• belangrijke om positieve vrienden te hebben

Belangrijk om positieve vrienden te hebben?

2016-11-11T15:12:09+01:00juli 10th, 2012|Mentale Gezondheid|14 Reacties

Laatste update: door

Belangrijk om positieve vrienden te hebben?

We weten allemaal hoe fijn het is om vrienden te hebben. Tijdens onze “school” periode had je er veel en zoals het gezegde “uit het oog, uit het hart” vermeld is het aantal vrienden na de school periode aan het afnemen.

Uit onderzoek blijkt dat ons brein maximaal 150 vrienden “aankan”, dus wanneer ons facebook profiel aangeeft dat we er honderden hebben is dit alleen maar “social proof”. Dit artikel heb ik niet geschreven om te praten over het belang van veel vrienden, maar meer het belang van vrienden met een positieve instelling!

“Je bent wat je denkt”

Volgens mij is er een paar maanden geleden een artikel geschreven waarom we positief in het leven moeten staan. Gister heb ik een kleine video online gezet en aan het einde van deze video heb ik gevraagd of alle lezers antwoord wilde geven op de volgende vraag

“Wat betekend gezondheid voor je?”

Erg veel reacties heb ik erop gekregen, altijd fijn. Wat mij opviel was het feit dat erg veel mensen het woordje “positief” in hun antwoord hebben staan. De context hierbij was dat positief denken en het hebben van een positieve instelling een erg belangrijk onderdeel is van een goede algemene gezondheid.

De titel van deze paragraaf verklapt het eigenlijk, maar niet iedereen is het hier mee eens. Toch heb ik zelf ervaren dat wanneer ik een positieve instelling heb, vooral in de ochtend, dat de rest van de dag ook positief zal verlopen.

Positieve instelling is een wisselwerking

Ga maar eens na. Als jij vrolijk op straat loopt met een grote glimlach en een vrolijke attitude is de kans groter dat je een glimlach terugkrijgt dan dat je een chagrijnige snauw tegenkomt!

Vroeger heb ik geleerd: “Wat je geeft, krijg je terug”. Geef je een positieve instelling, krijg je er ook een terug.

Mensen zijn net lemmingen

Wij mensen volgen graag, helemaal wanneer er iemand het voortouw neemt. Wanneer je dus een positieve instelling uitstraalt zullen mensen dit overnemen en hierdoor zal er een fijne sfeer ontstaan en zal je meer positieve mensen aantrekken.

Wanneer je een negatieve instelling uitstraalt zal je meer negatieve mensen aantrekken. Het moet dus van twee kanten komen.

Moraal van het verhaal?

Dan komen we bij het onderwerp van het artikel. Is het belangrijk om positieve vrienden om je heen te hebben? JA, heel erg belangrijk zelfs.

Zonder dat we het in de gaten hebben kunnen vrienden een hele grote invloed uitoefenen op je levensstijl. Heb je veel vrienden om je heen (dagelijks), dan begrijp je heel goed dat dit beter positieve dan negatieve mensen kunnen zijn!

Hoe doe ik dat?

Hoe krijg je positief denkende vrienden in je omgeving? Eigenlijk heel simpel, begin altijd bij jezelf. Zorg er eerst voor dat je zelf een positieve uitstraling hebt en ook zo in het leven staat. Mensen zitten  namelijk niet te wachten op een  “brompot”, toch?

Eerste stap

De eerste stap die je kunt nemen, is om de dag zo positief mogelijk te beginnen. Ik lees altijd 2 zinnen (in mijn hoofd herhaal ik deze) en dat zijn:

  1. Wat er vandaag ook op mijn pad komt, ik blijf glimlachen!
  2. “The universe is een friendly place”


Ik weet natuurlijk als geen ander dat dit misschien raar kan klinken, naja jammer dan! Ik sta wel met een glim