Cellulitis

Laatste Update: 29 november 2020

Cellulitis, is het echt zo erg?

Het idee van deze blog komt door een vriendin van mij. Deze zomer is er niet al te veel zon geweest in Nederland, maar we hebben toch ook mooie dagen gehad. Ik zat samen met een vriendin van mij in Utrecht wat te drinken en doordat ze nogal schaars gekleed was (rokje) merkte ik op dat ze een klein beetje cellulitis heeft/had. Je zou toch denken dat het helemaal niet zo erg was, een klein beetje cellulitis.

We begonnen een gesprek over cellulitis en ik zei “dat kleine beetje cellulitis dat jij hebt is toch niet zo erg.

Dat had ik niet moeten zeggen…
Op dat moment zat ze mij heel erg verbaasd en kwaad tegelijk aan te kijken en zegt "helemaal niet zo erg"?

Op dat moment hadden we een leuke discussie en eigenlijk heb ik er veel van geleerd. Cellulitis is meer dan alleen maar "putje" is de benen en een sinaasappel huid.

Hou vrouwen/mannen denken over cellulitis?

Vrouwen en mannen hebben veel gemeen, maar ze hebben nog veel meer niet gemeen. Vrouwen en mannen verschillende extreem veel van elkaar. Als het op cellulitis aankomt hebben kunnen we ook een duidelijk verschil zien.

Vrouwen: Alle vrouwen willen van cellulitis af en dit komt omdat vrouwen over het algemeen erg perfectionistisch zijn en dat alles aan het lichaam mooi/straks moet zijn, alles moet perfect kloppen. Vrouwen weten dat mannen (dit is trouwens erg overrated) erg op het uiterlijk letten en hierdoor zullen ze er alles aan doen om elke “misvorming”aan te pakken. Radicale activiteiten als extreem veel geld uitgeven aan crèmes , niet meer eten omdat ze denken dat dit het beste is wat je kunt doen (dit is trouwens erg ongezond) en 5 dagen in de week sporten.

Crèmes, niet genoeg eten en zomaar overdreven veel sporten is natuurlijk niet goed voor je lichaam en daarom noem ik dit radicale activiteiten. Vrouwen doen er alles aan om cellulitis a.s.a.p. te verminderen.

In onderzoeken naar middeltjes die helpen tegen cellulite moeten deelneemsters ook vaak minder gaan eten (1200 calorieën per dag)(1), waardoor eigenlijk het afslanken wordt gemeten in plaats van het middel zelf.

Vrouwen zitten letterlijk en figuurlijk beter in hun vel als je geen cellulitis hebben.

Mannen: Mannen hebben op dit punt wat geluk omdat wij mannen (3% wel) geen cellulitis van nature ontwikkelen. Wel hebben we er een duidelijk mening over. Het is inderdaad zo dat een lichaam zonder cellulitis als “aantrekkelijker” wordt gezien, maar is 9 van de 10 gevallen heeft het geen invloed op de manier hoe een man naar de vrouw kijkt. Sommige mannen valt het niet eens op, en wanneer dit wel gebeurt hebben we er niet eens een mening over terwijl vrouwen en depri van kunnen worden.

Anti cellulitis benen/billen?

Ik als gezondheidscoach heb mijn vriendin een aantal tips gegeven wat ze kan doen om haar eigenlijk cellulitis te verminderen, om anti cellulitis benen te ontwikkelen. Het waren erg simpele tips zoals veel water drinken, gezond eten, een bepaalde sportoefeningen doen. Het antwoord wat ik van haar kreeg luidde als volgt “kan ik niet de crèmes gebruiken, dat is toch veel makkelijker?”.

Als je mijn cellulitis blog een beetje in de gaten houdt weet je dat die wondercrème helemaal niet zo goed werken als ze beloven. Lees hier het artikel nogmaals: “de Waarheid over Cellulitis Crèmes”.

Ik heb haar duidelijk gemaakt dat er geen quick-fix bestaat als het gaat om je cellulitis te verminderen. Binnen 36 uur je cellulitis laten verdwijnen is niet mogelijk. Wel kun je binnen een aantal dagen zichtbaar resultaat zien door je levensstijl te veranderen. Dit is ook vaak het grootste probleem bij de meeste mensen, de levensstijl aanpassen.

Cellulite wordt namelijk vaak erger als je ouder wordt, dus hoe meer je ertegen doet hoe beter wat betreft het voorkomen van verergering(2).

“Do the hard and necessary instead of the fun and easy”

Het opsmeren van een crème is vele malen makkelijker dan(3):

Onderbewust weten we allemaal dat die crèmes niet het gewenste effect heeft als we hopen toch blijven we dit massaal kopen. We weten allemaal dat het aanpassen van je levensstijl zichtbaar en relatief snel resultaat oplevert en toch hebben we moeite om dit te doen.

Meld je vandaag nog aan voor de nieuws brief en ik ga je helpen om stap voor stap je levensstijl aan te passen zodat je snel van je cellulitis af kunt komen.

Bronnen:

  1. https://mjcu.journals.ekb.eg/article_80708.html
  2. https://www.researchgate.net/profile/Doris_Hexsel2/publication/302449266_Skin_Aging_and_Cellulite_in_Women/links/577e3fbf08aeaa6988b09652/Skin-Aging-and-Cellulite-in-Women.pdf
  3. https://basipilates.co.za/sites/default/files/documents/Can_Pilates_Exercises_and_Diet_Reduce_the_Appearance_of_Cellulite.pdf

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Weet je wat een nog betere tio zou zijn?
    Trek gewoon een short of rokje aan ook al heb je cellulite! Door artikelen als deze blijf je in stand houden dat het iets lelijks is waar je maar beter van af kunt komen. Als we met zijn allen gewoon laten zien dat we het hebben hoeft niemand zich te schamen.

    1. Helemaal met je eens, Marina, maar niet iedereen zal deze mening met je delen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share