Cellulitis

Laatste Update: 29 oktober 2016

Cellulitis en Beweging

In de vorige cellulitis blog heb je kunnen lezen dat er 3 belangrijke key factoren zijn om een anti-cellulitis leven te ontwikkelen. In dit artikel geef ik je een aantal oefeningen die je kunt toepassen om gericht cellulitis aan te pakken. Ik ga je direct vanaf het begin zeggen dan je niet binnen 2 dagen resultaat zult zien. Alles heeft zijn tijd nodig, je lichaam ook. Cellulite aanpakken is zeer zeker mogelijk, maar dit zul je niet "overnight" bereiken.Wil je zo snel mogelijk resultaat? Doe dan elke dag 30 minuten de onderstaande oefeningen! Doe je dit elke dag, dan zul je versteld staan van de resultaten die je dan kan bereiken.

Cellulitis oefening 1: Yoga

Yoga is een eeuwenoude "supersport". Door yoga te beoefenen kan jij je spieren lekker stretchen en om deze in vorm te krijgen. Daarnaast is dit ook nog eens erg ontspannend en dit heeft ook een positief effect op cellulitis.

Verschillende yoga oefeningen om cellulitis aan te pakken.

Cellulitis oefening 2: Pilates

Pilates lijkt vrij veel om Yoga, maar een zijn toch een aantal grote verschillen. Pilates kan cellulitis verminderen omdat je hierdoor echt gerichte oefeningen doet. Dit zijn oefeningen waardoor je je spieren ontspant en tegelijkertijd aanspant: Erg effectief!

Hieronder heb ik een link voor je, deze is wel in het engels:)

Cellulitis en pilates

Cellulitis oefening 3: Hardlopen

Wanneer je gaat hardlopen, gebruik je vooral je benen, buik en armen. Naast heft feit dat je cellulitis tegengaat, zal je ook nog eens kilo's afvallen, een strakkere buik ontwikkelen en je armen zullen mooiere vormen ontwikkelen. Het is een totale "workout" wat goed is voor je hele lichaam. Wel is het belangrijk dat je goede schoenen draagt die je goed ondersteunen.

Let op: Wanneer je echt een fanatieke hardloper bent, kan het averechts werken voor je cellulitis. Intensieve oefeningen werken beter dan bijvoorbeeld "duurlopen". Duurlopen kan zelfs cellulitis prikkelen.

Alle 3 de oefeningen kun je combineren. De ene dag yoga, de andere dag pilates en de andere weer hardlopen. Zou wordt het ook niet saai. Iedereen heeft vast wel 15 tot 30 minuten per dag om te bewegen. Zelf sta ik altijd 30 minuten eerder op om te bewegen.

Afvallen kan ook makkelijk zijn!

Ontdek het geheim om 5-10 kilo puur overtollig buikvet kwijt te raken in minder dan 28 dagen tijd


OVER DE AUTEUR:

Robert Jan Hendriks

Robert Jan Hendriks (RJ) is de oprichter en drijvende kracht achter OptimaleGezondheid. Zijn missie is om Nederland gezonder te maken door middel van kleine slimme aanpassingen in je leefstijl! Hij heeft zelf jarenlang te kampen gehad met gezondheidsklachten en helpt mensen naar een gezonder leven via de blog, trainingen, workshops en boeken.


Aanbevolen artikelen voor jou: 


Laat hieronder een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

  1. Nu ik doe alles om cellulites tegen te gaan maar toch krijg ik er op 46 jarige leeftijd last van op mijn bovenbenen. Ik sport heel veel (10 uur per week), eet heel gezond (veel fruit, groente, kip en vette vis) en drink alleen maar water maar toch hou je het niet tegen op een gegeven moment hoor. Het is puur genetisch.

    1. Dag,

      Het klopt dat cellulite erg lastig kan zijn en zelfs met een hele gezonde leefstijl door kan breken. Wel komt cellulite veel vaker en intenser voor wanneer er niet sprake is van een gezonde leefstijl. Daarbij zijn er ook essentièle olièn en kruiden die cellulite kunnen verminderen. Op mijn blog kunt u daar meer over lezen.

      Succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Anderen bekeken ook: 

0 Shares
Tweet
Pin
Share