Cellulitis

Laatste Update: 31 augustus 2020

Anti Cellulitis

Wat te doen om "anti cellulitis" te leven

Als de zon weer gaat schijnen en we maken plannen om op vakantie te gaan of lekker richting "ons" eigen strand in Scheveningen worden bijna alle vrouwen op het sportieve vlak actief. Vrouwen zijn relatief veel bezig met hun uiterlijk en willen en altijd zo goed mogelijk voor de dag komen. Op het moment dat de bikini's opnieuw getest worden of het allemaal nog goed zit, krijgen alle vrouwen hetzelfde doel. "Zonder Cellulitis" over het strand lopen!

Misschien ben ik iets te laat begonnen met het schrijven van dit artikel, aangezien het al eind juni is, maar beter laat dan nooit.

Ik kijk af en toe wel eens wat televisie en ik koop mijn shampoo bij het Kruitvat en ik blijf me altijd verbazen over het feit dat er zoveel verschillende producten op de markt zijn, die beloven het "wondermiddel" te zijn tegen cellulitis. Kreten als "Anti- Cellulitis in 3 dagen" & "Weg met Cellulitis" doen het commercieel gezien altijd erg goed. Maar ik kan je uit eigen ervaring het volgende vertellen: Er bestaat geen enkel product die je binnen 3 dagen van je cellulitis af helpt! Dit zijn natuurlijk geen echte cellulitis behandelingen!

Ik hoop niet dat ik nu alle vrouwen in een hoekje heb gedreven, of alle hoop heb afgepakt! Dit zou ik nooit doen. Ik wil alleen maar duidelijk maken dat er niet een soort van "Magic-Pill" bestaat tegen cellulitis.

Nu het goede nieuws!
Eigenlijk is het bovenstaande geen slecht nieuws omdat, wanneer je logisch nadenkt het eigenlijk zelf ook wel snapt. Echter fantaseren wij mensen altijd over "geheimen middeltjes". Maar ik heb niet alleen slecht nieuws voor je. Het goede nieuws is, is dat JIJ daadwerkelijk op korte termijn iets aan je cellulitis kunt doen, zodat je toch lekker in je vel (letterlijk & figuurlijk). Het is inderdaad mogelijk om je cellulitis aan te pakken en om resultaat te zien binnen een bepaald tijdbestek.

Al het resultaat valt of staat met de mate van energie die je ergens insteekt. Als je heel erg graag "anti-cellulitis" wilt zijn en vervolgens onderneem je geen actie, dan begrijp jezelf wel dat er niet veel van terecht komt.

Heel simpel gezegd: Hoe meer actie je onderneemt tegen cellulitis, hoe sneller je hier van af bent!

Nu vraag jij je natuurlijk af "wat zou ik dan moeten doen? Welke actie moet ik ondernemen?" Wil je van cellulitis af komen, dan zijn er een aantal dingen die je zult moeten veranderen in je leven. Dit klinkt toch ook vrij logisch? Hieronder geef ik je een aantal "key" factoren, die je zult moeten aanpakken, wil je zonder cellulitis de zomer doorkomen.

Elk onderdeel leg ik kort uit, waarna ik vervolgens een link plaats waarop je meer over dat onderwerp te weten kunt komen. De 3 key factoren zijn:

  • Beweging
  • Voeding
  • Hormonale huishouding

Cellulitis en beweging

Je zult begrijpen dat beweging en cellulitis elkaars natuurlijke vijanden zijn ! Mits je het gericht aanpakt natuurlijk. Bepaalde zogenaamde low-impackt oefeningen kunnen je helpen om de cellulitis te verminderen. Bewegen is altijd goed voor een mens, en de manier waarop we gebouwd zijn wijst ook uit dat we gemaakt zijn om te bewegen. Door de jaren heen zijn er fantastisch uitvindingen gedaan die ons leven als mens een stuk makkelijker maakt. Maar deze uitvindingen hebben ons niet echt aangezet om meer te gaan bewegen(1).

Klik hier om meer te weten te komen over "cellulitis en beweging"

Cellulitis en voeding

Voeding is de 2de onmisbare schakel op het gebied van cellulitis. Je merkt vaak dat vrouwen op een soort van "crash-dieet" gaan op het moment dat de zomer eraan komt. Dit is eigenlijk een van de slechtste dingen die je kunt doen! Je lichaam krijgt als ware een extreme klap te verwerken. Bepaalde voeding bevorderd cellulitis eigenlijk, en door dit uit je huidige levenspatroon te halen, kun je ook cellulitis verminderen(2).

Klik hier om meer te weten te komen over "cellulitis en voeding"

Cellulitis en de hormonale huishouding

Omdat ik een man ben, kan ik me niet echt inleven op dit gebied, maar de hormonale huishouding heeft erg veel invloed op het ontstaan van cellulitis(3). Aan de ene kant hebben vrouwen niet echt invloed hierop, maar kan het zeker wel worden "gecontroleerd"!

Cellulitis Blog

Bronnen:

  1. http://www.ijmedrev.com/article_87431_62af5c89fe0e7628d34182f707c11003.pdf
  2. http://www.ojs.ukw.edu.pl/index.php/johs/article/view/5474
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4520379/

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share