskundigen kennis over psoriasis en eczeem etc? Want misschien gaan ze mij een advies geven die helemaal niet passend is voor mijn zoon.
  Ik hoor het nog graag.

  Groet Sabina

  1. Beste Sabina,

   Wellicht dat ik je, als voedingsdeskundige, kan helpen met voedingsadvies inzake de psoriasis en eczeem?

   Groeten en een fijne dag!

   Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut

 6. Hallo Jack,
  Er zijn talloze lijnzaad olien verkrijgbar bij de tuinen. Welke moet ik precies hebben?

  Mvg

 7. Hoi jack,
  Sorry nog een vraagje. Mag je brandnetelthee ook aan kinderen laten drinken? Mijn zoon is ongeveer anderhalf jaar oud. En lijnzaadolie op de baby huidje gebruiken?

  Ik hoor het nog graag,
  Groetjes Sab

  1. Dag Sab,

   Het is beter om brandnetelthee in eerste instantie te laten staan, aangezien uw zoon nog dusdanig jong is dat de spijsvertering nog verder moet ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor lijnzaadolie op de huid van uw zoon. Overigens zou lijnzaadolie niet schadelijk moeten zijn omdat heel veel alfa-linoleenzuur bevat. Dat gezegd moet ik nogmaals stellen dat bij kinderen en baby's de tips tegen psoriasis aangepast moeten worden.

   Succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share